MirekGTS Posted October 23, 2019 Report Posted October 23, 2019 Cześć wszystkim, dawno nic nie pisałem na forum więc czas to nadrobić tym bardziej że relacji nigdy za dużo. Wrzucam w PSB bo zakres prac był naprawdę duży, ale ze względu na formę relacji ostateczną decyzję zostawiam Adminom, temat może być nawet w luźnych rozmowach. Dziś scroll i ręka odpoczywa!!! Zapraszam na film... 4 1
MirekGTS Posted October 28, 2019 Author Report Posted October 28, 2019 Zdaje się że dokonałem niemożliwego... Pierwsza relacja w PSB bez komentarza .
Tomas-sg Posted October 28, 2019 Report Posted October 28, 2019 @MirekGTS zrobiłeś coś wyjątkowego nie powiem Bardzo ale to bardzo nie kręcą mnie filmiki z ogarniania fur tak samo testy czy prezentacje z dupy Jednak przewinalem sobie do końca i powiem Ci że efekt fajny i nie ważne czym to osiągnąłeś bo nie poświęcę 40 minut na pelne video
MirekGTS Posted October 28, 2019 Author Report Posted October 28, 2019 @Tomas22 oczywiście rozumiem Twoje podejście do video cieszę się że przynajmniej efekt końcowy się podobał .
Moderator Domel Posted October 29, 2019 Moderator Report Posted October 29, 2019 10 godzin temu, MirekGTS napisał: Zdaje się że dokonałem niemożliwego... Pierwsza relacja w PSB bez komentarza . Ponieważ, następne 3 tygodnie spędzam na chorobowym - obejrzałem już pół internetu detailingowego - obejrzałem też i skomentowałem cały Twój filmik. Moje konstruktywne sugestie (liczę na podobne do moich "wypocin video" ) 1. Jeśli planujesz tego typu vlogi - popracuj nad oświetleniem - wiem czasem trzeba w jednej ręce leda a w drugiej kamerkę trzymać 2. Jeśli planujesz tego typu vlogi pomyśl z czasem o lepszym video quality - tutaj chyba ziarno wyłazi głównie przez ISO i słabe oświetlenie 3. Filmowanie prac zewnątrz świetnie opanowanie ma RED Detailing https://www.youtube.com/channel/UCTa3uPgjljdnb4tc9o8RTzQ/videos polecam jego kanał jak wzór statycznych i powtarzalnych ujęć Statyw, led i jazda. 4. Filmowanie prac wewnątrz świetnie ma opanowane Detail Geek https://www.youtube.com/channel/UCAQHQEO4QpI5dXtr3vLoFCg/videos zobacz jak ustawia kamerę i jak filmuje wnętrze podczas prac. Podsumowując - świetna robota, jestem pod ogromnym wrażeniem, chciałbym mieć tyle czasu na tak kompleksowe roboty. Chylę czoło ! 10 godzin temu, Tomas22 napisał: Jednak przewinalem sobie do końca i powiem Ci że efekt fajny i nie ważne czym to osiągnąłeś bo nie poświęcę 40 minut na pelne video Polecam opcję przyspieszania
Tomas-sg Posted October 29, 2019 Report Posted October 29, 2019 @Domel przeczytane zapada mi w pamięci na dłużej niż usłyszane a i na zdjęciu łatwiej się skupić Dobijam w robocie do 280 godzin w tym miesiącu i ciężko znaleźć czas na cokolwiek foto PSB bym sobie rozbił na 3 dni Co nie zmienia faktu że robota mi się bardzo podoba. 1
MirekGTS Posted October 29, 2019 Author Report Posted October 29, 2019 @Domel Przede wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia. Dzięki za zaangażowanie na kanale YT, odpisanie na wszytko chwilę mi zajmie . 3 godziny temu, Domel napisał: 1. Jeśli planujesz tego typu vlogi - popracuj nad oświetleniem - wiem czasem trzeba w jednej ręce leda a w drugiej kamerkę trzymać Masz rację że oświetlenie w garażu kuleje, doświetlam się Ledami, ale one znów pulsują na nagraniu i też kiszka. 3 godziny temu, Domel napisał: Jeśli planujesz tego typu vlogi pomyśl z czasem o lepszym video quality - tutaj chyba ziarno wyłazi głównie przez ISO i słabe oświetlenie Jasne, na razie powoli poznaje temat. Canon D70 jest poza zasięgiem, ale ze starą komórka i gimbalem wiele nie osiągnę. 3 godziny temu, Domel napisał: Filmowanie prac zewnątrz świetnie opanowanie ma RED Detailing Kanał znam, z resztą kilka innych też, ale przeważnie skupiam się na tym co robią a nie jak to pokazują. W RED Detailing drażni mnie trochę monotonia, ujęcia są fajne, ale tam każdy odcinek jest taki sam, a brak jakiegokolwiek komentarza jednie przyśpiesza opadanie powiek. White Details chyba jest klasą samą w sobie, tam każde auto ma opowiedzianą historię, chociaż nowe nagrania też nie są takie jak jeszcze dwa lata do tyłu. Z testów polecam Ci kanał APEXI DETAIL i CAR CRAF AUTO DETAILING też fajne filmy robi. 3 godziny temu, Domel napisał: Podsumowując - świetna robota, jestem pod ogromnym wrażeniem, chciałbym mieć tyle czasu na tak kompleksowe roboty. Chylę czoło ! Dzięki . U mnie z czasem też kiepsko, dlatego publikuje tak mało. Jak policzysz czas poświęcony na Twoje testy pewnie nie jedno auto można by zrobić. 1
Kam_04 Posted March 16, 2020 Report Posted March 16, 2020 Ja lubię filmiki z ogarniania fur, ale jednak na forum wolę foteczki. Jakieś fajne zdjęcie i człowiek podziwia 5 minut jedno zdjęcie... Zapraszam do mnie na moją pierwszą relację W&W i mam nadzieję że nie ostatnią. Pozdrawiam kolegę z moich okolic
MirekGTS Posted March 26, 2020 Author Report Posted March 26, 2020 W dniu 16.03.2020 o 12:49, Arko napisał: Teraz takie filmy wchodzą idealnie, bo nie ma co w domu robić Kto nie ma co robić to nie ma, u mnie jak zwykle urwanie głowy. W dniu 17.03.2020 o 00:26, serun napisał: Jak udało Ci się usunąć farbe z progów? Nie pamiętam dokładnie, chyba zeszło Kochem EU.
Recommended Posts