DefRow Posted February 22, 2019 Report Posted February 22, 2019 Witam serdecznie szacowane grono, Bez owijania, Pacjent :Audi 2014 czarny metalic Stan : dobry - (okiem laika) kilka rysek, i co mnie najbardziej denerwuje (brak w slowniczku) okręgi rys patrząc na odbijające się źródło światła zaplecze techniczne : wolne miejsce przy myjni SO, obróbka ręczna Zestaw jaki chce popełnić po przejrzeniu postów i opinii o produktach Sonax 2w1(taki już podiadam) Glinka ValetPRO Yellow => Meguiars UC =>Meguiars DC2 => Collinite 476 oczywiście do tego żółty aplikator meguiars, TRI COLOR, microfibry320g/m, gąbka sonax do mycia (taką posiadam) Work Stuff Monster Do sedna: Co źle, co dobrze? Co zostawić co wymienić, fajnie by było też trochę zjeść z budżetu, może coś równie dobrego (moim zdaniem) ale tańszego Proszę o rady i uzasadniona krytykę
veebrys Posted February 22, 2019 Report Posted February 22, 2019 też jestem całkowitym żółtodziobem ale brakuje Ci przygotowania pod glinkę czyli odsmalania, pozbywania się wtrąceń metalicznych i IPA.
powalla Posted February 22, 2019 Report Posted February 22, 2019 33 minuty temu, DefRow napisał: co mnie najbardziej denerwuje (brak w slowniczku) okręgi rys patrząc na odbijające się źródło światła Swirle , czyli Megs UC i jazda ...dłuuuga i ciężka jazda!
DefRow Posted February 22, 2019 Author Report Posted February 22, 2019 @veebrys możesz trochę rozjaśnić "odsmalanie". Mój plan przewidywał dokładne umiecie szamponem auta i glinkowanie. Coś pominąłem? @powalla dzięki
Strus Posted February 22, 2019 Report Posted February 22, 2019 3 minuty temu, DefRow napisał: Coś pominąłem? To co najważniejsze czyli dekontaminację
veebrys Posted February 22, 2019 Report Posted February 22, 2019 11 minut temu, DefRow napisał: @veebrys możesz trochę rozjaśnić "odsmalanie". Mój plan przewidywał dokładne umiecie szamponem auta i glinkowanie. Coś pominąłem? @powalla dzięki Musisz pozbyć się smoły i innych zabrudzeń asfaltowych, metalicznych i innych z lakieru żeby go glinką jeszcze bardziej nie porysować.
DefRow Posted February 22, 2019 Author Report Posted February 22, 2019 Mycie szamponem =>usuwanie smoły(RRC tar&glue), płukanie wodą(czy mycie raz jeszcze szamopn+gąbka?) => glinkowanie => Meguiars UC =>Meguiars DC2 => Collinite 476. Czy wszystkie te etapy muszą następować po sobie, nie jestem pewien czy starczy mi doby
Strus Posted February 22, 2019 Report Posted February 22, 2019 Tar&glue -> deironizer -> płukanie -> mycie -> glinka z lubrykantem ->spłukanie -> suszenie -> megs 1
veebrys Posted February 22, 2019 Report Posted February 22, 2019 po Meguiars UC jeszcze Ipa a wosk na koniec:)
DefRow Posted February 22, 2019 Author Report Posted February 22, 2019 Czy RRC Wheel Gel to to samo co ADBL Vampire Liquid i nadaje się do lakieru?
Recommended Posts