Administrator AreK Posted May 11, 2010 Administrator Report Share Posted May 11, 2010 Co wg Was ma największy wpływ na tzw "odpychanie" wody? Czy przygotowanie lakieru pod wosk czy sam wosk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuflik Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Zdecydowanie przygotowanie lakieru, najlepszy wosk położony na chropowata i zanieczyszczoną powierzchnię nie będzie sobie zbyt dobrze radził z kropelkowaniem. Więc zdecydowanie przygotowanie. Ale o ile mnie pamięć nie myli to podobny temat był już poruszany.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maestro00 Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Według mnie ważne są obydwie kwestie tak samo. Lakier - dobre przygotowanie. Wosk - im więcej związków krzemianu tym lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor m.k. Posted May 12, 2010 Dystrybutor Report Share Posted May 12, 2010 Zgadzam się, ale jednak przewaga na stronę wosku. Liczy się to, co wytworzy najsilniejsze napięcie powierzchniowe. http://pl.wikipedia.org/wiki/Napi%C4%99 ... erzchniowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted May 12, 2010 Administrator Report Share Posted May 12, 2010 Ja bym powiedział że nie ma jednej odpowiedz, za wiele zależy od wosku. Na kompletnie nieprzygotowanej,szorstkiej powierzchni lakieru Colli 476s kropelkuje mi lepiej od Opt-Seala na bardzo dobrze przygotowanej powierzchni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Partner forum CAR CRAZY Posted May 13, 2010 Partner forum Report Share Posted May 13, 2010 Evo, Pamiętaj że odpychanie wody może być silne przy kropelkowaniu marnych (przypadki sealant-ów), Zależy czy dla Arka chodziło o kropelkowanie czy odpychanie (spływanie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted May 13, 2010 Author Administrator Report Share Posted May 13, 2010 Chodziło mi o odpychanie. Na pytania związane z dobrym kropelkowaniem znalazłem już odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts