Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Czy ktoś z Was może stosował owy produkt MEGUIARS HYBRID CERAMIC WAX ? czy jest tak dobry, trwały i łatwy w aplikowaniu jak producent go zachwala ?

Posted

@Marcin może i dobry może i trwały ale na pewno nie łatwy w aplikacji 😉

Jest temat nowości detailingowe i tam temat został poruszony a do tego są filmiki na YT z aplikacji 😉

Posted
10 godzin temu, Marcin napisał:

Czy ktoś z Was może stosował owy produkt MEGUIARS HYBRID CERAMIC WAX ?

Ja stosowałem na dwóch różnych autach i tak:
- aplikacja pierwsza - na sucho dość mocno się produkt maże ale na dwie fibry spokojnie można go dotrzeć
- kolejna aplikacja to już tylko spryskanie-spłukanie więc żaden problem

Na aucie, które nie ma zabezpieczenia od razu będzie widać efekty. Kolejne mycie o wiele łatwiejsze, kropelkowanie i 'sheeting' bardzo w porządku.
Co do trwałości to nie mogę się wypowiedzieć bo zbyt krótki czas testów.

Mój problem z nim to po pierwsze rozprowadzanie produktu wodą - ja i moje OCD nie wiemy czy aby na pewno każdy centymetr powierzchni został pokryty nową warstwą? Czy woda z mojego węża wystarcza na dokładne rozprowadzenie (w filmach instruktażowych używają ciśnienia)? Po drugie mimo, iż zawartość SiO2 jest wątpliwa albo minimalna to zaleca się pranie ręczników/mikrofibr po każdym użyciu. 

Wg mnie idealny scenariusz użycia to:
- mamy powłokę i chcemy ją czymś zabezpieczać przy każdym myciu (z filmów gdzie opowiadają producenci, że do tego jest najlepszy)
- mamy np dmuchawę do suszenia lakieru

Ja swojej butelki nie wyrzucę ale będę używał na samochodach np znajomych/rodziny, gdzie to będzie jedyna forma ochrony bo trwałość wydaje się sensowna.
Dla siebie zostawię BeadMakera bo spełnia wszystkie moje potrzeby (jak na razie).

Posted

dzięki z info, tez trochę poczytałem i tez ludzie maja mieszane uczucia

ale skoro wspominasz to tez słyszałem dobre opinie o BeadMaker - czy mozesz jako użytkownik je potwierdzić ? tj auto lsni jak psu..., latwo sie naklada, dobrze chroni i dlugo jest na lakierze jako podstawowe zabezpieczenie?

niestety mieszkam w bloku, myj na myjni bezdotykowej (lanca) i po umyciu, wytarciu trzeba cos szybkiego nalozyc (nie mam jak bawic sie w woski twarde, mleczka ,nakladac, polerowac itp)

Posted

@Marcin no to SSW 😄 

PS mam nadzieję, że myjesz chociaż na jedno wiadro z separatorem, a nie rozcierasz brudu ręcznikiem 😛 

Posted
14 godzin temu, Marcin napisał:

cos szybkiego

Jak coś szybkiego to dokładnie ten Ceramic Wax, bo jego rozprowadzasz wodą i tyle. Z BeadMakerem trzeba się trochę pobawić, żeby go dotrzeć.

Posted
W dniu 23.04.2019 o 21:14, Marcin napisał:

Witam

Czy ktoś z Was może stosował owy produkt MEGUIARS HYBRID CERAMIC WAX ? czy jest tak dobry, trwały i łatwy w aplikowaniu jak producent go zachwala ?

Ja użyłem wiele razy. Wnioski.Pozostaje przy SG Wet Protect ✌️