greg1969 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2019 Jestem szczęśliwym posiadaczem Nano Ceramic Protect 9H na moim aucie (kolor phantomschwarz perleffekt). Nadchodzi czas wiosny i zastanawiam się aby zrobić mały refreshing. Robiłem to już dotychczas 2 razy ale bez zbytniego przygotowywania powłoki ceramicznej. Po prostu ręczne dokładne mycie na 2 wiadra i na to CarPro Reload Quick Coating Detailer be zbytnich ceregieli. Efekt zadowalający. Teraz chciałbym się bardziej przyłożyć i może po myciu zastosować jakiś cleaner, odtłuszczacz etc ale taki aby nie zaszkodzić powłoce ceramicznej a żeby efekt po położeniu CarPro Reload był bardziej niż zadowalający. Proszę o poradę w tej kwestii. Pozdrawiam.
mrsjackdan Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 Masz na yt poradnik od MX nowickiego, jak odetkać powłokę, schemat działania chyba powinien cię usatysfakcjonować.
greg1969 Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 Dzięki bardzo za poradę. Dobrze wszystko przedstawione. Do dzieła jak tylko aura pozwoli. Pozdrawiam.
Gozdziu23 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 Jak bardzo chcesz możesz sie również uzbroić i poczytać sobie o car pro essence+ oraz glissie, którego zawsze możesz stopować na wcześniej użytą już powłoke jako booster, poodbny produkt ale o wiele bardziej skomplikowany ma też gyeon o jakże chwytliwej nazwie booster
greg1969 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2019 Dzięki Gozdziu. CarPro Reload na wykończeniu i następne będzie coś z twoich propozycji. Skłaniam się ku CarPro Gliss. Fajny teścik poniżej. Pojawia się tylko pytanie. Czy celowe byłoby użycie najpierw car pro essence+ a dopiero następnie Gliss? Z tego co doczytałem to car pro essence + naprawia rysy koliste i oczyszcza bazową powłokę. Gliss natomiast idealnie wykańcza i nadaje gładkość powłoce. Co o tym sądzisz?
greg1969 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2019 Pojawia się tylko pytanie. Czy celowe byłoby użycie najpierw car pro essence+ a dopiero następnie Gliss? Z tego co doczytałem to car pro essence + naprawia rysy koliste i oczyszcza bazową powłokę. Gliss natomiast idealnie wykańcza i nadaje gładkość powłoce. Co o tym sądzisz?
Rekomendowane odpowiedzi