rpp Posted March 24, 2019 Report Posted March 24, 2019 Powalczyłem dzisiaj z czyszczeniem jasnej skóry i niestety przednie fotele nie osiągnęły stanu jaki bym oczekiwał. Do czyszczenia użyłem Colourlock Strong Cleaner. Jest duża różnica ale w szczególności boczki przednich foteli wyglądają przeciętnie - fotka przed/po czyszczeniu: Pytanie czy da się doczyścić te ciemniejsze "pręgi" czy czeka mnie farbowanie żeby uzyskać jednolity kolor? Z bliska wygląda to tak: Zmienić chemię? Czyścić dalej? Czy kupić farbę i pomalować?
DaV Posted March 24, 2019 Report Posted March 24, 2019 20 minut temu, rpp napisał: kupić farbę i pomalować? Dokładnie to. W kwestii czyszczenia to już więcej nic nie ogarniesz bo uzywałes już stronga, tutaj widać wytarcia i spękania. Kup zestaw tonujący i będzie sporo lepiej.
Master kecav Posted March 25, 2019 Master Report Posted March 25, 2019 @rpp na moje oko, to nie jest to doczyszczone tak jak należy, zwłaszcza w rowkach. Strong powinien sobie z tym radzić, chociaż wg. mojego drugiego oka, tu są przebarwienia od jeansów. Można spróbować delikatnie GLD (oczywiście gdzieś delikatnie na próbę) i później vesiegelung . Jeśli po GLD nie zejdzie, to pewnie jest już w farbie i potrzebne mało malowanko.
Recommended Posts