Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam mam problem z przednią szybą. Niedawno ja wymieniłem i dopóki były ładne pogody było ok, a teraz gdy rano szyba jest zaparowana widać odbite palce i ręce. Może miał już ktoś coś podobnego i wie jak to ruszyć. Próbowałem już Tar and Glue, spirytus, zmywacz silikonowy, cif, a slady dalej jak sa tak sa. 

pozdrawiam

20191105_225604.jpg

20191105_225347.jpg

20191106_060119.jpg

Posted

Wow, nigdy czegoś takiego nie widziałem. Jeśli szyba jest nowa, myślę że powinieneś zgłosić reklamację. Jeśli nie jest już na gwarancji i żadne środki chemiczne nie pomogą spróbuj wypolerować.

Posted

Miałem podobny przypadek ale śladami były stemple od ssawek do transportu szyb. Szyba była świeżo założona a ślady widać było gdy lekko zaparuje, były od środka. Próbowałem ręcznie pastami do polerowania, cleanery, zmywacze, nic nie pomogło. Sądzę, że pomógł by tylko demontaż szyby i maszynowo tlenek ceru na filcu. 

Posted

@webster-db jeśli to są pozostałości po jakimś kleju do szyb to śmiało użyj rozpuszczalnika nitro. Tylko nie smaruj nim elementów lakierowanych i z tworzyw sztucznych.

Posted

Dziekuje za próbę pomocy i rady. niestety nic nie pomogło i na wiosnę spróbuje jeszcze z tlenkiem ceru. Co do reklamacji pytałem ale niestety ślady nie są widoczne na czystej  szybie w ciągu dnia tylko jak jest para wiec gwarancja nie obejmuje bo muszą byc ślady widoczne ciągle. A teraz najlepsze po nałożeniu niewidzialnej wycieczarki od soft99 ślady są niewidoczne nie wiem czy znikły czy zostały tylko pokryte ale ich nie widac. pozdrawiam 

• 1 month later...
Posted
W dniu 12.11.2019 o 22:09, Dante05 napisał:

Miałem podobny przypadek ale śladami były stemple od ssawek do transportu szyb. Szyba była świeżo założona a ślady widać było gdy lekko zaparuje, były od środka. Próbowałem ręcznie pastami do polerowania, cleanery, zmywacze, nic nie pomogło. Sądzę, że pomógł by tylko demontaż szyby i maszynowo tlenek ceru na filcu. 

Całkiem przypadkiem na to trafiłem, ale mam bardzo podobny przypadek. Auto nowe, salonowe - a jak mi mocno zaparuje to widać 4 ślady po ssawkach na tylnej szybie i po jednym na bocznych z tyłu. Nawet jeszcze nie próbowałem tego czyścić, ale ciekawe czy mi to na gwarancji by zrobili 🙄