maajkeelo Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 Posiadam pastę Aluchrom K2 daje to jakiś efekt ? Chodzi mi czy się świeci jak się zaaplikuje na felgę ?
D@ViD Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 5 godzin temu, maajkeelo napisał: Posiadam pastę Aluchrom K2 daje to jakiś efekt ? Chodzi mi czy się świeci jak się zaaplikuje na felgę ? Najpierw musisz doczyscic felge np. Deironizer, kwas, wheel cleaner, a potem można pobawić się z tą "pastą"
Chochlik437 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 Tak jak kolega wyżej, alufelgi wyczyścić dedykowanymi środkami a potem możesz aplikować wspomnianą pastę. Rozpoczynając przygodę z detailingiem aplikowałem takie specyfiki na koła, mozolna robota a efekt mizerny, zainwestuj w dedykowane środki zabezpieczające alufelgi i będziesz zadowolony
D@ViD Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 zamiast tego K2 Aluchrom to polecam QD do felg - GOOD STUFF Rims Detailer
analyzator Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 23 godziny temu, maajkeelo napisał: Posiadam pastę Aluchrom K2 daje to jakiś efekt ? Chodzi mi czy się świeci jak się zaaplikuje na felgę ? Pewnie się świeci. To jest ścierne i do metalu a twoje feli sa lakierowane. Porównaj sobie twardość lakieru do metalu i pomyśl co się pewnie stanie Pokaż felgi na foto to pomyślimy.
maajkeelo Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 W dniu 20.11.2019 o 23:38, analyzator napisał: Pewnie się świeci. To jest ścierne i do metalu a twoje feli sa lakierowane. Porównaj sobie twardość lakieru do metalu i pomyśl co się pewnie stanie Pokaż felgi na foto to pomyślimy. ALUTEC Sigma no malowane są te czarne "szprychy" więc co polecacie coś na felgii by ladnie się swieciły?
analyzator Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 @maajkeelo chcesz je doczyścić, wypolerowac czy zabezpieczyć ?
maajkeelo Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 4 minuty temu, analyzator napisał: @maajkeelo chcesz je doczyścić, wypolerowac czy zabezpieczyć ? Hmm.. myślę o jakimś efekcie połysku czy może zabezpieczyć. Chodzi mi o to że one są nówki w Marcu/Kwietniu je zakładam i chciałbym oprócz oczyszczenia brudu za pomocą gąbki z szamponem jakoś dać im efekt by się świeciły jakiś Q&D czy coś xd
analyzator Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 @maajkeelo FK1000p, 20zł. Na lakier też dobre.
maajkeelo Opublikowano 15 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 W dniu 6.01.2020 o 12:51, analyzator napisał: @maajkeelo FK1000p, 20zł. Na lakier też dobre. Ale to jest na felgi ? bo jak dobrze w necie widzę to ludzie tym całe auto woskują xD Bo mam Fusso może je położę na felgi
gordon Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 13 minut temu, maajkeelo napisał: Ale to jest na felgi ? bo jak dobrze w necie widzę to ludzie tym całe auto woskują xD Bo mam Fusso może je położę na felgi @maajkeelo, przecież FK1000p to normalny twardy wosk. Można na całe auto, a można i na felgi. Tym bardziej, że testerek za 20 PLN można kupić, to na felgi do końca życia starczy A jak chcesz to i Fusso możesz położyć,. Jedyne co to pamiętaj że felgi, czy pod FK1000p, czy Fusso trzeba przygotować, i samo umycie felg rękawicą i szamponem to może być trochę przymało.
maajkeelo Opublikowano 20 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2020 W dniu 16.01.2020 o 00:16, gordon napisał: @maajkeelo, przecież FK1000p to normalny twardy wosk. Można na całe auto, a można i na felgi. Tym bardziej, że testerek za 20 PLN można kupić, to na felgi do końca życia starczy A jak chcesz to i Fusso możesz położyć,. Jedyne co to pamiętaj że felgi, czy pod FK1000p, czy Fusso trzeba przygotować, i samo umycie felg rękawicą i szamponem to może być trochę przymało. Felgi nówka w kartonie jeszcze parę dni temu były Dopiero co Pirelli założyłem na nie i czekają do wiosny, to może tylko IPA odświeżyć i kłaść Fusso ?
Moderator Streat Opublikowano 21 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 16 godzin temu, maajkeelo napisał: to może tylko IPA odświeżyć i kłaść Fusso ? tak
Rekomendowane odpowiedzi