Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, 

od kilku tygodni mam problem z kokpitem w Corolli E15. Po wyczyszczeniu Softem 99 Wash Mist i po nałożeniu ADBL Interior WOW efekt był super. Niestety następnego dnia pojawił się matowy nalot, który po przetarciu mikrofibrą znikał i pojawiał się następnego dnia. Problem występuje niezależnie czy jest zimno, czy ciepło.

Dodam, że w innych samochodach nie mam tego problemu.

Co to może być? I jak się tego pozbyć?

Na zdjęciu po prawej stronie matowy nalot, a po lewej po przetarciu mikrofibrą. 

IMG_6118.JPG

• 2 weeks later...
  • Moderator
Posted
W dniu 28.10.2019 o 19:00, bar-trek napisał:

Softem 99 Wash Mist

Wash Mistem to nie doczyścisz kokpitu który ma wieloletnie zabrudzenia. Bieżesz APC rozcieńczasz wedle zaleceń na etykiecie do wnętrz - i pędzlujesz całe wnętrze. Wycierasz wilgotna MF a potem suchą i dopiero kładziesz dressing.

• Super 1
Posted

Może spróbuj wymyć apc, a później nałożyć interior wow. Może wash mist nie wymył całego brudu i wyłazi po czasie 

Posted

Jeszcze coś pokombinuję i dam znać. Dziwi mnie, że po wytarciu suchą mikrofibrą deska powraca do pierwotnego wyglądu - dopiero potem ten mat wyłazi 😞

• Moderator
Posted
55 minut temu, bar-trek napisał:

Jeszcze coś pokombinuję i dam znać. Dziwi mnie, że po wytarciu suchą mikrofibrą deska powraca do pierwotnego wyglądu - dopiero potem ten mat wyłazi 😞

Bo bród siedzi mocno w tych plastikach. Tu jest potrzebne wydobycie tych zanieczyszczeń ze wszystkich mikroporów.

A tu masz o Mist'cie

Posted
2 godziny temu, Domel napisał:

Bo bród siedzi mocno w tych plastikach. Tu jest potrzebne wydobycie tych zanieczyszczeń ze wszystkich mikroporów.

A tu masz o Mist'cie

Tylko dlaczego to wyszło po mistcie? Wcześniej było przecierane zwykłą wodą i nie było takich sensacji. 

Posted

Mist jest bardzo delikatny mam go i stosuje od święta do bardzo delikatnych prac np. wyświetlacz w radio i jestem pewien że nie zje mi napisów z guzików.

A mista jak przetarłeś to mf była czysta? Ja bym skreślił mista z grona podejrzanych. ADBL nie miałem to nie wypowiem się. Czekałaś aż mist dobrze odparuje ? Czy na wilgotne dałeś iqd?

Zmyj to wszystko mistem lub apc i nic nie dawaj na to jak będzie czyste to masz winnego...

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka