Karcok Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 DG 931 ma polimery (to samo co Aquawax) i przedłuża trwałość wosku. ONR też ma jakieś polimerki i szkody woskom nie zrobią. Poślizg zależy od wosku, więc trzeba porównywać tego samego dnia oba szampony. Mnie bardziej podpasował 931. W mojej ocenie lepiej domywa, fajniej pachnie i daje lepszy efekt po myciu.
red Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 ONR chyba najszybciej dobijał mi LSP. Ale od kiedy odkryłem tego Megsa, to DG sprzedałem, a ONR kurzy się w na półce.
grzybu Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Ten Megs jest dostępny w jakiś mniejszych opakowaniach? Stosuje ONR i jakoś nie widziałem by mi podjadał Fusso
Karcok Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Bo nie podjada. On zostawia swoje zabezpieczenie i stąd wrażenie, że dobija LSP, bo krople są gorsze. A to tylko krople po polimerach ONR.
Michael MSTP Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Megsa znalazłem tylko w 3.8 l
mateuszk Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 ONR chyba najszybciej dobijał mi LSP. Ale od kiedy odkryłem tego Megsa, to DG sprzedałem, a ONR kurzy się w na półce. Tylko, że ten Meg's jeśli to o tego chodzi http://showcarshine.pl/szampony/1480-me ... wania.html nie ma mniejszej pojemności Czy również psikasz wcześniej na element przy jego użyciu aby zmiękczyć brud zalegający na aucie ? Czy nie jest tak, że gdy przestanie działać ta "ochrona" po umyciu ONR powróci ochrona LSP ?
red Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Czy również psikasz wcześniej na element przy jego użyciu aby zmiękczyć brud zalegający na aucie ? Nie, bo wcześniej myję auto na bezdotyku. Taka technika sprawdza się bardzo dobrze, defektów praktycznie nie przybywa.
mateuszk Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Powiedz mi jeszcze Red co stosujesz do mycia ? MFy, rękawicę, gąbkę ?
red Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 To samo co do mycia tradycyjnego ze spłukiwaniem, czyli Car Pro Wool Wash Mitt. Chyba niczym innym bym się już nie odważył myć Osuszanie duża ilością "Janków", waflem albo czymkolwiek innym dedykowanym do tego.
Cendra Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Dziś zakupiłem DG 931, planuję to zrobić tak: Myję na bezdotykowej ostatnim programem, biorę wodę w banki, dwa wiadra (w jednym szampon, drugie do płukania), mycie Car Pro Wool Wash Mitt, a wycieranie Yellow Fluffy Dryer. Czy to będzie bezpieczne dla lakieru?
Karcok Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Bez obaw stosuj. Szampony tego typu są bezpieczne. Polecam też zrobić QD z DG #931 (polecam 90ml szamponu + 470ml wody, ale można eksperymentować i znaleźć własne proporcje). Bije na łeb większość quick detailerów i wychodzi groszowa sprawa.
Michael MSTP Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Ja swego czasu dokladnie tak mylem ale tak jak pisze Karcok przed myciem wlasciwym spryskanie paneli QD z 931 i jest cacy.
Lala Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Ja odradzam myjnię we Wrocławiu na krzemienieckiej przy stokrotce ,ciasno zły podjazd do myjni ,biegają dzieci i jednocześnie odbywa się dostawa towaru chaos i bałagan
wojti91zmc Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Kupiłem Wolf's Chemicals White Satin 1L na allegro co prawda cena była atrakcyja bo 35zł z wysyłką ale zauważyłem ze termin ważności skończył się tzn wyprodukowany 05.2013r a 2 lata przydatności czyli do 05.2015r.... Stąd moje pytanie czy szampon po upływie terminu ważności ma jakiś wpływ na jego właściwości i mycie auta?
mister31 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Oczywiście. To jest chemia, ona raczej nie traci terminu ważności. Teraz nawet sól ma datę przydatności do spożycia.
3echo Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Czy te szampony bez spłukiwanie tak samo domywają samochód jak zwykłe szampony,które się pienią?
wiggly Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Czy te szampony bez spłukiwanie tak samo domywają samochód jak zwykłe szampony,które się pienią? Korzystam z DG 931 i sobie chwalę. Największy minus - mimo wszystko trzeba największy syf spłukać na bezdotyku.
3echo Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Ten DG931 jest chyba z woskiem i nie wiem czy po umyciu takim szamponem jest sens nakładać wosk?
wiggly Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Ten DG931 jest chyba z woskiem i nie wiem czy po umyciu takim szamponem jest sens nakładać wosk? Aquawax w DG931 daje fajny wygląd po umyciu, ale nie zabezpiecza. Wosk jak najbardziej jest wskazany lub chociaż jakiś Quick Detailer.
3echo Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Przy braku dostępu do bieżącej wody,chyba dobrze się jest zaopatrzyć w takie wiaderko Używa ktoś może?
KingKong Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Ten DG931 jest chyba z woskiem i nie wiem czy po umyciu takim szamponem jest sens nakładać wosk? Aquawax w DG931 daje fajny wygląd po umyciu, ale nie zabezpiecza. Wosk jak najbardziej jest wskazany lub chociaż jakiś Quick Detailer. 931 posiada w składzie Aquawax, więc zabezpiecza Zabezpieczenie na poziomie quick detailera.
3echo Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Na pewno coś zabezpiecza ponieważ widzę różnice po deszczu.Po ONR nie ma takiego kropelkowania jak po DG#931. Jeśli chodzi o domywanie to oba na równym poziomie według mnie.Po DG#931 jest lepszy połysk.Natomiast zauważyłem,że po DG#931 zostają smugi. Metodę jaką stosowałem,to spłukanie na bezdotyku ostatnim programem i później przygotowanym QD w odpowiednich proporcjach z tych szamponów,pryskam po panelach i wycieram do sucha.
robcok Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Po takim myciu nie pojawiają się jakieś ryski?
3echo Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Powiem szczerze że nie wiem.Myłem tak dwa razy bo nie miałem warunków.
wiggly Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Ten DG931 jest chyba z woskiem i nie wiem czy po umyciu takim szamponem jest sens nakładać wosk? Aquawax w DG931 daje fajny wygląd po umyciu, ale nie zabezpiecza. Wosk jak najbardziej jest wskazany lub chociaż jakiś Quick Detailer. 931 posiada w składzie Aquawax, więc zabezpiecza Zabezpieczenie na poziomie quick detailera. O! Dobrze wiedzieć, byłem pewien że w tym przypadku AW daje tylko połysk
Rekomendowane odpowiedzi