DZIADZIA Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 cześć kolejny produkt firmy ECO SCHINE tym razem wskoczyła do testu piana aktywna z ph8 przy stężeniu 1:20 pasek pokazywał ph6- nie wiem czy jest to możliwe, a przy stężeniu 1:10 ph7.... zrobię jeszcze test paska Właściwości: Tworzy gęstą białą stabilną pianę, która długo utrzymuje się na aucie. Mocny, przyjemny zapach winogronowy w trakcie mycia. Charakteryzuje się wysoką skutecznością działania. Doskonale usuwa brud, kurz i inne zabrudzenia drogowe. Sposób użycia i dozowania: Nanieść na samochód pianownicą lub ręcznie. Dozowanie: 1:200 – 1:20 (ok. 0,5 – 5%). Po umyciu należy spłukać samochód wodą pod wysokim ciśnieniem. kilka słów ode mnie rozcieńczenie 1:10 jest przesadą - mamy bitą śmietanę, moim zdaniem 1:20-1:30 jest super domywanie robi to co powinna piana z neutralnym ph, przygotowuje powierzchnię do mycia właściwego dłużej leżała przy stężeniu 1:20(ponad 5min).... 1:10(4min), ale pewnie dlatego, że przy 1:10 świeciło słoneczko na aplikowaną powierzchnię zapach no i tu mnie ta piana kupiła, zapach winogron jest bajeczny porównuję go do zapachu Chemical Guys Purple Stuff, ale jest mniej chemiczny i przy 4st czułem go w powietrzu... rewelacja ogólnie piana nie wyróżnia się niczym szczególnym wśród innych pian z neutralnym ph na plus bajeczny zapach i wydajność na wysokim poziomie filmik i karta charakterystyki POWER-FOAM-WHITE-karta-charakterystyki.pdf 3m się
Fitte Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 Dzięki za to co robisz. Lubię czasem wskoczyć w budżetówe produkty :) filmik chyba Ci ucielo Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
DZIADZIA Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 ale coś poszło nie tak, film 12min, a wskoczyło tylko 1:30, czas zbuforować jeszcze raz....
DZIADZIA Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 4 godziny temu, Fitte napisał: Lubię czasem wskoczyć w budżetówe produkty no tu akurat wolę tę pianę od SG czy ADBL, ze względu na wydajność i zapach, a robi to samo co te piany nie budżetowe od SG czy ADBL
Gozdziu23 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 5 godzin temu, rygryss napisał: no tu akurat wolę tę pianę od SG czy ADBL, ze względu na wydajność i zapach, a robi to samo co te piany nie budżetowe od SG czy ADBL W sumie żadne to budżetowe kosztuje w 5l tyle co piany wyzej wymienione, jutro sobie jej testuje, twoj opis zapachu mnie zachecił, dzięki za testerki
DZIADZIA Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 @Gozdziu23 , jest droższa od budżetowych o 10pln, za 2h wskoczy filmik... ciekawy jestem jak Ci u siądzie dressing do opon i deiron, szampon to tragedia- jutro wrzucę filmik.
DZIADZIA Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 jest już filmik a tu taki bonusik porównujący ph pian w koncentracie
D@ViD Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2018 @rygryss Można jakoś wejść w posiadanie tej piany ? na początek coś na test ?
DZIADZIA Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2018 będę kupował prawdopodobnie 5L, więc coś się wymyśli 1
DZIADZIA Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 @Gozdziu23 , zarzucałeś już pianę... jak zapaszek, pasi?
Gozdziu23 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 5 godzin temu, rygryss napisał: @Gozdziu23 , zarzucałeś już pianę... jak zapaszek, pasi? Wlaśnie dzisiaj jej używałem, zapachowo jest bardzo fajnie, również wyszła mi całkiem gęsta w steżeniu 1:10. Tylko duże ale na codzień używam bilt hambera i porównujac tą piane do bilt-a ta praktycznie nei rozpuszcza brudu a miałem na prawde brudny samochodzik
DZIADZIA Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Gozdziu23 napisał: całkiem gęsta w steżeniu 1:10. Tylko duże rozwiń myśl 1 godzinę temu, Gozdziu23 napisał: na codzień używam bilt hambera też na niej jadę, ale zauważ, że BH ma ph 10-11 w koncentracie czyli zarzucając mamy ph8-10 ES na letni sezon będzie malina- upssss winogronko osobiście zamawiam dla siebie 5L, a będę ją mieszał z BH bo ta śmierdzi okrutnie, ale zbiera brud elegancko
Gozdziu23 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 gdzie ci bilt smierdzi jak on pachnie typowo mydlinami, chyba wkradła mi się literówka z "tylko duże" steżenie 1:10 odpowiednie nie jakos bardzo gesta ale chwile posiedziała i spłyneła. no to porównujac do typowo neutralnych jak yeti czy sg one robią lepiej, przy tej pianie praktycznie zaden brud u mnie przynajmniej sie nie rozpuszczal ani specjalnie nie sciekal, a brudny był meeeega
DZIADZIA Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 8 godzin temu, Gozdziu23 napisał: gdzie ci bilt smierdzi cuchnie okrutnie 8 godzin temu, Gozdziu23 napisał: no to porównujac do typowo neutralnych jak yeti czy sg one robią lepiej dla mnie na tym samym poziomie i sprawdzę jak będzie siedzieć w połączeniu z BH. 8 godzin temu, Gozdziu23 napisał: steżenie 1:10 odpowiednie nie jakos bardzo gesta ale chwile posiedziała i spłyneła. właśnie w tym stężeniu posiedziała krócej jak w 1:20, a powinno być chyba odwrotnie
Gozdziu23 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 2 godziny temu, rygryss napisał: cuchnie okrutnie dla mnie na tym samym poziomie i sprawdzę jak będzie siedzieć w połączeniu z BH. właśnie w tym stężeniu posiedziała krócej jak w 1:20, a powinno być chyba odwrotnie Zależy jak skrecisz kórek w P.A a u cibei była na tyle gęsta ze siedziałą krócej bo była za cieżka, co tak na prawde z tego leżenia, bilt można zrobić na mleko i bedzie domywał tak samo jak by leżał w kożuchu
DZIADZIA Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 @Gozdziu23 , zgadza się, na chwilę obecną BH jak dla mnie nie ma konkurencji cena/jakość, ale za 2h wskoczy filmik z gęstością BH i ES, sprawdziłem również ph zrobiłem również mixa BH+ES, po 50ml na 1L i zapach był winogronka, zachowując ph8 przy wyrzuceniu z pianownicy, sam roztwór ph9.
DZIADZIA Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 pomieszałem troszeczkę pianki i sprawdziłem ph BH 1:10 ph9-10, wyrzucone z pianownicy ph8-9 BH+ES po 50ml 1:10 ph9 wyrzucone z pianownicy ph8 połączenie BH z ES całkowicie zabiło smrodek BH i został delikatny zapach ES, teraz właśnie tak będę działał taki tam filmik 1
DZIADZIA Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 nuda, nuda, nuda i urodził się kolejny pomysł do piany dodałem APC od ExceDe na 0,5L wody, 50ml pianki- i 20ml APC ... wyszło ph9 po wyrzucie z pianownicy ph8-9 piana tak mi odpowiada zapachem, że leci do mnie 5L i dokupione jeszcze dwie do testów. Eco Shine chyba mnie olali, przestali odpisywać na emaile i musiałem zakupić pianki do testów... pewnie im się testy nie podobają
D@ViD Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2018 Dzięki @rygryssza próbkę niniejszej piany. Stężenie 1:15 z ciepłą wodą i powiem że jeszcze tak efektywnej piany nie widzialem. Syf 6 tygodniowy lekko zmyty zapach rzeczywiście ogień i to w temperaturze 8 st. 1
DZIADZIA Opublikowano 23 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2018 fajnie, że zapaszek odpowiada, mnie urzekł okrutnie i na lato będzie miodnie
D@ViD Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2018 Teraz pachnie kozak a co dopiero latem jak będzie temperatura otoczenia wyższa Domywanie takie sobie. Na drugi raz dodam APC troszke
DZIADZIA Opublikowano 24 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2018 20 minut temu, david2888 napisał: Domywanie takie sobie. czego oczekiwać od piany z neutralnym ph... z APC jest trochę lepiej, ale daleko jej do Citrusa, czy BH
V1RU$ Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 A jej siłę domywania do jakich znanych neutrali byś porwał.
V1RU$ Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 10 godzin temu, rygryss napisał: @V1RU$ Sorry, tak czytałem, że nie doczytałem. Jednym słowem nie ma co przepłacać.
Rekomendowane odpowiedzi