DevMike Posted October 16, 2019 Report Posted October 16, 2019 Witam, na mojej megance zauważyłem mała usterkę. Odprysk od kamienia który jest widoczny i wyczuwalny. Czy mogę coś z tym zrobić (naprawić) ? Auto kupiłem w kwietniu tego roku i ta usterka boli bardzo Gwarancja na to nie wchodzi w grę
lukeu Posted October 16, 2019 Report Posted October 16, 2019 Zaprawka z igiełką w lakierniczym za 15 zł. Zalejesz sobie i będzie prawie niewidoczne.
DevMike Posted October 16, 2019 Author Report Posted October 16, 2019 głupie pytanie, ta zaprawka jest bezbarwna, czy to szukać z podobnym odcieniem koloru ?
Syrio Posted October 16, 2019 Report Posted October 16, 2019 Znajdź kod koloru lakieru i w dobrym sklepie moto/lakierniczym dostaniesz małą buteleczkę z tymże kolorem. Buteleczka wielkości damskiego lakieru do paznokci. Przed zrobieniem zaprawki odtłuść powierzchnię, to taka zaprawka posiedzi kilka/naście miesięcy. A Buteleczkę schowaj, bo tych odprysków będzie więcej - niestety nowe auta mają delikatne lakiery, normy środowiskowe są coraz bardziej restrykcyjne.
Recommended Posts