Michał82 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Witam. Oto mój kundel, kupiony trochę przypadkowo. Jechaliśmy po zupełnie inne auto, ale jak to czasem bywa w takich przypadkach ogłoszenie i zapewnienia kupującego a rzeczywistość to dwie różne bajki. No i takim oto trafem stałem się posiadaczem BMW e60, które to pieszczotliwie nazwałem "kundel". Po ogarnięciu pakietu startowego oraz kilku innych niedomagań auto stanęło na zimowych 16" i wygląda tak. Auto sprawne, przygotowane do zimy to można powoli brać się za ogarnianie pod siebie. Na pierwszy ogień poszła skórzana tapicerka, którą nie wiem czy ktoś kiedyś czyścił. Po odkurzeniu zabrałem się do czyszczenia. Użyłem polecanego zestawu Colourlock Strong, który zrobił swoją robotę. Z racji słabego oświetlenia w garażu jak i ograniczeń czasowych na foto tylko jeden fotel, ale chyba ukazujący w jakim stanie były skóry w aucie. Temat zamierzam na bieżąco aktualizować z moich amatorskich detailingowych zabaw przy aucie. 1
DaV Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Skóry prosiły się o czyszczenie Jak się jeździ angolem po Polskich drogach?
Gesiu_15 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Skóry dosyć bardzo zaniedbane Idealne na testy różnych cleanerów do skór 4 minuty temu, DaV napisał: Jak się jeździ angolem po Polskich drogach? O to samo miałem pytać
Tomas-sg Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 @Michał82 przekladasz kiere czy jeździć bedziesz Angolem ? Jeśli to drugie to nie popieram
Michał82 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 49 minut temu, DaV napisał: Jak się jeździ angolem po Polskich drogach? Właściwie bez różnicy, jedyne co to trochę trudniej parkować tyłem w ciaśniejsze miejsca no i wyprzedzanie na jednopasmówkach jadąc samemu. @Tomas22 Jest to tymczasowy nabytek. Przekładać raczej nie będę. 1
Tomas-sg Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 @Michał82 nie zrozum mnie źle ale oby te tymczasowe trwało bardzo krótko mimo to bezpieczenstwa na drogach życzę
zdanek Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Anglik zarejestrowany w naszym kraju kojarzy mi się z typową... A może nie będę kończył, uważaj przy wyprzedzaniu
Michał82 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Luz Panowie. Każdy ma swoje zdanie i liczyłem się z tym zakładając ten temat. Podkreślam, że kupiłem to auto z pełną świadomością. Ale na szczęście to forum poświęcone dbaniu o auto, a do tego i kundel się nadaje. 1
Pkubalak Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Fajna zabawa. Cieszy oko zmiana barwy tapicerki . Ja należę do takich trochę dziwnych, więc nie zwracaj specjalnie na mnie uwagi, ale uważam, że dla takich skór jak u Ciebie, wystarczającym jest soft. Jakoś prawie wszyscy od razu kupują stronga nie mając zaufania do mniej agresywnych, a bardzo skutecznych środków. Było by zwyczajnie zdrowiej dla skóry. Wiem, że to taki trend, choć często nie mający uzasadnienia. Tak czy siak, masz super obiekt do detailingu.
piotr@sta Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 @Pkubalak Jak masz już x środków do skóry to kupujesz co chcesz ale jak masz kupić softa i jak się okaże że nie poradzi sobie kupować stronga to lepiej go odrazu kupić. Tak rozumowałem wchodząc w to ale miałem bardziej zapuszczone skóry. Teraz mam stronga, softa, gyeona, i valetpro @Michał82 skóry były kiedyś czyszczone bo są "za czyste" przed robotą lub to te światło
Rekomendowane odpowiedzi