Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kubik, ja uzywałem tamtego roku tenzi do -65 bodajze był na opakowaniu koncentrat, nie zamarzł nawet ptzy tych mrozach -32 po rozcienczeniu, a sonax ktorego zawsze uzywałem niestety zamarzł i mialem mega zabawe z rozmrozeniem zbiorniczka ;-/

Opublikowano
Używam Tenzi Car Shine jako QD fajnie nabłyszcza miałem PB QD

Ja też miałem car shine ... i wylałem, przynajmniej butelka się przydała ...

Opublikowano
Ma słabe właściwości "boozerowe" ,a poza tym marze się co go w moich oczach dyskwalifikuje

+ fibra pod nim staje :dontknow::dontknow: wg mnie lipa, wolę kupić koncentrat Autosmart Reglaze czy szampon DG #931 i mieć sto razy lepsze QD

Opublikowano

Marze ? Biorę mikrofibrę psikam i tyle, może kwestia wosku ? lakieru ? nie zauważyłem mazania, a fajnie się błyszczy :P

Ps:kamilgt przetestuje :)

• 5 tygodni później...
  • 3 lata później...
Opublikowano

Tenzi green special - czy jako samodzielna piana czy dodatek do lepiej pieniącej się piany neutralnej będzie ok? Szukam czegoś czym można zrobić reset - zmyć pozostałości wosków z auta lub wzmocnić neutralną no w zimie do nadkoli etc. W domu do ceramiki i balkonu etc pewnie żona również doceni.

Dodane po 3 minutach 47 sekundach:

Tenzi car shine mam pod ręką całą butelkę i dzisiaj miał prosty test. Wczoraj opłukałem auto wodą. Na szybko, bez wycierania. Wstawiłem do garażu. Rano kropki na masce i dachu mega. Tu się sprawdził doskonale bo kropki schodzą po jednym przeciągnięciu z minimalnym dociskiem. Żadnego szorowania. Co do trwałości to nie spodziewamy się niczego ciekawego a pod spodem leży co innego więc i tak trudno powiedzieć.

Opublikowano

Tenzi Gumilax - po pierwsze aplikacji pozostawił w miare matowe opony, w sumie używałem go co mycie auta, trwałość około tygodnia. Używany na gumowe dywaniki pozostawał długo mokry co dawało średnio fajny wygląd.

Ostatnie użycie było w niedzielę, pędzlowałem opony dwukrotnie, złapały nawet lekki połysk. Godzinę później spadł deszcz a z nim spłynął cały Tenzi, reszta trafiła do kanalizacji-bez sentymentu. Jak dla mnie strata kasy.

Aha, opony myję mieszaniną, zielona Tuga+apc+płyn do naczyń+szczotka więc guma powinna mocniej trzymać preparat.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...