senz Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Czy mi się wydaje czy,nie ma możliwości założenia mniejszych talerzy? Jest, system Lake Country
kubik Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Czy mi się wydaje czy,nie ma możliwości założenia mniejszych talerzy? Jest, system Lake Country Dzięki,no to już chyba wiem,co kupię jak zajadę maszynę Meg's-a (ale dopiero po remoncie więc może trochę pochodzi )
KR54321 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Temat się trochę zestarzał, minęły już 3 lata od kiedy posiadałem tą maszynę. Nie mam jej już, w sumie to trochę żałuję bo do wykańczania nadawałaby się świetnie. Za to cięcie lakieru tym Flexem to jest koszmar, hm może bardziej miękkich mniejszy - ja używałem na lakierze Audi i na wyniki trzeba było bardzo długo czekać, niezależnie od tego jaka była kombinacja pasty/pada/obrotów i nacisku. Wtedy nie miałem rotacyjnej więc walczyłem tym co było Za to w nagrodę za bolące od wibracji stawy i hałas, już zielony korek zostawiał bardzo ładną powierzchnię i żadnych hologramów.
Moderator Eryczek Opublikowano 23 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 zegarek, zmieniło się coś u Ciebie w temacie posiadania 3401? Czy na forum jest jakiś szczęśliwy posiadacz tego modelu Flexa? Ciekawi mnie czy to jest zwykła maszyna tupu DA czy coś "innego"
senz Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 zegarek, zmieniło się coś u Ciebie w temacie posiadania 3401? :-] Czy na forum jest jakiś szczęśliwy posiadacz tego modelu Flexa? Ciekawi mnie czy to jest zwykła maszyna tupu DA czy coś "innego" :o Jest miHoo79
miHoo79 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Ja kupilem ja do wykanczania lub szybkich jednoetapowych robót nie związanych z detailingiem W tej roli sprawdza sie wysmienicie, niebawem bede testował z nowymi padami urbana bo mają nowy klej System talerzy LC jest fajny ale trzeba miec gabki z "wpuszczonym" rzepem bo robi nam sie odsadzenie i maszyna troche za mocno "lata" w rękach.. Jak dla mnie fajna maszyna do wykonczen, ale cleanera i tak klade na Das 6 bo jest lzejszy i pracuje z nim jedna ręką Eryczek pojadę do Łodzi to wezmę i potestujesz
Moderator Eryczek Opublikowano 24 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 miHoo79, a przy pracy z jakas pasta finiszowa albo lekko sciernym cleanerem, widac roznice na plus, pomiedzy flexem a dasem? (chodzi mi o "power" maszyny)
miHoo79 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Nigdy nie pracowałem Dasem z pastą a flexem z cleanerem Das do pasty za słaby a flex do cleanera nieporęczny
Administrator Evo Opublikowano 24 Marca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Das do pasty za słaby Tzn ?
Moderator Eryczek Opublikowano 24 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 miHoo79, to powiem Ci, że storpedowałeś moją koncepcję... 14-2 150 chciałem zostawić sobie do korekty a 3401 mieć do odświeżania lakieru i do cleanerów ale z tego co piszesz to zakup będzie raczej nietrafiony będę jednak wdzięczny, gdybyś pamiętał o wzięciu 3401 na spota w Łodzi - może po wzięciu maszyny do ręki, dojdę do innych wniosków niż Ty
miHoo79 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 EVO Tzn fajna maszyna do nakładania cleanera ale trochę słaba do kilkugodzinnej pracy z pastą. OCzywiście powyżej to było z przymrużeniem oka, że nogdy nie pracowałem dasem z pastą a flexem z clenaerem.. boo testy oczywiście były Wiem, że ludzie jej używają do korekty ale u mnie służy do tego flex - jest poprostu mocniejszą, większą i wydajniejszą maszyną a DAS leży mi idealnie w jednej ręce i używam go do cleanerów bo jest do tego wg mnie idealna Każdy ma wypracowany swój sposób pracy i to co leży jednemu nie musi odpowiadać drugiemu (inne przyzwyczajenia, waga sprzętu itp itd) Najlepiej popracować na kilku i wybrać odpowiednią/odpowiednie dla własnych potrzeb. [ Dodano: 24 Marzec 2013, 19:10 ] miHoo79, to powiem Ci, że storpedowałeś moją koncepcję... 14-2 150 chciałem zostawić sobie do korekty a 3401 mieć do odświeżania lakieru i do cleanerów ale z tego co piszesz to zakup będzie raczej nietrafiony będę jednak wdzięczny, gdybyś pamiętał o wzięciu 3401 na spota w Łodzi - może po wzięciu maszyny do ręki, dojdę do innych wniosków niż Ty DLaczego nietrafiony? ja mam 14-2, 3401 VRG i DASa i szukam małego festoola do szczegółów... nie sugeruj się że VRG nie nałożysz cleanera Używam do tego DASa bo jest poręczniejszy dla mnie do jednej ręki
Rekomendowane odpowiedzi