Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie szacowane grono, 

Bez owijania, 

Pacjent :Audi 2014 czarny metalic 

Stan : dobry - (okiem laika) kilka rysek, i co mnie najbardziej denerwuje (brak w slowniczku) okręgi rys patrząc na odbijające się źródło światła

zaplecze techniczne : wolne miejsce przy myjni SO, obróbka ręczna 

Zestaw jaki chce popełnić po przejrzeniu postów i opinii o produktach

Sonax 2w1(taki już podiadam) Glinka ValetPRO Yellow => Meguiars UC =>Meguiars DC2 => Collinite 476

oczywiście do tego żółty aplikator meguiars, TRI COLOR, microfibry320g/m, gąbka sonax do mycia (taką posiadam) Work Stuff Monster 

Do sedna: Co źle, co dobrze? Co zostawić co wymienić, fajnie by było też trochę zjeść z budżetu, może coś równie dobrego (moim zdaniem) ale tańszego 

Proszę o rady i uzasadniona krytykę 

Posted

też jestem całkowitym żółtodziobem ale brakuje Ci przygotowania pod glinkę czyli odsmalania, pozbywania się wtrąceń metalicznych i IPA.

Posted
33 minuty temu, DefRow napisał:

co mnie najbardziej denerwuje (brak w slowniczku) okręgi rys patrząc na odbijające się źródło światła

Swirle  , czyli Megs UC i jazda ...dłuuuga i ciężka jazda! 

Posted
3 minuty temu, DefRow napisał:

Coś pominąłem?

To co najważniejsze czyli dekontaminację

Posted
11 minut temu, DefRow napisał:

@veebrys możesz trochę rozjaśnić "odsmalanie". Mój plan przewidywał dokładne umiecie szamponem auta i glinkowanie. Coś pominąłem?

@powalla dzięki 👍

Musisz pozbyć się smoły i innych zabrudzeń asfaltowych, metalicznych i innych z lakieru żeby go glinką jeszcze bardziej nie porysować.

Posted

Mycie szamponem =>usuwanie smoły(RRC tar&glue), płukanie wodą(czy mycie raz jeszcze szamopn+gąbka?) => glinkowanie => Meguiars UC =>Meguiars DC2 => Collinite 476. 

Czy wszystkie te etapy muszą następować po sobie, nie jestem pewien czy starczy mi doby 😏

Posted

Tar&glue -> deironizer -> płukanie -> mycie -> glinka z lubrykantem ->spłukanie -> suszenie -> megs

• Dziękuję 1