Romanesku Posted August 18, 2019 Report Posted August 18, 2019 Czy ktoś z forum malował alufelgi płynną gumą ? Warto letnie koła z alufelgami pomalować taką gumą? Na YT są filmy jak pomalować natomiast nie ma zbyt wielu informacji jak jest z trwałością takiej powłoki. Pzdr.
WładekMask Posted August 29, 2019 Report Posted August 29, 2019 Nie używałem, natomiast do felg mam teraz Hek Whell Rimis Cleaner który czyści felgi z efektem "krwawienia" ogólnie daje radę i też dość dobrze usuwa rdzę.
arturf Posted August 29, 2019 Report Posted August 29, 2019 Szwagier malował felgi na czarny połmat, 2 sezony spokojnie wytrzymały a potem zmienili z siostrą wóz. Pamiętam, że dużo warstw szło. No i nie wiem jak z chemią do tego, wtedy myli auto szamponem a koła lekką szczotką.
Strus Posted August 29, 2019 Report Posted August 29, 2019 4 godziny temu, WładekMask napisał: Nie używałem, natomiast do felg mam teraz Hek Whell Rimis Cleaner który czyści felgi z efektem "krwawienia" ogólnie daje radę i też dość dobrze usuwa rdzę. A jaki to ma związek z malowaniem felg ? Bo mi to reklamą zalatuje
druhh Posted August 29, 2019 Report Posted August 29, 2019 Ja malowałem plastiskinem, 7-8 warstw. Na to poszedł bezbarwny acryl. Wytrzymały dwa lata (ok 15tys. km), potem rozleciał się w trasie na warszawę w trudnych warunkach, cały czas deszcz. Felgi myte Monsterem z SG i Vampirem z ADLB. Żaden z tych środków nie zostawiał śladów na folii.
Notcon Posted August 30, 2019 Report Posted August 30, 2019 Ja malowałem plastiskinem, 7-8 warstw. Na to poszedł bezbarwny acryl. Wytrzymały dwa lata (ok 15tys. km), potem rozleciał się w trasie na warszawę w trudnych warunkach, cały czas deszcz. Felgi myte Monsterem z SG i Vampirem z ADLB. Żaden z tych środków nie zostawiał śladów na folii. A pamiętasz może ile Ci poszło puszek na całość?Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts