Skocz do zawartości

Wybór odkurzacza piorącego.

Rekomendowane odpowiedzi

poza za małym zbiorniczkiem na płyn czyszczący.
O tak ,to prawda.

Ale i Zelmer i Thomas nie oferują więcej.

Niestety-cos za coś. Albo sprzęt piorący semiprofi/profi lub typowo domowy. Chodzi przede wszystkim o to ze odkurzacze kubełkowe zajmują dużo miejsca i raczej do przechowywania w mieszkaniu się nie nadają.

Bierz Triathlona.

Pod warunkiem, ze nie zamierzasz prac częściej niż 3 - 4 razy w roku, więcej ssawki nie wytrzymują o rurach nie wspomnę, reszta jak najbardziej ok poza za małym zbiorniczkiem na płyn czyszczący.

Zbiornik zgodzę się 2-3 schodzą,ale za to zawsze ciepły roztwór :)

Ale co do ssawek to nie wiem,problemu nie zauważyłem :dontknow:

kubik, ssawka do prania tapicerki jest bardzo delikatna węże przy rękojeści do wypuszczania płynu też w końcu się dziurawią uprałem tym sprzętem coś koło 25 samochodów więc wiem co się zużywa.

Druga drażniąca rzecz to pianka filtrująca przy praniu która zabezpiecza silnik przed brudem (czyszczenie tego po praniu nie należy do przyjemnych) ale za to doskonale zabezpiecza przed pianą,

Trzecie to konieczność wypłukania i wysuszenia rury ssącej inaczej przy odkurzaniu mieszkania leci smród z tego co tam zaschło. Nie można się natomiast przyczepić do turbiny pompki czy obudowy odkurzacza wszystko do tej pory chodzi bez zastrzeżeń a mój jest z początku ich kariery na rynku.

Tak od siebie my uzywamy w studio produktu IPC Portotecnica Mirage Super .

20110809013736b67b4f0bb85424cedd432d276cd869bd.jpg

Specyfikacja http://www.czystapolska.pl/produkt,mira ... 56,42.html

Naprawde dobry i trwały produkt , który przeszedł u nas juz swoje . Jedyna wada jaka zauważyliśmy to zbyt mały wlew chemii do prania co delikatnie przeszkadza w pracy .

cena to okolice 1500zł

Klon Soteco :)

Swoją drogą trwały sprzęt - taką Soteco Lavę mam z ogromnym przebiegiem, w wieku przynajmniej 8 lat i... działa :)

Nie zmienia to faktu że np Numatic George sprawia lepsze wrażenie i jest nieco wygodniejszy w użyciu (np wygodniejsza obsługa czystego zbiornika, końcówki piorące z obitym blachą rantem, porządniejsze szybkozłączki).

Wadą George'a (podobnie jak Lavy) są wg mnie małe zbiorniki - dlatego zdecydowanie wolę Numatic 470-2. Nie ukrywam że brak namalowanej mordki również traktuję jako zaletę :)

koledzy do czestego głownie prania tapicerek w aucie - karcher 8/1 czy pussi 100 wybrać, odkurzacz musi być dobry i niezbyt duży i nie zawodny, ciężko coś wybrać konkretnego temat przeleciałem na spokojnie poczytane i wybór utrudniony mam :)

koledzy do czestego głownie prania tapicerek w aucie - karcher 8/1 czy pussi 100 wybrać, odkurzacz musi być dobry i niezbyt duży i nie zawodny, ciężko coś wybrać konkretnego temat przeleciałem na spokojnie poczytane i wybór utrudniony mam :)

Tak naprawdę to Puzzi 8/1 to mniejsza wersja Karcher Puzzi 100. Wiadomym jest ,że mają taką samą moc i ciśnienie. Różnią się tym, że Puzzi 100 ma większy zbiornik wody i dodatkowe wyposażenie. Także, naprawdę spoko.

diablo228, wiele razy używałem Puzzi 200 a od 2 lat używam już własny Puzzi 8/1 i z czystym sumieniem mogę polecić ten sprzęt i zupełnie nie przeszkadza mi mniejszy zbiornik. Przez te ponad 2 lata nie miałem usterek sprzętu wszystko działa jak po rozpakowaniu ;)

8/1 ma jedną zasadniczą wadę ubogość wyposażenia w podstawowej wersji, po dokupieniu ssawki do dywanów wyjdzie drożej niż Puzzi 100 :)

Ale jak doliczysz ssawkę do tapicerki do puzzi 100 to co wyjdzie ... 8/1 to naprawdę dobry wybór pracowałem długo na puzzi 200, różnica pomiędzy zbiornikami na wodę to chyba jak dobrze pamiętam 1L co nie robi dużej różnicy, a przy tapicerkach różnice pomiedzy nimi są niewielkie, poza rozmiarami :):)

Witam

a może ktoś mnie oświeci co do Georga, bo mam następujące pytania:

1. Jak rozumiem można odkurzać na sucho czyli z tradycyjnym workiem ? Są do kupienia ?

2. Czy można odkurzać na mokro panele i terakotę i wówczas cały kurz wpada do pojemnika z wodą, którą wylewam później do wc ? Jak rozumiem to wymaga wyjęcia worka i nalania wody. Czy starczy na oblecenie mieszkania 65m2 podłóg (bez dywanów) jedną wodą ?

Tak tak zwykłe "drewniane" panele. Mam je już 7 lat i na razie od mopa w zasadzie nic się z nimi nie dzieje.

Teraz mam odkurzacz jednofunkcyjny , czyli worek papierowy, do tego duża ssawka ze szczotką i mała np do kanapy. Po odkurzaniu na sucho przecieramy podłogę mopem płucząc w wiaderku ale to trochę rozmazywanie brudu...

Jakbym kupił Georga to nie chciałbym np pół mieszkania jechać np na mokro kafelki , rozbierać całość przekładać i pół mieszkania z panelami na sucho tylko, ale nie wiem czy tak się da. Jednym słowem chciałbym zrezygnować z mopa po odkurzaniu na sucho i załatwić całość odkurzaczem, w prosty sposób.