Ekranduzy Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Witam, kupiłem passata b6 lakier brown mocca i chciałbym go trochę odświeżyć, nie mam żadnej polerki ani nawet myjki cisnieniowej. Myślałem o myciu ręcznym z prewashem, i nałozeniu jakiegoś wosku lub właśnie czegoś innego? ale ręcznie, co mi możecie polecić?
Grzechu23 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Witaj 13 godzin temu, Ekranduzy napisał: co mi możecie polecić? Przede wszystkim zacznij od zapoznania się tematami na forum, zacznij czytaj. Jest mnóstwo informacji.
Ekranduzy Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 33 minuty temu, Grzechu23 napisał: Witaj Przede wszystkim zacznij od zapoznania się tematami na forum, zacznij czytaj. Jest mnóstwo informacji. No własnie troche poczytałem, i myślałem, żeby zrobić to tak: Najpierw prewash z piany aktywnej, potem mycie zakamarków, felgi itp. oraz mycie na 2 wiadra, glinkowanie i nałozenie ręcznie wosku, a potem przy myciu codziennym tylko QD, ale nie wiem czy mysle dobrze?
Syrio Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zacznij od tego obrazka, potem pogłębiaj tematy. 1
Ekranduzy Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Super, dzięki za pomoc a powiedzcie mi jeszcze czy istnieje środek AIO(all in one) do nakładania ręcznego?
Syrio Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 W teorii to możesz nakładać AIO ręcznie, w praktyce to kompletnie nie uzyskasz zakładanego efektu. Jeśli chcesz ręcznie poprawić sam lakier to lekko ścierny cleaner i praca na 2 rodzeja aplikatorów - mirofibrowy, usuniesz oksydacje, żółty gąbkowy tricolor - jakieś lekkie rysy, swirle. Tak wypracowany lakier odzyska na pewno sporo naturalnego blasku, ziarna i pozbędziesz się szeregu zmatowień, wżerów.
Ekranduzy Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Ok, rozumiem, czyli najpierw prewash, mycie właściwe i dopiero cleaner? W takim razie co możecie polecić z cleanerów lekkosciernych?
CarlosBlack Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zasadniczą sprawą jest to w jakim stanie masz ten lakier. Jeśli jest mocno zmęczony to ani ręcznie ani maszynowo go zauważalnie nie podciagniesz cleanerem. Tym bardziej, że masz twardy lakier. Może lepiej na początek dać auto do kogoś na ocenę i zrobienie chociaż one step a później już tylko regularnie i z głową o niego dbać?
Ekranduzy Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 W sumie może i masz racje, mam znajomego który sie tym zajmuje więc może odstawie samochód do niego i tyle. A jak pozniej z dbaniem, regularne mycie i nakładanie QD?
Rekomendowane odpowiedzi