Jump to content

Recommended Posts

Posted

Powalczyłem dzisiaj z czyszczeniem jasnej skóry i niestety przednie fotele nie osiągnęły stanu jaki bym oczekiwał.

Do czyszczenia użyłem Colourlock Strong Cleaner. Jest duża różnica ale w szczególności boczki przednich foteli wyglądają przeciętnie - fotka przed/po czyszczeniu:

20190324_142323.jpg.4df2edb2b88b27afe488afa0708e16bd.jpg

20190324_142243.jpg.a41f6b9dd08eceb124189c4d42f6236d.jpg

Pytanie czy da się doczyścić te ciemniejsze "pręgi" czy czeka mnie farbowanie żeby uzyskać jednolity kolor?

Z bliska wygląda to tak:

20190324_142247.jpg.898e629de58eabb5a044741edd314a71.jpg

Zmienić chemię? Czyścić dalej? Czy kupić farbę i pomalować?

Posted
20 minut temu, rpp napisał:

kupić farbę i pomalować?

Dokładnie to. W kwestii czyszczenia to już więcej nic nie ogarniesz bo uzywałes już stronga, tutaj widać wytarcia i spękania. Kup zestaw tonujący i będzie sporo lepiej.

• Master
Posted

@rpp na moje oko, to nie jest to doczyszczone tak jak należy, zwłaszcza w rowkach. Strong powinien sobie z tym radzić, chociaż wg. mojego drugiego oka, tu są przebarwienia od jeansów. Można spróbować delikatnie GLD (oczywiście gdzieś delikatnie na próbę) i później vesiegelung . Jeśli po GLD nie zejdzie, to pewnie jest już w farbie i potrzebne mało malowanko.