radziu797 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Witajcie. Zakupiłem całą butlę w/w preparatu zadowolony z uzycia próbki. Problem jest tego typu ze mocno nablyszcza plastiki. Próbki takie nie były dawały efekt satyny a nie plaku... ktoś się z Was z czymś takim spotkał? Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
menior Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Jak dla mnie PB NL na niektorych plastykach zawsze dawal taki efekt nieco zbyt nablyszczajacy,a probki na tych samych plastykach probowales?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Października 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 NL na niektórych plastikach zostawia blyszczaca powieszchnie
radziu797 Opublikowano 9 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Wiecie co nie probowalem na tej samej powierzchni Ale spróbuję i dam znać. Tu akurat zdjęcia z 206 sw. A jakiś produkt sprawdzony który daje mat naturalną poswiate?Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
menior Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Najbardziej naturalny mat to C6 GT albo z tanszych FW Madoimeselle 2
ghost Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 3 godziny temu, radziu797 napisał: A jakiś produkt sprawdzony który daje mat naturalną poswiate? tak jak powyżej miałeś trafną podpowiedź c6 i fwm o tym jak się zachowują dressingi na różnych tworzywach masz nagranie:
ManiekRS Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 Kładłem PB NL z próbki w 206 z 2008 r i w Partnerze z 2011 r. O ile w Partnerze uzyskałem miłą satynę, tak na tworzywach z 206tki uzyskałem efekt nabłyszczenia tworzyw. Widocznie ten typ tak ma
marsel1987 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2018 Dokładnie PB NL na niektórych tworzywach błyszczy np honda, peugeot, starsze vw. Ja kładę go u siebie w golfie IV i dla mnie jest ok, dla innych zbyt się błyszczy. W nowszych renault siada fajnie matowo, w starszych 2000> już się świeci. Jako alternatywę stosujemy Detailers Magic interior Magic ten praktycznie zawsze daje satynę. PB ma w sobie duży plus, mianowicie doskonale odżywia nadgryzione zębem czasu tworzywo.
Michał82 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2018 @marsel1987 a przecierasz jeszcze raz fibrą jak za bardzo się błyszczy? 1
marsel1987 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2018 @Michał82 nie przecieram. PB jest tak wydajny, że na całą deskę wystarczy kropla lub dwie na aplikator i dobre rozprowadzenie produktu.
gordon Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2018 [mention=15012]Michał82[/mention] nie przecieram. PB jest tak wydajny, że na całą deskę wystarczy kropla lub dwie na aplikator i dobre rozprowadzenie produktu.Ale jak chwile po aplikacji przetrzesz czystą mikrofibrą to nie będzie się tak błyszczał. Przerobiłem to u siebie, bo też mi się PB za bardzo błyszczał.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi