marcinspike Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Siemaneczko, koledzy i koleżanki Mam krótkie pytanko odnośnie nakładania kolejnych warstw powłoki kwarcowej. Auto przed nałożeniem powłoki zostało oczywiście solidnie przygotowane tj, aktywna piana, mycie szamponem na dwa wiadra następnie była dekontaminacja, deaironizacja, glinkowanie i ponowne mycie. Po wypolerowaniu lakieru i dokładnym odtłuszczeniu IPĄ nałożyłem jedną warstwę Cqartz 3.0. Robiłem to po południu w sobotę, niestety rano w niedzielę po około 14h od nałożenia pierwszej warstwy musiałem wyjechać, co siłą rzeczy ubrudziło moją powłokę. Jak mam położyć kolejną warstwę? Czy po następnym umyciu mogę ponownie użyć IPY i nałożyć kolejną warstwę powłoki?
ghost Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Osobiście po wyjeździe to nie nakładałbym kolejnej warstwy. Najlepiej było to zrobić kilka godzin po pierwszej w przypadku UK3.0 lub na następny dzień ale zanim samochód pójdzie do użytku. Jeżeli pierwsza była poprawnie nałożona to i tak będzie się dobrze spisywać. Druga w przypadku UK zapewnia odrobinę lepsze hydro i odrobinę lepszą żywotność, ale nie będzie tak że po nałożeniu drugiej miałbyś żywotność razy dwa
marcinspike Opublikowano 9 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Dzięki za odpowiedź, a powiedz czy tak jak napisałem mogę zrobić przed zimą, co by to lepiej zabezpieczyć? Czy zwyczajnie to zostawić i odświeżyć na wiosnę. Swoją drogą wrzucę fotki, można ocenić. Dodam że lakier był dobity. Pacjentem była Toyota Avensis z 2011. Lakier miękki jak ser.
Gozdziu23 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Godzinę temu, marcinspike napisał: Dzięki za odpowiedź, a powiedz czy tak jak napisałem mogę zrobić przed zimą, co by to lepiej zabezpieczyć? Czy zwyczajnie to zostawić i odświeżyć na wiosnę. Swoją drogą wrzucę fotki, można ocenić. Dodam że lakier był dobity. Pacjentem była Toyota Avensis z 2011. Lakier miękki jak ser. Najlepiej to by teraz było , jak byś kupił glissa i jego założył Wtedy miałbyś kozacką powłoke na dłużej tlyko przygotuj lakier
Rekomendowane odpowiedzi