Skocz do zawartości

Cqartz 3.0 kolejne warstwy w trakcie użytkowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko, koledzy i koleżanki  ;-)

Mam krótkie pytanko odnośnie nakładania kolejnych warstw powłoki kwarcowej.

Auto przed nałożeniem powłoki zostało oczywiście solidnie przygotowane tj, aktywna piana, mycie szamponem na dwa wiadra następnie była dekontaminacja, deaironizacja, glinkowanie i ponowne mycie. 

Po wypolerowaniu lakieru i dokładnym odtłuszczeniu IPĄ nałożyłem jedną warstwę Cqartz 3.0. Robiłem to po południu w sobotę, niestety rano w niedzielę po około 14h od nałożenia pierwszej warstwy musiałem wyjechać, co siłą rzeczy ubrudziło moją powłokę. 

Jak mam położyć kolejną warstwę? Czy po następnym umyciu mogę ponownie użyć IPY i nałożyć kolejną warstwę powłoki? 

Opublikowano

Osobiście po wyjeździe to nie nakładałbym kolejnej warstwy.

Najlepiej było to zrobić kilka godzin po pierwszej w przypadku UK3.0 lub na następny dzień ale zanim samochód pójdzie do użytku.

Jeżeli pierwsza była poprawnie nałożona to i tak będzie się dobrze spisywać.

Druga w przypadku UK zapewnia odrobinę lepsze hydro i odrobinę lepszą żywotność, ale nie będzie tak że po nałożeniu drugiej miałbyś żywotność razy dwa

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, a powiedz czy tak jak napisałem mogę zrobić przed zimą, co by to lepiej zabezpieczyć? Czy zwyczajnie to zostawić i odświeżyć na wiosnę. 

Swoją drogą wrzucę fotki, można ocenić. Dodam że lakier był dobity. Pacjentem była Toyota Avensis z 2011. Lakier miękki jak ser.

Opublikowano
Godzinę temu, marcinspike napisał:

Dzięki za odpowiedź, a powiedz czy tak jak napisałem mogę zrobić przed zimą, co by to lepiej zabezpieczyć? Czy zwyczajnie to zostawić i odświeżyć na wiosnę. 

Swoją drogą wrzucę fotki, można ocenić. Dodam że lakier był dobity. Pacjentem była Toyota Avensis z 2011. Lakier miękki jak ser.

Najlepiej to by teraz było , jak byś kupił glissa i jego założył 🙂 Wtedy miałbyś kozacką powłoke na dłużej 🙂 tlyko przygotuj lakier