Jump to content

Recommended Posts

Posted

Od czasu do czasu muszę wykonać jakieś prace konserwacyjne związane z podwoziem samochodu. Nie mam kanału, a podnoszenie na lewarku nie należy do najwygodniejszych opcji ( o bezpieczeństwie nawet nie wspominam. W związku z tym zastanawiam się nad najazdem samochodowym. Ktoś użytkuje coś takiego? Na co należy zwracać uwagę przy ich wyborze?

Posted

@tomekw ja mam takie:

20190324_120700-01.jpeg.b08da8df30bd137b3cd8c721f2608be2.jpeg

Kupiłem je na allegro. Zwracałem uwagę na solidność konstrukcji i rodzaj podstawy. Takie jak u mnie z dolnymi profilami poziomymi są do miękkiego podłoża.

Posted

Jak to jest z takimi najazdami ? Nie macie strachu wjeżdżać na to? że to się przechyli czy coś? 

Posted

Kupujesz taki, aby się nie przecylił. W instrukcji obsługi jest dosyć jasno napisane, aby najazdy były ustawiane na stabilnym podłożu. Tutaj na zdjęciu powyżej kolega ustawił na trawniku - nie jestem pewien, czy jest to dostatecznie dobra opcja.

Jak już to na jakiejś kostce lub innej formie utwardzonego podłoża. Same najazdy, jeżeli kupowane są w pewnych źródła - to raczej nie ma się czego bać.

Proponuję tutaj jeszcze sprawdzić: https://karstal.pl/20-najazdy-samochodowe

Mają tam sporo opcji z tego zakresu.

Posted
Jak to jest z takimi najazdami ? Nie macie strachu wjeżdżać na to? że to się przechyli czy coś? 

Zawsze jak widze podjazdy to przypomina mi sie to video (od 2:30) !!