Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, tak jak w temacie, używał ktoś tej dmuchawy ? Warto w to inwestować ? Widać że wersja PRO ma 2 silniki 2800W, prędkość wylotowa do 288km/h i brak podgrzewania powietrza, jedynie automatycznie do 20stopni, wersja mini o ponad tysiąc tańsza posiada jeden silnik 3000W, prędkość wylotowa do 220km/h i możliwość wyboru podgrzewania powietrza, maksymalnie do 45stopni. Warto w to inwestować ? 🙂  Jak to się ma do niezabezpieczonego auta podczas osuszania gdy mamy taflę wody na aucie? 

Posted

Kolega ma i przywiozl na spotkanie. Na niezabezpieczonym aucie do polerki wieksza czesc wody sciagnalem california dry blade, reszte bigboi mini. Fajna sprawa. w przyszlym sezonie tez sobie taki sparwie.

Posted

Ja mam właśnie wersję PRO, niby większa moc i prędkość wylotowa lecz niższa temperatura powietrza. Jako że otrzymałem sprzęt używany ( nie wiem jakim cudem ) to mam możliwość zwrotu/wymiany i dlatego się zastanawiam czy warto dopłacać do mocniejszej wersji prawie 500zł ( pro było w cenie 1311. ) 🙂

Posted

Dodam jeszcze, że przy wersji PRO nie wiem czy to jest realne 20 stopni 🙂 Po około minucie ciężko jest trzymać dłoń przy wylocie, zaczyna naprawdę mocno grzać 🙂

• Moderator
Posted
7 godzin temu, Hubee napisał:

Ja bym bral podgrzewana. I tak tez zrobie. 🙂

Ja mam wersje budżetową 😉

Nie wiem jakie są wersje BigBoi'a - zimne/ciepłe - ale bierz z ciepłym - podstawa 🙂

Posted

Są dwie wersje tak jak pisałem wcześniej:

Wersja Mini - 1 silnik 3000W, max predkosc 220km/h, możliwość wyboru temperatury powietrza - 15C / 25C oraz 45 stopni 

Wersja większa PRO - 2 silniki po 1400W, max predkosc wylotowa 288km/h, max temp to niby 20stopni, aczkolwiek po minutowej pracy cięzko jest utrzymać rękę przy wylocie powietrza bo zaczyna dość mocno grzać więc realnie zapewne jest więcej niż te 20stopni. 🙂  

68km/h nadwyżki prędkości wylotowej między tymi wersjami to dość sporo, przynajmniej tak mi się wydaje. 🙂

Posted
Są dwie wersje tak jak pisałem wcześniej:
Wersja Mini - 1 silnik 3000W, max predkosc 220km/h, możliwość wyboru temperatury powietrza - 15C / 25C oraz 45 stopni 
Wersja większa PRO - 2 silniki po 1400W, max predkosc wylotowa 288km/h, max temp to niby 20stopni, aczkolwiek po minutowej pracy cięzko jest utrzymać rękę przy wylocie powietrza bo zaczyna dość mocno grzać więc realnie zapewne jest więcej niż te 20stopni.   
68km/h nadwyżki prędkości wylotowej między tymi wersjami to dość sporo, przynajmniej tak mi się wydaje.

Przejedz sie po autostradzie 220 i zobacz ile wody zostanie Ci na aucie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Posted

Czyli radzicie zaoszczędzić prawie 600zł i zakupić mniejszą dmuchawę ? 🙂 70km/h więcej na wydmuchu powietrza myślałem że sporo przyspieszy osuszanie. 🙂

• 1 year later...