Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć potrzebuje pomocy od w wyborze maszyny DA z tych w tytule  albo może ktoś ma coś w podobnych pieniądzach co poleci. A więc mam już rotacje przyznam że taka nie za fajną ale jest bardzi podobna do K2 i na niej sie uczyłem i przyszedł czas żeby kupić cos lepszego budżet +/- 1k i wybrałem taką trójkę. Na początku po prostu chciałem kupić kraussa p7 i po prostu mieć tylko fajną rotacje ale kolega podsunął mi pomysł że może lepiej kupić DA a tą rotacje co mam mieć do futra albo słupków i zderzaków a z czasem przyjdzie pora na coś lepszego dla amatora jakim jestem. Główne zamierzenie jest takie żeby przy twardszym lakierze wlecieć futrem na rotacji a potem kolejne etapy juz na DA bym chciał i o to pytanie czy db nie bedzie za słaba żeby np robić po futrze ? z tego co czytałem skok jaki najbardziej by mi pasowal to 15mm ale ludzie robią też tym kraussem db i mówią że też sie da jaka wasza opinia i co poleciacie 

Posted

Stawiam dobra flaszkę ze nikt nie mial tych wszystkich maszyn jednocześnie w użyciu przez dłuższy czas i nie jest w stanie powiedzieć która jest najlepsza. Inne kwestie były juz na forum poruszane - zapraszam do szukajki.
Musisz sam podjąć decyzje w która strone pójdziesz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Posted

Może nie tyle chodzi mi co mieli te maszyny wszystkie co do porady czy w moim przypadku do używania wystrczy db5800 czy lepszy bedzie s15 

Posted

Skok 15 mm jest uniwersalna maszyną,  i polish i finish i cuting zrobisz przy odpowiednim doborze pafa pasty pod dany lakier, rotacja + da15mm jesteś w stanie zrobić bardzo dibra robote. Dla mnie swieta trójce Rotacja + Da15mm i mniejsza Da 10mm evoxa hdp 💪

Posted

Sama DB5800 na 18 letnim lakierze Hondy i BMW zrobiła porządną robotę.8cc327997e7a82cf832763596db015af.jpg65d6439318a5e020b59392727b44f261.jpg

Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...
Posted

Hej. Orientuje się ktoś czy do Lare LD09-125 LITE można założyć mniejszą tarczę 75mm albo do innych maszyn Lare z serii PRO, żeby mieć pod ręką tarcze 75mm i 125mm do jednej maszyny?

Posted
1 godzinę temu, marasec napisał:

Hej. Orientuje się ktoś czy do Lare LD09-125 LITE

miałem i można