Skocz do zawartości

[Poznań] Spotkanie regionalne

all4auto

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 925
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

To prawda, my też bywamy dość często na Poznaniu ale ktoś kto nie był jeszcze to wie co może się spodziewać... i my się spodziewamy tego że będzie sporo zainteresowanych. Z nami jest tak że jesteśmy pierwsi na torze - około 4:00 i wyjeżdzamy ostatni - raz wyjechaliśmy o 1:00 bo pakowaliśmy 5 godzin lorę.

W niedzielę będziemy na torze Poznań z GTR'em, R8, Lambo LP560-4, Ferrari 430 i prawodpodobnie Lambo Lp540-4. Będę i Ja. Zapraszam :D

To Ferrari to chyba wyprzedzałem w piątek na S11 swoim Jazzem... jak jechało na lawecie 8-)

(...) a jak chcecie pracować to zapraszam do mnie. Trzeba tylko znaleźć pacjenta i chętnych do roboty.

Chciałbym Was poznać. Chętnie przyjadę, a pacjentem może być moja Honda :) Wyglinkowana i po cleanerze tydzień temu. Korekta nigdy nie była robiona.

Arekkaz napisał/a: (...) a jak chcecie pracować to zapraszam do mnie. Trzeba tylko znaleźć pacjenta i chętnych do roboty.

Chciałbym Was poznać. Chętnie przyjadę, a pacjentem może być moja Honda Wyglinkowana i po cleanerze tydzień temu. Korekta nigdy nie była robiona.

Z miłą chęcią przyjadę, pomogę, popatrzę ;-) , jak termin "spasuje"

To Ferrari to chyba wyprzedzałem w piątek na S11 swoim Jazzem... jak jechało na lawecie 8-)

Jechało do Poznania - inny wynajem. Z ciekawostek, 3 auta zostały zdjęte z toru za zbyt głośny wydech. Radical, Porsche i nasze R8. Koniec sezonu więc będziemy musieli coś zrobić z wydechem... osobiście mi się podoba, ale 130 dB dla władz Poznańskiego toru to troszkę za dużo.

Cytat ze strony Tor Poznań Track Day

"Automobilklub Wielkopolski został zobligowany przez Wielkopolskiego Wojewódzkiego Inspektora Ochrony Środowiska, do ograniczenia, w trybie natychmiastowym, poziomu hałasu emitowanego do środowiska przez Tor "Poznań". W związku z tym nakazem, aby działalność Toru "Poznań" mogła być kontynuowana, konieczne jest rygorystyczne przestrzeganie norm głośności na wszystkich imprezach organizowanych na tym obiekcie.

Jak wszyscy dotychczasowi uczestnicy wiedzą, na TPTD zawsze sumiennie przestrzegane były normy dopuszczalnej głośności, więc również na tej edycji do treningów na Torze zostaną dopuszczone jedyne samochody, które generują w warunkach pomiarowych (aktualnie! 2/3 maksymalnych obrotów nie mniej niż 3800 obrotów silnika, 1/2 m od wylotu wydechu lub pomiar dynamiczny samochodu poruszającego się) hałas NIE większy niż 96 db!!! - Pomiar sonometrem będzie dokonywany przed rozpoczęciem jazd lub w ich trakcie (pomiar dynamiczny). Samochody niespełniające powyższego wymogu nie zostaną dopuszczone do jazd."

Hejo.W tk maxx poznan malta pojawilo sie pare produktow Sonaxa....miedzy innymi Sonax sx multistar, sonax do czyszczenia szyb taki zielony....pojemnosci po 750 ml w cenie 16.99......oraz jeszcze koncentrat plynu do spryskiwaczy....3 pojemniczki sonax summer o 3 roznych zapachach i z kazdego mozna rozrobic po 2.5 litra plynu tez po 16.99.....moze ktos bedzie chcial zakupic...pozdro

• Administrator

Prawdopodobnie 22 listopada odbędzie się spot w SNB Łódź. Czy ktoś z Wlkp wyraża chęć pojechania na tą imprezę? Dajcie znać jakby co. Ja prawdopodobnie jak zwykle się wybieram. Będzie dobre leczo ;)

p.s. Mile widziane są uprawnienia na wysokie napięcia.

• 3 tygodnie później...

Kto może polecić mi w Poznaniu dobrego lakiernika ?

Poszukuję kogoś kto dobrze pomaluje całą budę kompleksowo + przygotowanie auta/poskładanie po. Rzecz jasna zależy mi na kimś po kim nie trzeba będzie poprawiać. Z góry dzięki za wszelkie namiary i sugestie

zależy mi na kimś po kim nie trzeba będzie poprawiać

no to się teraz rozmarzyłeś ;)

W miarę na ile to możliwe. Nie jestem detailerem, nie widzę potrzeby korekty aut odbieranych z salonu, nie będę biegał z lampami do inspekcji, ale (hologramy widzę i )chciałbym żeby było zrobione dobrze :-]

Ps. Oczywiście w powyższym nikomu nic nie zarzucam, nie krytykuję itd żeby nie było ;)

• 4 miesiące temu...