Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś z forum malował alufelgi płynną gumą ? Warto letnie koła z alufelgami pomalować taką gumą? Na YT są filmy jak pomalować natomiast nie ma zbyt wielu informacji jak jest z trwałością takiej powłoki.

Pzdr.

• 2 weeks later...
Posted

Nie używałem, natomiast do felg mam teraz Hek Whell Rimis Cleaner który czyści felgi z efektem "krwawienia" ogólnie daje radę i też dość dobrze usuwa rdzę. 

Posted

Szwagier malował felgi na czarny połmat, 2 sezony spokojnie wytrzymały a potem zmienili z siostrą wóz. Pamiętam, że dużo warstw szło. No i nie wiem jak z chemią do tego, wtedy myli auto szamponem a koła lekką szczotką. 

Posted
4 godziny temu, WładekMask napisał:

Nie używałem, natomiast do felg mam teraz Hek Whell Rimis Cleaner który czyści felgi z efektem "krwawienia" ogólnie daje radę i też dość dobrze usuwa rdzę. 

A jaki to ma związek z malowaniem felg ?

Bo mi to reklamą zalatuje

Posted

Ja malowałem plastiskinem, 7-8 warstw. Na to poszedł bezbarwny acryl. Wytrzymały dwa lata (ok 15tys. km), potem rozleciał się w trasie na warszawę w trudnych warunkach, cały czas deszcz. Felgi myte Monsterem z SG i Vampirem z ADLB. Żaden z tych środków nie zostawiał śladów na folii. 

Posted
Ja malowałem plastiskinem, 7-8 warstw. Na to poszedł bezbarwny acryl. Wytrzymały dwa lata (ok 15tys. km), potem rozleciał się w trasie na warszawę w trudnych warunkach, cały czas deszcz. Felgi myte Monsterem z SG i Vampirem z ADLB. Żaden z tych środków nie zostawiał śladów na folii. 
A pamiętasz może ile Ci poszło puszek na całość?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka