DZIADZIA Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2018 witam ponownie tym razem wskoczyła pianka od ECO SHINE Truck Cleaner, przeznaczona dla ciężkich zawodników na dzień dobry konkret minusik, pianka jak widać na zdjęciu powinna być zielona filmik producenta, który też pokazuje kolor szuwaksu https://youtu.be/ZoHu32syooU?t=40 a to kolor mojej piany którą dostałem zimna barwa światła ciepła barwa światła oczywiście nie omieszkam wysłać info do producenta o co kaman trochę danych od producenta Właściwości: Efekt średniego spieniania. Efektywny system odklejania brudu. Doskonałe działanie w zimnej i ciepłej wodzie, w każdej temperaturze otoczenia. Szerokie spektrum działania. Synergiczny system usuwający letnie i zimowe zabrudzenia. Skutecznie usuwa brud drogowy, kurz, smugi, smary, oleje, pyłki, owady, błoto, ziemię, piasek oraz sól drogową. Zapach pomelo i cytrusów. Zastosowanie: mycie ręczne mycie mechaniczne myjki ciśnieniowe lance spieniające myjnie tunelowe Odradzane zastosowania: brak Sposób użycia i dozowania: Myjnie portalowe i tunelowe: roztwór 0,5-1% (50-100 ml/10l wody). Lanca do piany: koncentrat lub 1:5 z wodą. Spryskiwacz: zimą od 1:10 do 1:30 z wodą, latem: od 1:20 do 1:40 z wodą. Najlepiej zmywać woda pod wysokim ciśnieniem. Bezpieczeństwo stosowania: Unikać kontaktu z oczami i skórą. Stosować rękawice ochronne. Zapoznać się z kartą charakterystyki preparatu Dane techniczne: Termin trwałości: 24 miesiące. Gęstość: 1,1 g/ml. Dane techniczne: Termin trwałości: 24 miesiące. Gęstość: 1,1 g/ml. pH koncentratu: 12,2 pH 5% roztworu: 10,2 pH 1% roztworu: 9,2 coś ode mnie ph koncentratu ph12, w stężeniu 1:10 wyrzucona z pianownicy ph9... patrz filmik zapach pamelona z cytrusami- nic z tego, gdzieś tam czuć cytrusa ale fajnym zapachem bym tego nie nazwał w ogóle mam takie wrażenie jakby rzeczywiście piana pasowała tylko do TIRów jakoś dziwnie mi się przy niej pracowało, kolor dziwny, zapach średni i w ogóle jakoś nie było emocji jak np. przy Car Cleanerze z ES zarzuciłem piane na Tigrę, colli kładzione w lipcu i uzupełnione CC Water Goldem góra kropelkuje, doły tafla... ogólnie nie było achów ochów. na pewno będę chciał porównać Trucka z Car Cleanerem i ciekawy jestem czy inna barwa szuwaksu, miała wpływ na domywanie i zapach no nic, filmidło 3m się
Strus Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2018 Wypada gorzej niż Car Cleaner. Chyba że to kwestia LSP - nie pamiętam co tam na wołowince masz
DZIADZIA Opublikowano 31 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2018 10 minut temu, Strus napisał: Chyba że to kwestia LSP dokładnie, na V40 siedzi CQuartz 3.0, na pewno muszę zrobić porównanie na V40.
V1RU$ Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 No i ja bym zrobił test oprysku. U mnie SGCO i BH jako piany też nie robiły szału. Ale jako oprysk zupełnie inna historia. Chyba nawet na nie szkoda czasu aby podawać z PA. Wiem, że nie wszystkim to pasuje ale tak z nimi jest.
DZIADZIA Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 dostałem odp. Dzień dobry. Kolor produktu wynika z jego właściwości. Zaraz po produkcji kolor jest jak na zdjęciu zielony. Z czasem (po około miesiącu) produkt zmienia zabarwienie na takie jakie Pan ma obecnie. Jest to naturalna właściwość wielu aktywnych produktów czyszczących. (np. DISHER ALKA, DISHER BASIC i wiele innych). Zabarwienie nie wpływa na skuteczność mycia. . Kompozycja jest dobrana przez producenta zapachu tak aby nie psuła się w tak silnie aktywnych środowisku. Jest dopierana najbliżej określonego zapachu w tym wypadku cytrusowego. Standardowy zapach cytrusowy np. taki jak jest w naszym produkcie FLOOR ORANGE nie wytrzymał by w tak aktywnym produkcie
Rekomendowane odpowiedzi