faraon3021 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Jak widac nie wszystko jest takie proste i oczywiste. Temat dla mnie ciekawy bo planuje zakup kilku maszyn z niemieckich stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymekk Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 czytam i czytam po forum, ale temat rzeka. Chce kupić odkurzacz pioracy, i zwróciły moją uwage dwa: - karcher se4001 -zelmer 919.0 st nie chce wydawac wiekszych pieniedzy a odkurzacz ma sluzyc do wyprania samochodu, czy zwrócic uwage jeszcze na jakis inny model w tych pieniadzach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamtower Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Odnośnie Zelmera już pisałem. Do domowo/garażowego użytku daje radę, ale problemem jest rura, która nie pozwala na swobodne manewrowanie w aucie. Ale jest na to sposób. Można lekko przerobić rurę i da się "na krótko" zbierać wodę z foteli bez demontażu ich z auta, tylko wtedy aplikacja płynu musi zostać wykonana ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymekk Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 już załatwione, decyzja padła na karchera se 4001. Jutro powinien być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binkowski91 Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Trochę już czasu minęło, więc przedstawię tu moją opinie na temat numatica george'a :-) Niestety nie mam żadnego porównania jeśli chodzi o konkurencje. Do rzeczy: Numatica kupiłem ze dwa miesiące temu u jednego z partnerów forum. Co do odkurzacza - wykonanie bardzo mi się podoba. Nie mam się do czego przyczepić. Jeśli chodzi o odkurzanie na sucho to nie mam pojęcia jak sie sprawuje. Co do prania dywanów i tapicerek. W przypadku prania dywanów najbardziej irytują małe zbiorniki wody czystej i brudnej, ale w przypadku okazyjnego używania tej maszyny nie jest to aż tak wielki minus. Jeśli chodzi o pranie tapicerki w samochodzie - ze względu na budowę ssawki i natryskiwacza miejsca takie jak rogi i kanty są miejscami trudnymi do wyprania. Może jak nabiorę wprawy będzie łatwiej. Co do małych zbiorników na wodę - podczas prania auta nie jest to aż tak wielki problem. Ze względu na fakt, że woda zużywa się zdecydowanie wolniej nie uważam tego za wadę. Do reszty raczej nie ma się co czepiać. Ogólnie jestem zadowolony z odkurzacza :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomexy Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 już załatwione, decyzja padła na karchera se 4001. Jutro powinien być Mam nadzieje że podzielisz się opnią testów Bo nie stać mnie na Georga a przydało by się coś do samochodowego mycia wnętrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bili20@o2.pl Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Co do małych zbiorników na wodę - podczas prania auta nie jest to aż tak wielki problem. Ze względu na fakt, że woda zużywa się zdecydowanie wolniej nie uważam tego za wadę. Dobrze, że są małe zbiorniki, bo dzięki temu można zawsze używać ciepłej wody. Bo jak naleję te 5 litrów do karchera, to zanim skończę to wystygnie i czasem efekty nie są zadowalające, bo staram się zawsze "podkręcać temperaturę" a nie stężenie siuwaksu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymekk Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Tomexy, moge jak narazie powiedzieć że koszty z ssawka do tapicerki której nie było w zestawie to około 800zł. Jeszcze dobiore jakieś środki do ekstrakcji i bede robic testy to wrzuce tutaj zdjecia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 już załatwione, decyzja padła na karchera se 4001. Jutro powinien być Mam nadzieje że podzielisz się opnią testów Bo nie stać mnie na Georga a przydało by się coś do samochodowego mycia wnętrza ja mam SE 3001 ale jak wiadomo praktycznie to to samo co 4001. w miare cichy , waz ma troche gumowaty co ogranicza ruchy , ale daje rade , co do pompki ktora ponoc sie przepala czesto co uwazane jest za wade , to po prostu wina przycisku ktory czasem przypadkowo mozna wcisnac. samo pranie nim to czysta przyjemnosc , jak za pieniadze za ktore go kupilem (300 zl nowy) to mysle ze jest jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binkowski91 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Co do małych zbiorników na wodę - podczas prania auta nie jest to aż tak wielki problem. Ze względu na fakt, że woda zużywa się zdecydowanie wolniej nie uważam tego za wadę. Dobrze, że są małe zbiorniki, bo dzięki temu można zawsze używać ciepłej wody. Bo jak naleję te 5 litrów do karchera, to zanim skończę to wystygnie i czasem efekty nie są zadowalające, bo staram się zawsze "podkręcać temperaturę" a nie stężenie siuwaksu. Dlatego napisałem, że podczas prania wnętrza nie uważam tego za wadę :-) w przeciwieństwie do prania dywanów, bo do tego przecież też może służyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swietlikk Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Bo nie stać mnie na Georga w Rzeszowie w sklepie widziałem Georga za 1445 zł od partnera Numatica, z gwarancja, akcesoriami itp. Sądzę że ta cena jest bardzo dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_lle Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Panowie stoje przed zakupem odkurzacza mam właściwie dwa typy na moim oku... Karcher SE 5.100 czy Numatic George Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Żorż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 George Mam i chwale nie narzekam, ten karcher ma 4l zbiorniki to juz bardzo malo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKu Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Witam a czy SE4001 sprawdzi się do codziennego odkurzania mieszkania (raczej bez dywanów) i okazjonalnego uprania tapicerki, kanapy czy dywanów u kogoś z rodziny ? Wiem, że jest głośny to przeżyję Ew może warto dopłacić do KARCHER SE 5.100. Na alledrogo dostałem info, że 5.100 W stosunku do SE 4001 jest wyraźnie nowocześniejszy. Jego obsługa jest łatwiejsza, dużo łatwiej można utrzymać odkurzacz w czystości – to ważne przy przechodzeniu z funkcji odkurzania do prania i odwrotnie. Pozostałe różnice sprowadzają się do wyposażenia. W SE 5.100 stosuje się (oprócz torebek filtracyjnych) jeden rodzaj filtra powietrza , bez względu na wykonywaną czynność. W SE 4001 powinno stosować się dwa – inny do prac mokrych , inny do prac na sucho. Ssawka do odkurzania na sucho (do dużych powierzchni) w Se 5.100 to solidna ssawka Combi z przełącznikiem i wysuwanym włosiem, natomiast w SE 4001 taka ssawka to raczej namiastka – prosta, plastikowa ssawka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salwinek91 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Pierwszym odkurzaczem jaki kupiłem do prania był SE 4001. Kolega jakiś rok później kupił sobie SE 5.100. Tak jak piszesz 5.100 ma lepsza ssawę do odkurzania podłóg ten filtr, ma wyjmowany zbiornik na brudną wodę a w 4001 musisz cały korpus nosić. Ja na swojego 4001 nie narzekałem dobrze mi się nim prało. Trzeba tylko uważać na rurę bo jest plastikowa i jak się za mocno zegnie przez przypadek to może pęknąć. Jak za te pieniądze do użytku domowego na pewno go polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKu Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 W opiniach o 5.100 czytałem że jest jakiś problem z filtrami papierowymi, które się uszkadzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKu Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Trochę poczytałem i są dwaj faworyci, tylko wybór trudny: Thomas Twin TT Aquafilter lub Zelmer Aquawelt 919.0 ST z bardzo dobrym wyposażeniem, na alledrogo tańszy nawet 200 zł niż w linku Pomożecie wybrać ? Mieszkanie 70m2, panele, terakotoa, dywany u teściowej no i oczywiście tapicerka w Avensisie Karchera chyba odpuszczę, za wielki do mieszkania itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 dorzuć trochę i poszukaj Georga w dobrej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKu Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 dorzuć trochę i poszukaj Georga w dobrej cenie Trochę DROGO się robi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 dorzuć trochę i poszukaj Georga w dobrej cenie Nie wiem czy trochę to 2gie tyle Ja katuje Philipsa Triathlona. Przeżył dużo i żyje wciąż.Powiem tylko,że odkurzacz ma 16lat,od ostatniego remontu 12lat i chodzi wciąż jak zły Gdybym miał taki budżet,kupiłbym drugi raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Nie wiem czy trochę to 2gie tyle myślę że jakby dobrze poszukać/ponegocjować to da się znaleźć w lepszej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 dorzuć trochę i poszukaj Georga w dobrej cenie Trochę DROGO się robi ... 1700 czy 1800 to faktycznie dużo za dużo , skoro ten sam odkurzacz można kupić w UK za 950 zł ( 1100 z wysyłką do Polski DHL ). Jeżeli stałbym przed wyborem zakupu odkurzacza w cenie 1000- 1500 zł , z pewnością byłby to George z UK . Wielu powie ,że kupiony z UK będzie jakby bez gwarancji , i w sumie to prawda , ale płacić prawie drugie tyle co kosztuje w UK tylko za polską gwarancje wydaje mi się totalnym bezsensem . Przy prawidłowym użytkowaniu ryzyko zepsucia się tego sprzętu jest raczej minimalne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKu Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Tylko ten wygląd tego Georga jest taki trochę...śmieszny A co sądzicie o tym zelmerze co podawałem ? Na alle można go kupić za 550 zł Ma dobre wyposażenie itp Prać tapicerkę będę pewnie max 2 razy w roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 28 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 golden0282, sam kupiłem w UK i nie widzę żadnego problemu. Wygląd faktycznie mógłby być bardziej profesjonalny. Najważniejsze, że robi robotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi