Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jestem szczęśliwym posiadaczem Nano Ceramic Protect 9H na moim aucie (kolor phantomschwarz perleffekt). Nadchodzi czas wiosny i zastanawiam się aby zrobić mały refreshing. Robiłem to już dotychczas 2 razy ale bez zbytniego przygotowywania powłoki ceramicznej. Po prostu ręczne dokładne mycie na 2 wiadra i na to CarPro Reload Quick Coating Detailer be zbytnich ceregieli. Efekt zadowalający. Teraz chciałbym się bardziej przyłożyć i może po myciu zastosować jakiś cleaner, odtłuszczacz etc ale taki aby nie zaszkodzić powłoce ceramicznej a żeby efekt po położeniu CarPro Reload był bardziej niż zadowalający. Proszę o poradę w tej kwestii. Pozdrawiam.

Posted

Dzięki bardzo za poradę. Dobrze wszystko przedstawione. Do dzieła jak tylko aura pozwoli. Pozdrawiam.

Posted

Jak bardzo chcesz możesz sie również uzbroić i poczytać sobie o car pro essence+ oraz glissie, którego zawsze możesz stopować na wcześniej użytą już powłoke jako booster, poodbny produkt ale o wiele bardziej skomplikowany ma też gyeon o jakże chwytliwej nazwie booster

Posted

Dzięki Gozdziu. CarPro Reload na wykończeniu i następne będzie coś z twoich propozycji. Skłaniam się ku CarPro Gliss. Fajny teścik poniżej.

Pojawia się tylko pytanie. Czy celowe byłoby użycie najpierw car pro essence+ a dopiero następnie Gliss? Z tego co doczytałem to car pro essence + naprawia rysy koliste i oczyszcza bazową powłokę. Gliss natomiast idealnie wykańcza i nadaje gładkość powłoce. Co o tym sądzisz?

Posted

Pojawia się tylko pytanie. Czy celowe byłoby użycie najpierw car pro essence+ a dopiero następnie Gliss? Z tego co doczytałem to car pro essence + naprawia rysy koliste i oczyszcza bazową powłokę. Gliss natomiast idealnie wykańcza i nadaje gładkość powłoce. Co o tym sądzisz?