Marco Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Bierz Triathlona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arglist Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Bierz Triathlona. Pod warunkiem, ze nie zamierzasz prac częściej niż 3 - 4 razy w roku, więcej ssawki nie wytrzymują o rurach nie wspomnę, reszta jak najbardziej ok poza za małym zbiorniczkiem na płyn czyszczący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 poza za małym zbiorniczkiem na płyn czyszczący.O tak ,to prawda.Ale i Zelmer i Thomas nie oferują więcej. Niestety-cos za coś. Albo sprzęt piorący semiprofi/profi lub typowo domowy. Chodzi przede wszystkim o to ze odkurzacze kubełkowe zajmują dużo miejsca i raczej do przechowywania w mieszkaniu się nie nadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Bierz Triathlona. Pod warunkiem, ze nie zamierzasz prac częściej niż 3 - 4 razy w roku, więcej ssawki nie wytrzymują o rurach nie wspomnę, reszta jak najbardziej ok poza za małym zbiorniczkiem na płyn czyszczący. Zbiornik zgodzę się 2-3 schodzą,ale za to zawsze ciepły roztwór Ale co do ssawek to nie wiem,problemu nie zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arglist Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 kubik, ssawka do prania tapicerki jest bardzo delikatna węże przy rękojeści do wypuszczania płynu też w końcu się dziurawią uprałem tym sprzętem coś koło 25 samochodów więc wiem co się zużywa. Druga drażniąca rzecz to pianka filtrująca przy praniu która zabezpiecza silnik przed brudem (czyszczenie tego po praniu nie należy do przyjemnych) ale za to doskonale zabezpiecza przed pianą, Trzecie to konieczność wypłukania i wysuszenia rury ssącej inaczej przy odkurzaniu mieszkania leci smród z tego co tam zaschło. Nie można się natomiast przyczepić do turbiny pompki czy obudowy odkurzacza wszystko do tej pory chodzi bez zastrzeżeń a mój jest z początku ich kariery na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ja jedynie wąż urwałem ale to od ciągania całego,dość ciężkiego przecież odkurzacza. Ja mam nietypowy system prania,może dlatego żyje i ma się nie najgorzej. Reszta sama prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nOx Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Tak od siebie my uzywamy w studio produktu IPC Portotecnica Mirage Super . Specyfikacja http://www.czystapolska.pl/produkt,mira ... 56,42.html Naprawde dobry i trwały produkt , który przeszedł u nas juz swoje . Jedyna wada jaka zauważyliśmy to zbyt mały wlew chemii do prania co delikatnie przeszkadza w pracy . cena to okolice 1500zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Klon Soteco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DS_Tomek Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Klon Soteco Swoją drogą trwały sprzęt - taką Soteco Lavę mam z ogromnym przebiegiem, w wieku przynajmniej 8 lat i... działa Nie zmienia to faktu że np Numatic George sprawia lepsze wrażenie i jest nieco wygodniejszy w użyciu (np wygodniejsza obsługa czystego zbiornika, końcówki piorące z obitym blachą rantem, porządniejsze szybkozłączki). Wadą George'a (podobnie jak Lavy) są wg mnie małe zbiorniki - dlatego zdecydowanie wolę Numatic 470-2. Nie ukrywam że brak namalowanej mordki również traktuję jako zaletę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Znalazłem 1 Lavę na Alegro ~~1300 zł, Puzzi 100 - 2000 zł, Profi 50 - 1200zł. Który jest lepszą inwestycją jeśli chodzi o trwałość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo228 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 koledzy do czestego głownie prania tapicerek w aucie - karcher 8/1 czy pussi 100 wybrać, odkurzacz musi być dobry i niezbyt duży i nie zawodny, ciężko coś wybrać konkretnego temat przeleciałem na spokojnie poczytane i wybór utrudniony mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nOx Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Znalazłem 1 Lavę na Alegro ~~1300 zł, Puzzi 100 - 2000 zł, Profi 50 - 1200zł.Który jest lepszą inwestycją jeśli chodzi o trwałość? ja bym brał Lavę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oni_juz_wiedza Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 koledzy do czestego głownie prania tapicerek w aucie - karcher 8/1 czy pussi 100 wybrać, odkurzacz musi być dobry i niezbyt duży i nie zawodny, ciężko coś wybrać konkretnego temat przeleciałem na spokojnie poczytane i wybór utrudniony mam Tak naprawdę to Puzzi 8/1 to mniejsza wersja Karcher Puzzi 100. Wiadomym jest ,że mają taką samą moc i ciśnienie. Różnią się tym, że Puzzi 100 ma większy zbiornik wody i dodatkowe wyposażenie. Także, naprawdę spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo228 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 oki dzięki za odpowiedz kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubexx Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 diablo228, wiele razy używałem Puzzi 200 a od 2 lat używam już własny Puzzi 8/1 i z czystym sumieniem mogę polecić ten sprzęt i zupełnie nie przeszkadza mi mniejszy zbiornik. Przez te ponad 2 lata nie miałem usterek sprzętu wszystko działa jak po rozpakowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 8/1 ma jedną zasadniczą wadę ubogość wyposażenia w podstawowej wersji, po dokupieniu ssawki do dywanów wyjdzie drożej niż Puzzi 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Polecam 8/1 Mój ma już 4 lata i od roku nowy silnik, który sam wymieniłem, kupiłem go podajże na allegro za 150 zł ...i znów 2-3 spokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubexx Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 poorboy, i tu się muszę zgodzić, nie ma dodatkowego wyposażenia ale ja kupowałem pod kątem prania tapicerki więc dla mnie wystarczy po za tym dostałem wtedy dobrą cenę na ten model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_wroc Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 8/1 ma jedną zasadniczą wadę ubogość wyposażenia w podstawowej wersji, po dokupieniu ssawki do dywanów wyjdzie drożej niż Puzzi 100 Ale jak doliczysz ssawkę do tapicerki do puzzi 100 to co wyjdzie ... 8/1 to naprawdę dobry wybór pracowałem długo na puzzi 200, różnica pomiędzy zbiornikami na wodę to chyba jak dobrze pamiętam 1L co nie robi dużej różnicy, a przy tapicerkach różnice pomiedzy nimi są niewielkie, poza rozmiarami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Tylko że Puzzi 200 ma dwie pompki do natrysku i większe ciśnienie na dyszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Tylko że Puzzi 200 ma dwie pompki do natrysku i większe ciśnienie na dyszy. I wlasnie to mi przeszkadzalo. Przy tapicerce zbyt intensywny natrysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKu Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Witam a może ktoś mnie oświeci co do Georga, bo mam następujące pytania: 1. Jak rozumiem można odkurzać na sucho czyli z tradycyjnym workiem ? Są do kupienia ? 2. Czy można odkurzać na mokro panele i terakotę i wówczas cały kurz wpada do pojemnika z wodą, którą wylewam później do wc ? Jak rozumiem to wymaga wyjęcia worka i nalania wody. Czy starczy na oblecenie mieszkania 65m2 podłóg (bez dywanów) jedną wodą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 3 Lutego 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 ad1. Tak można pracować na sucho i worki są dostępne. ad2. Chcesz moczyć podłogę? Jeśli tak to nie ma problemu. Jest nawet specjalna końcówka do podłóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Czy można odkurzać na mokro panele jakie panele masz na myśli ? jeśli "drewniane" to ja bym się trzymał z daleka od ich "prania" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKu Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Tak tak zwykłe "drewniane" panele. Mam je już 7 lat i na razie od mopa w zasadzie nic się z nimi nie dzieje. Teraz mam odkurzacz jednofunkcyjny , czyli worek papierowy, do tego duża ssawka ze szczotką i mała np do kanapy. Po odkurzaniu na sucho przecieramy podłogę mopem płucząc w wiaderku ale to trochę rozmazywanie brudu... Jakbym kupił Georga to nie chciałbym np pół mieszkania jechać np na mokro kafelki , rozbierać całość przekładać i pół mieszkania z panelami na sucho tylko, ale nie wiem czy tak się da. Jednym słowem chciałbym zrezygnować z mopa po odkurzaniu na sucho i załatwić całość odkurzaczem, w prosty sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi