tomekw Posted October 1, 2019 Report Posted October 1, 2019 Od czasu do czasu muszę wykonać jakieś prace konserwacyjne związane z podwoziem samochodu. Nie mam kanału, a podnoszenie na lewarku nie należy do najwygodniejszych opcji ( o bezpieczeństwie nawet nie wspominam. W związku z tym zastanawiam się nad najazdem samochodowym. Ktoś użytkuje coś takiego? Na co należy zwracać uwagę przy ich wyborze?
paperson Posted October 1, 2019 Report Posted October 1, 2019 @tomekw ja mam takie: Kupiłem je na allegro. Zwracałem uwagę na solidność konstrukcji i rodzaj podstawy. Takie jak u mnie z dolnymi profilami poziomymi są do miękkiego podłoża.
D@ViD Posted October 1, 2019 Report Posted October 1, 2019 Jak to jest z takimi najazdami ? Nie macie strachu wjeżdżać na to? że to się przechyli czy coś?
kier Posted October 1, 2019 Report Posted October 1, 2019 Kupujesz taki, aby się nie przecylił. W instrukcji obsługi jest dosyć jasno napisane, aby najazdy były ustawiane na stabilnym podłożu. Tutaj na zdjęciu powyżej kolega ustawił na trawniku - nie jestem pewien, czy jest to dostatecznie dobra opcja. Jak już to na jakiejś kostce lub innej formie utwardzonego podłoża. Same najazdy, jeżeli kupowane są w pewnych źródła - to raczej nie ma się czego bać. Proponuję tutaj jeszcze sprawdzić: https://karstal.pl/20-najazdy-samochodowe Mają tam sporo opcji z tego zakresu.
Birkhof Posted October 1, 2019 Report Posted October 1, 2019 Jak to jest z takimi najazdami ? Nie macie strachu wjeżdżać na to? że to się przechyli czy coś? Zawsze jak widze podjazdy to przypomina mi sie to video (od 2:30) !!
D@ViD Posted October 1, 2019 Report Posted October 1, 2019 @Birkhof hehe dobre Amerykański kombinator
Recommended Posts