kaka17ab Posted February 17, 2019 Report Posted February 17, 2019 Siema! Dzięki uprzejmości firmy 4Detailer w moje ręce wpadł do testów Red Cherry Shampoo. Jeśli chodzi o charakterystykę produktu to producent informuje, że: "Szampon jest o neutralnym pH i przyjemnym, wiśniowym zapachu do codziennej pielęgnacji. Preparat posiada znakomite właściwości myjące oraz nadaje odpowiedniego do pracy poślizgu na mytej powierzchni. Tworzy niezwykle gęstą i obfitą pianę. Korzyści – Ekonomiczny w użyciu, niska cena w przeliczeniu na zużycie – Idealnie zmiękcza brud – Zmniejsza tarcie przez optymalny poślizg – Wiśniowy zapach Cena detaliczna Opakowanie 500 ml – 29,00 zł Opakowanie 1L – 39,00 zł Opakowanie 5L – 99,00 zł Opakowanie 10L – 169,00 zł Opakowanie 20L – 299,00 zł 20-25 ml szamponu do 10 litrów wody" Bierzemy się za robotę, nie ma co przedłużać To mój pierwszy test na forum. 10 stopni Celsjusza na zewnątrz zadecydowało o tym, że trzeba było ogarnąć autko, które przeszło swoje przez ostatnie 2 tygodnie. Pogoda nie rozpieszczała i brud aż kleił się do karoserii. Szampon miał co robić, ale oczywiście nie jestem samobójcą i najpierw na auto poszła piana aktywna SG Fruit Snow Foam z neutralnym pH żeby zmiękczyć brud... Tu jednak głównym aktorem jest Red Cherry Shampoo, więc do rzeczy Wziąłem się za rozrobienie szamponu, który pachnie w 100 % naturalną wiśnią. Nie wyczuwam tu chemii. Coś jak wiśnia z Tymbarku Butelka zawiera 500 ml produktu. Jest poręczna i wykonana z dobrej jakości plastiku, który się nie deformuje. Dodatkowo jest wyposażona w bezpieczny korek, który chroni produkt przed dostępem dzieci. Produkt jest koloru wiśniowego i ma rzadką konsystencję. I świetnie się pieni Efekt uzyskany po rozcieńczeniu 25 ml szamponu w 10 litrach wody. Warto podkreślić, że piana długo się utrzymuje i dalej świetnie pachnie nie tylko z butelki. Rękawica w dłoń i działamy. Mycie na 2 wiadra. Poślizg na poziomie zadowalającym. Po ogarnięciu całego auta spłukałem je wodą pod ciśnieniem. Nie wszystko domyło, więc raz jeszcze rękawica z szamponem i kolejne spłukanie. Oglądam, sprawdzam (nie ukrywam, że jestem strasznym pedantem) i znalazłem jeszcze kilka miejsc, gdzie brud się trzymał. Za 3 razem efekt był bez zastrzeżeń. Finalnie produkt dał radę. Dobrze się z nim pracuje, ale nie można dać mu wyschnąć, bo pozostawi zacieki. Osuszyłem wszystko ręcznikiem i samochód prezentował się jak z salonu Nie muszę chyba wspominać o zazdrosnych spojrzeniach sąsiadów? Bezcenne Poniżej efekt końcowy. Dziewczyna była zachwycona. 4Detailer wielkie dzięki za szansę testowania Waszego produktu. W mojej ocenie to mocne 4/5. Popracujcie jeszcze nad kwestią domywania i zmiękczania brudu, bo u mnie trzeba było wykonać 3 podejścia, aby było idealnie. 1
D@ViD Posted February 18, 2019 Report Posted February 18, 2019 14 godzin temu, kaka17ab napisał: Popracujcie jeszcze nad kwestią domywania i zmiękczania brudu, bo u mnie trzeba było wykonać 3 podejścia, aby było idealnie. A użyłeś jakiś Pre-Wash przed myciem zasadniczym tym szamponem? - Chyba nie Do zmiękczenia brudu służą Pre-Washe i Aktywne piany, które później ułatwiają mycie szamponem jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żeby myć 3 x auto, bo szampon nie domył
Moderator Domel Posted February 18, 2019 Moderator Report Posted February 18, 2019 Aplikowałeś pianę SG z pianownicy PA ? Potem oprysk pod ciśnieniem czy szlauchem ? Dużo filmu zostało po takim zabiegu ? Myłeś na dwa wiadra panel po panelu 3 razy ?
kaka17ab Posted February 18, 2019 Author Report Posted February 18, 2019 3 godziny temu, david2888 napisał: A użyłeś jakiś Pre-Wash przed myciem zasadniczym tym szamponem? - Chyba nie Do zmiękczenia brudu służą Pre-Washe i Aktywne piany, które później ułatwiają mycie szamponem jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żeby myć 3 x auto, bo szampon nie domył "Szampon miał co robić, ale oczywiście nie jestem samobójcą i najpierw na auto poszła piana aktywna SG Fruit Snow Foam z neutralnym pH żeby zmiękczyć brud..." czytaj dokładnie... 3 godziny temu, Domel napisał: Aplikowałeś pianę SG z pianownicy PA ? Potem oprysk pod ciśnieniem czy szlauchem ? Dużo filmu zostało po takim zabiegu ? Myłeś na dwa wiadra panel po panelu 3 razy ? Piana była z ręcznej pianownicy, oprysk robiłem szlauchem. Brud był przyklejony od dwóch tygodni - może też miało to wpływ? Auto jeździło po błocie, glinie.. Było tego dużo i miejscami grubo - sam się dziwiłem, że tak się trzyma Napisałem jak było. Test ma być wiarygodny, więc nie chciałem kłamać. Pozostałości zostały tylko na dolnych partiach drzwi. Myłem na 2 wiadra ponownie tylko te panele, które tego wymagały, czyli dolne partie drzwi i miejsca połączenia progu z błotnikiem. Po drugiej poprawce, gdybym się nie czepiał, mogłoby już tak zostać. 1
Moderator Domel Posted February 18, 2019 Moderator Report Posted February 18, 2019 Luz, pytam z ciekawości, dlaczego aż 3 razy.
kaka17ab Posted February 18, 2019 Author Report Posted February 18, 2019 7 minut temu, Domel napisał: Luz, pytam z ciekawości, dlaczego aż 3 razy. Nie ma sprawy
Recommended Posts