bar-trek Posted October 28, 2019 Report Posted October 28, 2019 Cześć, od kilku tygodni mam problem z kokpitem w Corolli E15. Po wyczyszczeniu Softem 99 Wash Mist i po nałożeniu ADBL Interior WOW efekt był super. Niestety następnego dnia pojawił się matowy nalot, który po przetarciu mikrofibrą znikał i pojawiał się następnego dnia. Problem występuje niezależnie czy jest zimno, czy ciepło. Dodam, że w innych samochodach nie mam tego problemu. Co to może być? I jak się tego pozbyć? Na zdjęciu po prawej stronie matowy nalot, a po lewej po przetarciu mikrofibrą.
bar-trek Posted November 7, 2019 Author Report Posted November 7, 2019 Ktoś coś poradzi ? Po przetarciu jest super, ale po jakimś czasie wygląda jak wypłowiałe.
Moderator Domel Posted November 7, 2019 Moderator Report Posted November 7, 2019 W dniu 28.10.2019 o 19:00, bar-trek napisał: Softem 99 Wash Mist Wash Mistem to nie doczyścisz kokpitu który ma wieloletnie zabrudzenia. Bieżesz APC rozcieńczasz wedle zaleceń na etykiecie do wnętrz - i pędzlujesz całe wnętrze. Wycierasz wilgotna MF a potem suchą i dopiero kładziesz dressing. 1
piotroosh Posted November 7, 2019 Report Posted November 7, 2019 Może spróbuj wymyć apc, a później nałożyć interior wow. Może wash mist nie wymył całego brudu i wyłazi po czasie
bar-trek Posted November 7, 2019 Author Report Posted November 7, 2019 Jeszcze coś pokombinuję i dam znać. Dziwi mnie, że po wytarciu suchą mikrofibrą deska powraca do pierwotnego wyglądu - dopiero potem ten mat wyłazi
Moderator Domel Posted November 7, 2019 Moderator Report Posted November 7, 2019 55 minut temu, bar-trek napisał: Jeszcze coś pokombinuję i dam znać. Dziwi mnie, że po wytarciu suchą mikrofibrą deska powraca do pierwotnego wyglądu - dopiero potem ten mat wyłazi Bo bród siedzi mocno w tych plastikach. Tu jest potrzebne wydobycie tych zanieczyszczeń ze wszystkich mikroporów. A tu masz o Mist'cie
bar-trek Posted November 7, 2019 Author Report Posted November 7, 2019 2 godziny temu, Domel napisał: Bo bród siedzi mocno w tych plastikach. Tu jest potrzebne wydobycie tych zanieczyszczeń ze wszystkich mikroporów. A tu masz o Mist'cie Tylko dlaczego to wyszło po mistcie? Wcześniej było przecierane zwykłą wodą i nie było takich sensacji.
Gold_Car Posted November 7, 2019 Report Posted November 7, 2019 Mist jest bardzo delikatny mam go i stosuje od święta do bardzo delikatnych prac np. wyświetlacz w radio i jestem pewien że nie zje mi napisów z guzików.A mista jak przetarłeś to mf była czysta? Ja bym skreślił mista z grona podejrzanych. ADBL nie miałem to nie wypowiem się. Czekałaś aż mist dobrze odparuje ? Czy na wilgotne dałeś iqd? Zmyj to wszystko mistem lub apc i nic nie dawaj na to jak będzie czyste to masz winnego... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts