V1RU$ Posted February 9, 2019 Report Posted February 9, 2019 Witam. Szybki test Anty-Pary od HADWAO.NET Cytat Zjawisko parowania szyb związane jest z większą wilgotnością powietrza oraz różnicami temperatur wewnątrz i na zewnątrz pomieszczeń.W wyniku kontaktu szyby z niską temperaturą staje się ona podatna na skraplanie pary wodnej. Preparat Anty-Para HadwaoNet niweluje powyższy problem. Produkt tworzy cienką warstwę, która zapobiega kondensacji pary wodnej na powierzchni szyb, nie redukując przy tym ich przejrzystości. Trwałość: - do 4 tygodni, w zależności od stopnia użytkowania (warunkiem działania powłoki przez wskazany okres jest unikanie mycia i czyszczenia zabezpieczonej powierzchni) Wydajność: - 10-15 ml/m2 Cena 22 zł za 200ml Większych problemów z parą nie mam. Więc co tu testować. Więc para do testów była sprowokowana aby pokazać czy to działa. Na pierwszy ogień okno w kuchni i poranna kawa. Okna myte były CARTEC, mój numer 1 do mycia szyb. Robi robotę, odtłuszcza, zero smug. Wszystkie inne płyny poszły w niebyt. Aplikacja prosta i przyjemna. Psik, fibra rozprowadzam, docieram. Odparowuje i zero smug. Kubkiem z kawą macham od lewej do prawej, okno obok otwarte. Działa. Kolejna prowokacja w aucie. Pies, 2 facetów, kierowca. Wszyscy po biegu kilka km, 3 kawy. Po za tym, że biegam za kosmetykami do auta, to czasem biegam też dla siebie z pieskiem kilka kilometrów. I to tyle. Zostaje zobaczyć ile to posiedzi w domu i w aucie. Miałem kiedyś CarProotec AntyParę i RRC. I podobny test wytrzymywało około 2 tygodni i 10 dni. Na plus, że pod światło z położoną AP nie widać żadnej mgiełki, smug itp, co np. ma miejsce w RRC. W nocy a aucie też nie stwierdzam problemu. Szybka i banalna aplikacja. Zapach alkoholowy jak IPA ale słabszy i nie nachalny. Tester wydajny, pewnie starczy na długo. Jako ciekawostkę powiem, że szwagierka kupiła w markecie: AP 4 Car NANO. I to cudo nie działało wcale. Normalnie woda. Jednym słowem: 10zł za 300ml wody. A i w jednym pokoju zbiera mi się czasem na dole okien woda, po zaaplikowaniu AP wody jest zdecydowanie mniej. W sumie tyle co nic. Podsumowując: robi robotę, jak posiedzi dłużej jak 14 dni to ja to kupuję. 4
Karbo Posted February 10, 2019 Report Posted February 10, 2019 @V1RU$ spoko testy, widać że coś tam od h2o udało Ci się dorwać, więc generalnie cieszę się że mogę zobaczyć ich działanie. Dodam tylko że jak masz wodę w oknach na dole, to ogarnij lepsza cyrkulację powietrza w pokoju, bo może wychodzić Grzybol
V1RU$ Posted February 10, 2019 Author Report Posted February 10, 2019 1 minutę temu, Karbo napisał: @V1RU$ spoko testy, widać że coś tam od h2o udało Ci się dorwać, więc generalnie cieszę się że mogę zobaczyć ich działanie. Dodam tylko że jak masz wodę w oknach na dole, to ogarnij lepsza cyrkulację powietrza w pokoju, bo może wychodzić Grzybol Hi, Właśnie pokój po remoncie już i po grzybie śladu brak i zrobiona wentylacja i nawiew w oknie i jest poprawa znaczna wcześniej lało się z okna. H2O - zapowiadają się całkiem dobrze. Jak będzie cieplej ogarnę pianę i szampon.
Karbo Posted February 10, 2019 Report Posted February 10, 2019 @V1RU$ szampon robi rozpierdziel. Bardzo fajny zapach, miód. Piana u mnie spisywała się również dobrze, ale zapach był zbyt intensywny jak dla mnie. Czekam na testy
V1RU$ Posted March 11, 2019 Author Report Posted March 11, 2019 I po miesiącu na szybie. Widać, że siedzi jeszcze i to nawet całkiem znośnie. Po 3 tygodniach siedziała BDB, w tym czasie po RRC i Carprotect nie było już co zbierać. W aucie też ma się ok po miesiącu, choć osłabło. Generalnie robi co ma robić i jest zaskakująco trwała !!! Resztę testera dostała szwagierka i jest mega zadowolona z rezultatu !!!
Recommended Posts