Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim, dawno nic nie pisałem na forum więc czas to nadrobić tym bardziej że relacji nigdy za dużo.

Wrzucam w PSB bo zakres prac był naprawdę duży, ale ze względu na formę relacji ostateczną decyzję zostawiam Adminom, temat może być nawet w luźnych rozmowach.

Dziś scroll i ręka odpoczywa!!! Zapraszam na film...

• Lubię to 4
  • Super 1
Posted

@MirekGTS zrobiłeś coś wyjątkowego nie powiem 😁

Bardzo ale to bardzo nie kręcą mnie filmiki z ogarniania fur 😉 tak samo testy czy prezentacje z dupy 😉

Jednak przewinalem sobie do końca i powiem Ci że efekt fajny i nie ważne czym to osiągnąłeś bo nie poświęcę 40 minut na pelne video 😉

🖖

• Moderator
Posted
10 godzin temu, MirekGTS napisał:

Zdaje się że dokonałem niemożliwego...

Pierwsza relacja w PSB bez komentarza 🤣.

Ponieważ, następne 3 tygodnie spędzam na chorobowym - obejrzałem już pół internetu detailingowego - obejrzałem też i skomentowałem cały Twój filmik.

Moje konstruktywne sugestie (liczę na podobne do moich "wypocin video" 😉 )

1. Jeśli planujesz tego typu vlogi - popracuj nad oświetleniem - wiem czasem trzeba w jednej ręce leda a w drugiej kamerkę trzymać 😉

2. Jeśli planujesz tego typu vlogi pomyśl z czasem o lepszym video quality - tutaj chyba ziarno wyłazi głównie przez ISO i słabe oświetlenie

3. Filmowanie prac zewnątrz świetnie opanowanie ma RED Detailing https://www.youtube.com/channel/UCTa3uPgjljdnb4tc9o8RTzQ/videos polecam jego kanał jak wzór statycznych i powtarzalnych ujęć 🙂  Statyw, led i jazda.

4. Filmowanie prac wewnątrz świetnie ma opanowane Detail Geek https://www.youtube.com/channel/UCAQHQEO4QpI5dXtr3vLoFCg/videos zobacz jak ustawia kamerę i jak filmuje wnętrze podczas prac.

Podsumowując - świetna robota, jestem pod ogromnym wrażeniem, chciałbym mieć tyle czasu na tak kompleksowe roboty. Chylę czoło !

roc nation respect GIF by Yandel

10 godzin temu, Tomas22 napisał:

Jednak przewinalem sobie do końca i powiem Ci że efekt fajny i nie ważne czym to osiągnąłeś bo nie poświęcę 40 minut na pelne video

obraz.png.9525c2c96ad352076c71c3a41a808df2.png Polecam opcję przyspieszania 😉

Posted

@Domel przeczytane zapada mi w pamięci na dłużej niż usłyszane a i na zdjęciu łatwiej się skupić 😉

Dobijam w robocie do 280 godzin w tym miesiącu i ciężko znaleźć czas na cokolwiek 😒 foto PSB bym sobie rozbił na 3 dni 😁

Co nie zmienia faktu że robota mi się bardzo podoba. 😉

• Okay 1
Posted

@Domel Przede wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia.

Dzięki za zaangażowanie na kanale YT, odpisanie na wszytko chwilę mi zajmie 😱😄.

3 godziny temu, Domel napisał:

1. Jeśli planujesz tego typu vlogi - popracuj nad oświetleniem - wiem czasem trzeba w jednej ręce leda a w drugiej kamerkę trzymać

Masz rację że oświetlenie w garażu kuleje, doświetlam się Ledami, ale one znów pulsują na nagraniu i też kiszka.

Jeśli planujesz tego typu vlogi pomyśl z czasem o lepszym video quality - tutaj chyba ziarno wyłazi głównie przez ISO i słabe oświetlenie

Jasne, na razie powoli poznaje temat. Canon D70 jest poza zasięgiem, ale ze starą komórka i gimbalem wiele nie osiągnę.

Filmowanie prac zewnątrz świetnie opanowanie ma RED Detailing

Kanał znam, z resztą kilka innych też, ale przeważnie skupiam się na tym co robią a nie jak to pokazują. W RED Detailing drażni mnie trochę monotonia, ujęcia są fajne, ale tam każdy odcinek jest taki sam, a brak jakiegokolwiek komentarza jednie przyśpiesza opadanie powiek. White Details chyba jest klasą samą w sobie, tam każde auto ma opowiedzianą historię, chociaż nowe nagrania też nie są takie jak jeszcze dwa lata do tyłu.

Z testów polecam Ci kanał APEXI DETAIL i CAR CRAF AUTO DETAILING też fajne filmy robi.

Podsumowując - świetna robota, jestem pod ogromnym wrażeniem, chciałbym mieć tyle czasu na tak kompleksowe roboty. Chylę czoło !

Dzięki 😁. U mnie z czasem też kiepsko, dlatego publikuje tak mało.

Jak policzysz czas poświęcony na Twoje testy pewnie nie jedno auto można by zrobić.

• Super 1
  • 4 months later...
Posted

Ja lubię filmiki z ogarniania fur, ale jednak na forum wolę foteczki. Jakieś fajne zdjęcie i człowiek podziwia 5 minut jedno zdjęcie... Zapraszam do mnie na moją pierwszą relację W&W i mam nadzieję że nie ostatnią.  Pozdrawiam kolegę z moich okolic 🙂

• 2 weeks later...
Posted
W dniu 16.03.2020 o 12:49, Arko napisał:

Teraz takie filmy wchodzą idealnie, bo nie ma co w domu robić 🙂

Kto nie ma co robić to nie ma, u mnie jak zwykle urwanie głowy😆.

W dniu 17.03.2020 o 00:26, serun napisał:

Jak udało Ci się usunąć farbe z progów? 

Nie pamiętam dokładnie, chyba zeszło Kochem EU.