Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witka. Dzisiaj przyglądałem się szkoleniu z Auto Detailingu i ułyszałem że lakier czasami poleruje się z prędkością 5000 obrotów i że moja maszyna Hitachi SP18VA nie jest zadobra bo ma zawolne obroty. Żeby sie nie wygłupic ale chyba ktoś troche przesadził.

Posted

A zdradź jeszcze kto takie fajne szkolenia organizuje gdzie chcę 100 000rpm? :D

Posted
Witka. Dzisiaj przyglądałem się szkoleniu z Auto Detailingu i ułyszałem że lakier czasami poleruje się z prędkością 5000 obrotów i że moja maszyna Hitachi SP18VA nie jest zadobra bo ma zawolne obroty. Żeby sie nie wygłupic ale chyba ktoś troche przesadził.

O kuna mac jak samolot :)

Posted

Kurde wybaczcie ale wolałbym nie mówic. Pomyślałem że może jakas nowa technika. Jak moją maszyną doszedł instruktor do 4 biegu to lakier był bardzo gorący a co dopiero mówic o 5 tysiakach. Myślałem że może jakaś nowa technika no ale niestety maszyna zasłaba ;)

Posted
Kurde wybaczcie ale wolałbym nie mówic. Pomyślałem że może jakas nowa technika. Jak moją maszyną doszedł instruktor do 4 biegu to lakier był bardzo gorący a co dopiero mówic o 5 tysiakach. Myślałem że może jakaś nowa technika no ale niestety maszyna zasłaba

No niestety.. To drogie hobby, kupuj nową maszynę :lol::lol:

Najlepiej 5000-20000rpm! I wtedy możesz niwelować rysy przez wprowadzenie lakieru do stanu na granicy płynięcia:P To jest najwyższe szkoła jazdy!

Posted
Kurde wybaczcie ale wolałbym nie mówic. Pomyślałem że może jakas nowa technika. Jak moją maszyną doszedł instruktor do 4 biegu to lakier był bardzo gorący a co dopiero mówic o 5 tysiakach. Myślałem że może jakaś nowa technika no ale niestety maszyna zasłaba

No niestety.. To drogie hobby, kupuj nową maszynę :lol::lol:

Najlepiej 5000-20000rpm! I wtedy możesz niwelować rysy przez wprowadzenie lakieru do stanu na granicy płynięcia:P To jest najwyższe szkoła jazdy!

oooooooo i wyjdzie mega Weeeeeeeeeeeeeet look :)

Posted
oooooooo i wyjdzie mega Weeeeeeeeeeeeeet look

stąd się właśnie wzięło pojęcie wetlook! inne metody to tylko półśrodki;)

Posted

Tez mam hitachi... widzę, że będę musiał kupić coś nowego :D

Posted
Dzisiaj przyglądałem się szkoleniu z Auto Detailingu i ułyszałem że lakier czasami poleruje się z prędkością 5000 obrotów

A może ktoś miał na myśli osc/min czyli prędkość maszyny DA, a wtedy zmienia to postać rzeczy ?

Jeżeli jednak nie to zdradź nam chociaż miasto, w którym byłeś na szkoleniu co byśmy mogli go unikać.

Posted

Zgadza się może ktoś pracuje na maszynie DA i pisał o oscylacjach wtedy taka prędkość jest ok , ale 5k obrotów na rotacji no no :D może to chodzi aby podgrzać lakier do stanu płynnego wtedy na nowo się idealnie rozleje niwelując rysy ?? ;)

Posted

Wogóle śmieszna sprawa bo na 100% chodziło o rotacyjną (powiedział że mają model 9227cb). Problem taki że makita też ma do 3 tysiaków ale upierał się przy 5 tys. (może jakaś wersja turbo albo z podtleniem azotu tzw. szybka i wściekła :-] ) i że mam model który nie podtrzymuje obrotów jak się dociska maszynę. Dopiero jak rozkręcił moja maszynę do 3 tys to troszke sytuacja zmusiła zbastwanie z obrotami. Firma z Wielkopolski i więcej nie powiem :P a udziłau w szkoleniu nie brałem tylko przygladałem się całej akcji.

Posted

Ciekawa akcja i przyznam szczerze, że po takiej akcji to raczej nie chciałbym się tam szkolić.

Firma z Wielkopolski ? Aleś Ty tajemniczy - mógłbyś powiedzieć jakiś większy konkret żeby inni mogli wziąć to pod uwagę :-]:-]:-]

(domyślam się o jaką firmę chodzi)

Posted

Aaaaaa i z ciekawych rzeczy , których się dowiedziałem to tech wax dobry jest na trudne warunki pogodowe np. zima a o collinite nie słyszeli.

Posted
aaaaa i z ciekawych rzeczy , których się dowiedziałem to tech wax dobry jest na trudne warunki pogodowe np. zima a o collinite nie słyszeli.

No to już wiemy gdzie byłeś :lol::lol::lol:

Posted
(domyślam się o jaką firmę chodzi)

ja też:P

E kurcze uchylcie rabka tajemnicy co to za firma?ja chce sie szkolic

Posted
E kurcze uchylcie rabka tajemnicy co to za firma?ja chce sie szkolic

Nikt sobie nie pozwoli na zdradzenie nazwy tej firmy:)

Posted

Seba da rade, 11 tysiecy mysle ze mozesz 2 auta na raz robic po 5500 na kazde wychodzi :P

Posted

Myślę, że przy użyciu takiego sprzętu można spokojnie ze zwykłego akrylowego lakieru zrobić metallic. :D

Posted

Jakby się postarać to można by nawet kameleona zrobić ... jak się nad tą maszyną zastanawiam to widzę, że jej możliwości są w zasadzie ograniczone tylko fantazją użytkownika. :lol: