Skocz do zawartości

Wybór odkurzacza piorącego.

Rekomendowane odpowiedzi

To oproznianie/uzupelnianie wcale nie jest takie uciazliwe ;) ja sobie wlewam max zbiornik pozniej 4l w zapasie. Wylewam, wlewam i gotowe. 3x wymieniac mi sie nie zdarzylo jeszcze ;D

Jak sie robi na spokojnie u siebie to oczywiście można zmieniać ale czasem człowiek działa u kogoś i liczy się czas... ja sie za dużo naczytałem i zawsze na bieżąco wlewam wodę do ekstraktora żeby była ciepła :good:

Na dniach będę się decydował na zakup odkurzacza piorącego, raczej będzie to Karcher, tylko pytanie, który? Puzzi 100 Puzzi 200 czy Puzzi 8/1.Planowo odkurzacz ma być używany głównie do samochodu, ewentualnie jakies dywany, kanapy, fotele, co doradzicie Koledzy? :)

Na dniach będę się decydował na zakup odkurzacza piorącego, raczej będzie to Karcher, tylko pytanie, który? Puzzi 100 Puzzi 200 czy Puzzi 8/1.Planowo odkurzacz ma być używany głównie do samochodu, ewentualnie jakies dywany, kanapy, fotele, co doradzicie Koledzy? :)

Wszystko zależy od tego ile tej roboty będziesz miał, do dywanów jedynie puzzi 200 + głowica pw10 i można coś tam działać, ja tam z 100 nie podchodze do prania dywanów, jedynie małe chodniki.

Panowie... warto dopłacać do Numatic CT-470? Byłem już strasznie napalony na GVE-370, ale może jednak dołożyć do większej wersji. Różnią się one czymś jeszcze oprócz wielkości i opcji "wózeczek" w CT-470. Dodam, że Siostra z GB mi to wyśle, więc różnica w cenie wyniesie jakieś 350zł. Wstępnie na użytek własny, ale...... różnie to może być :)

No i zdecydowałem się, zakupiłem Puzzi 100 + 10kg rm760 :D a na poodkurzanie dokupiłem Karchera WD3.200, jutro pewnie będę testował sprzęty, więc pewnie zdam relacje, bo juz "tatowa" Astra czeka na mnie :D niestety moje Volvo będzie musiało uzbroić się w cierpliwość :( POZDRAWIAM :)

Witam

Sam zastanawiam się nad kupnem George, jest ktoś chetny jeszcze oprocz mnie by sciagnac bestie z UK bo z calym szacunkiem dla ziomkow sprzedajacych/posredniczacych w sprzedazy Numatica ich kupno w PL jest malo oplacalne. Chetnych do kupna zapraszam na PM!

• 2 tygodnie później...
Witam

Mam odkurzacz ekstrakcyjny Numatic George GVE370 do prania tapicerki. Jaki preparat będzie lepszy Gran Cito czy Gran Ston do przepłukania układu ? Woda w odkurzaczu i ekstraktorze ma temp maks 40 stopni.

Pozdrawiam

Witam Panie Marku,

nie należy stosować żadnej chemii. W ekstraktorach należy stosować do płukania gorącą wodę.

Wlać wodę o temperaturze około 60 C i przepłukać. Najlepiej po każdorazowym użyciu.

pozdrawiam

może ktoś podpowiedzieć coś w tym temacie ? czy wszyscy pierzecie w wodzie destylowanej :mrgreen:

Ja mam puzzi 100, używam go w dwóch domach do prania chodników , dywanów, ostatnio nawet samochód w środku sobie pięknie wyprałem;) i jestem zadowolony.

Do domu taki sprzęt spokojnie wystarczy.

A różnica w cenie ogromna puzzi 100 a puzzi 200+Głowica.

Wszystko zależy od tego ile tej roboty będziesz miał, do dywanów jedynie puzzi 200 + głowica pw10 i można coś tam działać, ja tam z 100 nie podchodze do prania dywanów, jedynie małe chodniki.

• 4 tygodnie później...

Nie no nie mówię aż o takiej cenie :D Można go dostać nawet i za 700zł nówkę, ale z tego co się dowiedziałem jest to praktycznie to samo co MPM-02. Ludzie którzy kupili odkurzacz za 6500zł dali się po prostu nabrać na "spotkaniach dla emerytów" zapewne :idea:

• 3 tygodnie później...

Ja kupilem georga z uk za 1100zl z pelnym zestawem szczotek, przy pomocy uzytkownika zefir za co bardzo mu dziekuje. Wtyczke aby trzeba bylo zmienic za 3zl ale to zaden klopot. Niech ten post bedzie dla was wyznacznikiem czy warto kupowac u polskich sprzedawcow.

siwy49, Czyli kto usunie w Polsce usterke jesli takowa wystąpi ? :o
Jeżeli jest przedstawiciel firmy (dystrybutor) to zapewne zapewnia i serwis - to on. :)

Z tego co się orientuję - kilka sklepów oferuje sprzedaż Georga nawet na forum jest dystrybutor, który oferuje zakupy grupowe to i na pewno prowadzi serwis.

Witam, w kwestii gwarancji, na towar Numatica zakupiony w UK:

http://numatic.co.uk/warranty_policy.aspx

Towar musi być zwrócony do dealer-a, w tym wypadku do punktu zakupu w Anglii, nie będzie bezpłatnie serwisowany w Polsce.

Każde urządzenie Numatica ma indywidalny numer seryjny na tabliczce znamionowej, po nim serwis ustala datę produkcji, miejsce zakupu, specyfikację oraz rynek na jaki jest przeznaczony i konfigurację wyposażenia.