Jump to content

Recommended Posts

Posted

Siema!

Dzięki uprzejmości firmy 4Detailer  w moje ręce wpadł do testów Red Cherry Shampoo. Jeśli chodzi o charakterystykę produktu to producent informuje, że:

"Szampon jest o neutralnym pH i przyjemnym, wiśniowym zapachu do codziennej pielęgnacji. Preparat posiada znakomite właściwości myjące oraz nadaje odpowiedniego do pracy poślizgu na mytej powierzchni. Tworzy niezwykle gęstą i obfitą pianę.

Korzyści
– Ekonomiczny w użyciu, niska cena w przeliczeniu na zużycie
– Idealnie zmiękcza brud
– Zmniejsza tarcie przez optymalny poślizg
– Wiśniowy zapach

Cena detaliczna
Opakowanie 500 ml – 29,00 zł
Opakowanie 1L – 39,00 zł
Opakowanie 5L – 99,00 zł
Opakowanie 10L – 169,00 zł
Opakowanie 20L – 299,00 zł

20-25 ml szamponu
do 10 litrów wody"

Bierzemy się za robotę, nie ma co przedłużać 😎 To mój pierwszy test na forum.

10 stopni Celsjusza na zewnątrz zadecydowało o tym, że trzeba było ogarnąć autko, które przeszło swoje przez ostatnie 2 tygodnie. Pogoda nie rozpieszczała i brud aż kleił się do karoserii.

brudny1.jpg.e9c1c6ecd59a960bd20352e2baf8eb2a.jpgbrudny2.jpg.0ff7027fea054d9bbf76135da6aa9110.jpgbrudny3.jpg.2ce8164ce7cf6ffc6f18c4d331a8f042.jpgbrudny4.jpg.7498e5ea66bd680a02cfd1bfcbe23247.jpgbrudny5.jpg.f3d927ff712072867befee90db4a1285.jpgbrudny.jpg.16c28872a6f5f7261ecbce45d84703ba.jpg

Szampon miał co robić, ale oczywiście nie jestem samobójcą i najpierw na auto poszła piana aktywna SG Fruit Snow Foam z neutralnym pH żeby zmiękczyć brud...

Tu jednak głównym aktorem jest Red Cherry Shampoo, więc do rzeczy 🤨

Wziąłem się za rozrobienie szamponu, który pachnie w 100 % naturalną wiśnią. Nie wyczuwam tu chemii. Coś jak wiśnia z Tymbarku 😉  

Butelka zawiera 500 ml produktu. Jest poręczna i wykonana z dobrej jakości plastiku, który się nie deformuje. Dodatkowo jest wyposażona w bezpieczny korek, który chroni produkt przed dostępem dzieci.

butelkaszampon.jpg.b3bc40602fd60d63810979cab8486adc.jpg

Produkt jest koloru wiśniowego i ma rzadką konsystencję.

szam.jpg.e65baf5c755cf5d7bb68dd555b2a75b0.jpg

I świetnie się pieni 😁 Efekt uzyskany po rozcieńczeniu 25 ml szamponu w 10 litrach wody.

pianawiadro.jpg.6a38aa5937f5bfd3146139c04fbd1291.jpg

Warto podkreślić, że piana długo się utrzymuje i dalej świetnie pachnie nie tylko z butelki.

Rękawica w dłoń i działamy. Mycie na 2 wiadra.

289661820_rkawica.jpg.c95a2decf45397b7075f8d25a8a562d7.jpg

Poślizg na poziomie zadowalającym. Po ogarnięciu całego auta spłukałem je wodą pod ciśnieniem. Nie wszystko domyło, więc raz jeszcze rękawica z szamponem i kolejne spłukanie. Oglądam, sprawdzam (nie ukrywam, że jestem strasznym pedantem) i znalazłem jeszcze kilka miejsc, gdzie brud się trzymał. Za 3 razem efekt był bez zastrzeżeń.

Finalnie produkt dał radę. Dobrze się z nim pracuje, ale nie można dać mu wyschnąć, bo pozostawi zacieki. Osuszyłem wszystko ręcznikiem i samochód prezentował się jak z salonu 😀

Nie muszę chyba wspominać o zazdrosnych spojrzeniach sąsiadów? Bezcenne 🤣

Poniżej efekt końcowy. Dziewczyna była zachwycona.

czyste.jpg.9f237b89eb603ebc28375a23b4a3cbd4.jpgczyst8.jpg.c7f083e8e95a33ef7ca7020c5aa9c6b9.jpg

4Detailer wielkie dzięki za szansę testowania Waszego produktu. W mojej ocenie to mocne 4/5. Popracujcie jeszcze nad kwestią domywania i zmiękczania brudu, bo u mnie trzeba było wykonać 3 podejścia, aby było idealnie.

• Lubię to 1
Posted
14 godzin temu, kaka17ab napisał:

Popracujcie jeszcze nad kwestią domywania i zmiękczania brudu, bo u mnie trzeba było wykonać 3 podejścia, aby było idealnie.

A użyłeś jakiś Pre-Wash przed myciem zasadniczym tym szamponem?  - Chyba nie
Do zmiękczenia brudu służą Pre-Washe i Aktywne piany, które później ułatwiają mycie szamponem 🙂 jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żeby myć 3 x auto, bo szampon nie domył 😄 

• Moderator
Posted

Aplikowałeś pianę SG z pianownicy PA ? Potem oprysk pod ciśnieniem czy szlauchem ?

Dużo filmu zostało po takim zabiegu ?

Myłeś na dwa wiadra panel po panelu 3 razy ?

Posted
3 godziny temu, david2888 napisał:

A użyłeś jakiś Pre-Wash przed myciem zasadniczym tym szamponem?  - Chyba nie
Do zmiękczenia brudu służą Pre-Washe i Aktywne piany, które później ułatwiają mycie szamponem 🙂 jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żeby myć 3 x auto, bo szampon nie domył 😄 

"Szampon miał co robić, ale oczywiście nie jestem samobójcą i najpierw na auto poszła piana aktywna SG Fruit Snow Foam z neutralnym pH żeby zmiękczyć brud..." czytaj dokładnie...

3 godziny temu, Domel napisał:

Aplikowałeś pianę SG z pianownicy PA ? Potem oprysk pod ciśnieniem czy szlauchem ?

Dużo filmu zostało po takim zabiegu ?

Myłeś na dwa wiadra panel po panelu 3 razy ?

Piana była z ręcznej pianownicy, oprysk robiłem szlauchem. Brud był przyklejony od dwóch tygodni - może też miało to wpływ? Auto jeździło po błocie, glinie.. Było tego dużo i miejscami grubo - sam się dziwiłem, że tak się trzyma 😉Napisałem jak było. Test ma być wiarygodny, więc nie chciałem kłamać. Pozostałości zostały tylko na dolnych partiach drzwi. Myłem na 2 wiadra ponownie tylko te panele, które tego wymagały, czyli dolne partie drzwi i miejsca połączenia progu z błotnikiem. Po drugiej poprawce, gdybym się nie czepiał, mogłoby już tak zostać.

• Lubię to 1
  • Moderator
Posted

Luz, pytam z ciekawości, dlaczego aż 3 razy.