Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

W końcu postanowiłem wziąć się za moje felgi. Są to oryginalne felgi Opel OPC 20”. Felgi są w takim stanie od zakupu auta, teraz jest zima, koła zdjęte więc można coś podziałać. Jak widać na poniższych zdjęciach są przetarte ranty oraz w niektórych miejscach takie czarne plamy. Początkowo myślałem że to może jest smoła, ale to jest jakby wklęsłe (czyżby zszedł lakier?). Jest szansa na ich podratowanie w domowych warunkach (bez specjalistycznych maszyn), bez zdejmowania opon? Z góry dzięki za pomoc, poniżej wstawiam zdjęcia 🙂

IMG_5241.jpg

IMG_5242.jpg

IMG_5243.jpg

Posted

Jaki może być koszt? 2 felgi są w podobnym "obdrapanym stanie" jak na zdjęciach, dwie z niewielkimi skazami. Z góry założyłem ze renowacja odpada, ponieważ istnieje prawdopodobieństwo, że w niedługim czasie będę musiał sprzedać samochód.

Posted
Godzinę temu, PIO1405 napisał:

Z góry założyłem ze renowacja odpada, ponieważ istnieje prawdopodobieństwo, że w niedługim czasie będę musiał sprzedać samochód.

tym bardziej szkoda kasy, umyj czarne place zapaćkaj delikatnie pędzlem i z daleka nie będzie boleć

Posted

To ja może trochę podratuje sytuację. Kojarzę z TVN turbo coś w miarę co może pomóc. Skoro masz czas i w ogóle to działaj. Szpachla do aluminium, lecisz jak ze ścianą tzn. Do równości żeby się nie rzucali w oczy... Matujesz wszystko i lecisz jak chcesz na szybko to lakierem bazowym a na końcu bezbarwnym i na sztukę jest. Jak chcesz bardziej profi, to zmatowic bardziej ten lakier co masz i próbuj z podkladalem, ale ze nie jestem lakkernikiem a bawię się tym na zasadzie sprawdź to się przekonasz to i Ty możesz spróbować. Choć myślę że bez podkładu też da radę, na końcu jakąś polerke czy coś. Temu z TVN wyszło za 90zl chyba komplet 😉 dokładnie mowa o Dudzie. 

Posted

Może jakiś biały/srebrny plastdip?

Bo tak profi, to ranty nadspawać, później stoczyć na równo, piaskowanie i lakierowanie proszkowe w piecu.

Posted

Dzięki Panowie za rady, chyba jednak odpuszczę, bo nie mając zbytnio sprzętów to trochę czasu to zajmie.