lukwawa Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Kolega kupował w tym sklepie: http://carlook.pl/ Adres generalnego dystrybutora Kocha w Polsce: http://www.gakra.pl/kochchemie.php?id=1 w zakładce Partnerzy lista dystrubutorów regionalnych
m1chal Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 coś czuje , że bede mial kłopot ze zdobyciem tego preparatu, bo na stronie nie ma a do dystrybutorów mam daleko tak wiec jakbym mial juz kupowac z 303 ...to który konkretnie, bo jest ich kilka ----- to co nikt nie poleci czegos konkretnego z 303?
Liptonosz Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Mam impregnat 303 i jest cool, na pewno lepiej go oceniam niż Meguiar's. Wydaje mi się że jest trwalszy a przede wszystkim łatwiejszy do aplikacji (przynajmniej dla mnie). Megs jest w sprayu, za to 303 jest podobnej postaci co plyn do mycia szyb:) Na dniach zamówię cleaner 303 do dachów cabrio-sprawdzimy jego "moc"
m1chal Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Mam impregnat 303 a który to jest dokladnie produkt 303? jaka nazwa jego?
Liptonosz Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 303 CONVERTIBLE TOP CLEANER 946ml - czyscik, podobno dobry 303 FABRIC GUARD 473ML - zabezpieczenie dachu cabrio - dobry, polecam - nadaje się podobno na dywaniki.
Marek Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=5156
m1chal Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Wyczyściłem porzadnie dach APC Megsa... szczoteczka i te sprawy... Spsikałem dach tym 303 Fabric Guard... cos z tym jeszcze trzeba robic? czy po prostu musi sie wchłonąc?
Liptonosz Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 zgodnie z instrukcja, jak dobrze pamietam trzeba odczekac az wszystko wyschnie, no chyba że utopiłeś dach w tym preparacie to pewnie trzeba zebrac nadmiar:)
m1chal Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 czyszczenie APC Megsa + impregnacja 303 Fabric Guard wyczyszczony dach (troche przykurzony) a tak sprawuje się woda na nim:
m1chal Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 mam pytanie bo czytam ten poradnik: http://www.detailer.pl/blog/2011/01/jak ... -soft-top/ i jest podane najpierw 303 AP a pozniej 303 FG... czyli co najlepiej dwoma preparatami zaimpregnować dach czy jak?
kanar Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Wczytaj się dokładnie to się doczytasz, że najpierw jest mowa o dachu vinylowym a później o materiałowym.
m1chal Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 sluchajcie kupilem środek GTechniq I1 do impregnacji... dach został wyczyszczony APC, szczoteczką... pozostawiony do całkowitego wyschnięcia jak juz wysechł, to auto zostało wstawione do garazu, i został zaimpregnowany dach (czyli spsikany) i tak noc sobie stał w garazu.... po 12 godzinach z rana takze został jeszcze raz zaimpregnowany. po 4 godzianch gdzies został wystawiony na dwór wczoraj, ale nic nie padało do dzisiaj rana, wiec przez 24 godziny nie dostawał wody. ogolnie zużyłem pół butelki na jeden dach. Dzisiaj spadł deszcz i po bokach niby troche kropelkuje a na środku na całym dachu woda wsiąka jak wsiąkała praktycznie zero różnicy co jest nie tak??
Gtechniq Mike Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 sluchajcie kupilem środek GTechniq I1 do impregnacji... dach został wyczyszczony APC, szczoteczką... pozostawiony do całkowitego wyschnięcia jak juz wysechł, to auto zostało wstawione do garazu, i został zaimpregnowany dach (czyli spsikany) i tak noc sobie stał w garazu.... po 12 godzinach z rana takze został jeszcze raz zaimpregnowany. po 4 godzianch gdzies został wystawiony na dwór wczoraj, ale nic nie padało do dzisiaj rana, wiec przez 24 godziny nie dostawał wody. ogolnie zużyłem pół butelki na jeden dach. Dzisiaj spadł deszcz i po bokach niby troche kropelkuje a na środku na całym dachu woda wsiąka jak wsiąkała praktycznie zero różnicy co jest nie tak?? Omówiliśmy już tą sprawę w naszym temacie ale jeżeli problem jest po stronie samego preparatu to proszę zrób taki test Jest to szybki test, po 4 godzinach (nie jest to czas pełnej impregnacji) ale można sprawdzić czy impregnat działa.
pawel44a Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Witam Odkopuje trochę temat ale mam pytanie czy jeśli posiadam All Season Dressing Megsa to ma sens nałożenie go na dach? Zastanawiam się czy jest on w stanie zastąpic impregnat i jaki będzie efekt końcowy oraz ile czasu się on utrzyma (w porównaniu do typowych preparatów do dachów)
Lukas G Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Nie da za wiele... odradzam stosowanie. Kup cos dedykowanego, np sonaxa. Naprawde warto, w przyszlym tygodniu wrzuce filmik jak sie zachowuje dwa lata od aplikacji
pawel44a Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Ok, dzięki. A który z tych preparatów (zastanawiam się nad: 303 FG, Megsem tym w sprayu lub Sonaxem) najlepiej przyciemni stary wypłowiały dach? Będę miał niedługo takie stare Punto do zrobienia i dach w nim jest strasznie szary
m1chal Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 co polecicie do dachu sonnenland?? niestety Gtechniq I1 nie działa w ogole... a wypsikanie pół butelki 303 Fabric Guard - niby działa z butelki jak się poleje ...ale podczas deszczu chyba praktycznie nic nie odpycha tej wody (to nie przez złą aplikacje.... bo jak dach PCV jak robiłem to super działało)
SzaKal Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 m1chal, Sonax ma naprawdę rewelacyjny produkt do cabrio, zresztą był tu gdzieś kiedyś test chyba na jakiejś hondzie.
cubstone Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 Przeczytałem ten wątek, ale wszyscy piszą o produktach do dachów materiałowych. Kolega niedawno kupił Mazdę MX-5 i tam jest dach winylowy. Jaki środek najlepiej go zabezpieczy?
tukolarz Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 Kolega niedawno kupił Mazdę MX-5 i tam jest dach winylowy. Jaki środek najlepiej go zabezpieczy? Dedykowanym środkiem jest np. DG #301.
maxhill Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Ja tez mam MX-5 z vinylowym dachem i uzywam 303 Protectanta i jestem bardzo zadowolony.
maj0nez Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Witam Panowie potrzebuje porady. Kupiłem cabrio jest dach z PVC i nie wiem ile lat nie myty chcę go jeszcze uratować jak się uda może ktoś coś polecić. Próbowałem APC i ciepła woda z płynem + APC Tu po umyciu Dimerem. Pozdrawiam
capricorn Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 maj0nez, Dla mnie to wygląda jak brezent. Wszystko tylko nie Dimer. APC + szczotka z końskiego włosia. Zabezpieczyć można każdym uniwersalnym środkiem do Vinylu jeśli brezent to środek Kocha albo pakiet do renowacji RENOVO. W nowym wydaniu KMH będzie artykuł na temat czyszczenia dachu, także polecam.
Masta Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 A mój znajomy zmieniał ostatnio poszycie dachu na nowe. Robił to u gościa co się tylko tym zajmuje już przez długie lata i powiedział mu, a żeby żadnych specyfików nie używał bo skończy i ten nowy dach. Jego dach jest skórzany jak się nie mylę. Ma go tylko jakimś olejkiem smarować
Rekomendowane odpowiedzi