Saczi Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2022 @ral6014 to możemy się pokusić o porównania. Ja z QD aktualnie mam: - Chemotion QD i QW - Soft 99 - Speed & Barier - Kecav Yoga Na lakierze dość świeży Fuco Coat (początek maja). W zbliżający się długi weekend szykuje mi się mycie i mogę porównawczo na maskę, czy drzwi nałożyć "siuwaksy" w kilku kombinacjach w tym również w aplikacjach mokro/sucho. A dlatego takie kombinacje, bo bardzo mi leżą kosmetyki Chemotion w ogóle! Bardzo lubię ich pianę, QD'ki, a ostatnio kupiłem płyn do szyb i też jest całkiem OK.
ral6014 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2022 22 minuty temu, Saczi napisał: @ral6014 to możemy się pokusić o porównania. Ja z QD aktualnie mam: - Chemotion QD i QW - Soft 99 - Speed & Barier - Kecav Yoga Na lakierze dość świeży Fuco Coat (początek maja). W zbliżający się długi weekend szykuje mi się mycie i mogę porównawczo na maskę, czy drzwi nałożyć "siuwaksy" w kilku kombinacjach w tym również w aplikacjach mokro/sucho. A dlatego takie kombinacje, bo bardzo mi leżą kosmetyki Chemotion w ogóle! Bardzo lubię ich pianę, QD'ki, a ostatnio kupiłem płyn do szyb i też jest całkiem OK. Porównam (po kolejnym umyciu auta) CCWG, mix Chemotion+BSD, Ultracoat Ceramic Q-D. Ogólnie ten ostatni bardziej mi przypadł do gustu niż kultowy CCWG
Bapko Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2022 Porównam (po kolejnym umyciu auta) CCWG, mix Chemotion+BSD, Ultracoat Ceramic Q-D. Ogólnie ten ostatni bardziej mi przypadł do gustu niż kultowy CCWGPod jakim względem?
Saczi Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2022 @ral6014 no to jesteśmy "umówieni". Mój "potwór" stoi ostatnio pod chmurką w dość zakurzonym środowisku, więc po nocy będzie widać ewentualną różnicę (albo w ogóle nic widać nie będzie) ...
ral6014 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2022 3 godziny temu, Bapko napisał: Pod jakim względem? Lepsze hydro (porównywalne z Autographem Sapphire), bardzo dobra śliskość, banalna aplikacja, 2x tańszy - tak na szybko. Wkrótce dokładnie porównam zrzut wody. To dla mnie ważny aspekt, ponieważ auto za miesiąc wraca do garażu i będę suszył go po każdym myciu bigboiem.
Saczi Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 Dzisiaj mocno u mnie pada. Pokusiłem się o mały "test" - na mokrą maskę strzeliłem po połowie Chemotion QD i Soft99 S&B. Chemotion natychmiast rozbija krople, które spływają po masce. S&B nie daje takiego efektu. Hydro (kropelki) tak na szybko ładniejsze na Chemotion.
MMCzysci Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 Kwestia zabezpieczenia pod spodem. Sam w sobie Chemotion ma hydro na poziomie zerowym, a na pewno brak mu ładnych kropel. Niemniej szkło na srebrnym daje bardzo dobre (choć bez efektu ocieplenia), aplikuje się łatwo i pachnie przyjemnie. Prosty produkt nastawiony typowo na wygląd.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1
Rekomendowane odpowiedzi