DZIADZIA Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Cześć Tym razem pomęczę was wypocinami przy Fordziku (w końcu autko, które mogłem mieć dłużej i cykać fociszcza) autko śmiga po Łódzkich drogach tylko 3 lata... myte, a raczej opłukiwane na myjniach i właścicielce szerszenia marzyło się odświeżenie wnętrza. Wnętrze nie jest jakoś strasznie dobite, ale nie jest też idealnie wjeżdżamy do dziupli standardowo przygotowane gadżety (nie wiadomo co bedzie potrzebne), George po lewej patrzy i już się nie może doczekać czochranka lampka na czoło i wydmuchujemy "pyłki" z zakamarków odpaliłem georga i odkurzamy przeskoczyłem do bagażnika i tam już zostałem na dłużej lecimy z wykładziną i półką w bagażniku pranko... prespray Stockmeier KT22, pranie właściwe CX1 PRO wystawione do wyschnięcia i ogarnięte zaślepki wnęk czas na wnękę koła zapasowego ogarnięte oprócz dziwnego, klejącego zacieku. Zmywacz, benzyna i IPA nie dały rady wskoczył VASCO nasączane przez 10min i pedzlowanie niestety wżarło się bezlitośnie i nie znikło całkowicie wskakujemy na tapicerkę w bagażniku ogarnięte plastiki wjeżdżamy z kołem zapasowym i podnośnikiem zestaw do podnoszenia wystarczyło tylko przedmuchać- jeszcze nie był wyjmowany koło również nie używane, zarzucony G.Tire zaatakowany zakamarek w uszczelce zarzucony G.TIRE ogarnięte "sziby", DM+wafelek w akcji kompletujemy bagażnik szarpnąłem się też na torby/walizki które gniły w bagażniku... nie było to w zakresie prac, ale psułoby efekt czochranka po otwarciu klapy bagażnika ten etap mam za sobą wskoczyłem do środeczka i zacząłem od podsufitki, popełnione benetowanie następnie żmudne pędlowanie, APC 1:20 i akcja na daszku dziwne rysy, dwa podejścia lecimy dalej przeskoczyłem na drzwi wskoczył led do środeczka i lecimy z kokpitem skórka na kierze ogarnięta GT15 dłubiemy dalej wyuzdane 50/50 czas na foteliszcza osłaniamy elementy plastikowe i hejta przód ogarnięty atakujemy tył czas na dywan, zakamarki w których nie mogę podejść z klasyczną ssawką, spryskuję z rąsi i wyciągam końcówką do odkurzania zakamarków z tyłem ta sama akcja pogoda fantastyczna, schło szybciutko... pozwoliłem sobie ogarnąć gumiaki i nakładki na padalce wbijamy się do garażu, czas schłodzić plastiki pod dressing autko stygło, a na gumiaki wskoczył KOCH GUF na plastiki wskoczył FW ze względu na zapach, moim zdaniem zarezerwowany dla pań szkiełka w zegarach ogarnięte ściereczkami z LIDLA, zegary są tak małe, że ciężko nie wyjechać na plastiki na kierę, mieszek, lewar od ręcznego i gałę zarzucony GT13 lecimy dalej z plastikami szyby ogarnięte DM na piano black wskoczył OCD NEBULA nadwyżkę z zakamarków wydłubałem wyprane końcówki do odkurzania i ostatnie ssanie żeby zebrać pyłki tak wygląda wnętrze po wszystkim na koniec umyłem szerszenia i wskoczył do garażu czekając na właścicielkę prawdopodobnie będę po urlopie miział na zewnątrz i chyba tez wrzucę parę fotek 3m się 1
vaio Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Piękna robota jak zwykle w twoim wykonaniu a co z volvo bo cosik cicho o nim
DZIADZIA Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2018 brak czasu na vołovinkę
Patryk14 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Mega relacja. Nie mogę od niej oczu oderwać. Super wykonanie z dbałością o każdy szczegół. Zazdroszczę cierpliwości i pracowitości.Ps. Ile zeszło ze wszystkim wewnątrz od a do z?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
DZIADZIA Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2018 @Patryk14 , na spokojnie 2 dni, a w trzecim mycie budy
keza Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2018 @rygryss robota rewelacja, materiał szkoleniowy jak poprawnie ogarnąć wnętrze.
Brusu Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Alez robota, wielkie propsy. Pytanie - ile czasu ci to zajęło?;)
Danielusinek Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2018 No panie, jak zwykle najwyższy poziom gratki W dniu 4.08.2018 o 18:24, rygryss napisał: plastiki wskoczył FW ze względu na zapach, moim zdaniem zarezerwowany dla pań Mnie osobiście kręci, a mat robi jak po papierze, niejeden by powiedział że dressingu brak W dniu 5.08.2018 o 07:11, rygryss napisał: @Patryk14 , na spokojnie 2 dni, a w trzecim mycie budy Cały dzień czy po pracy?
DZIADZIA Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 8 godzin temu, daniel2 napisał: niejeden by powiedział że dressingu brak szkoda tylko, że zapach się krótko utzrymuje 8 godzin temu, daniel2 napisał: Cały dzień czy po pracy? cały dzień
Romanesku Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Mam taką samą fiestę i nie wiem jak sobie poradzić z rdzą na mocowaniu fotela do podłogi .Dodatkowo mam przyciemniane szyby folią i na jednej jest zaciek prawdopodobnie z jakiegoś środka którym była czyszczona. Zaciek nie chodzi ani płynem do mycia szyb ani APC. Co należy zastosować w tych dwóch przypadkach ?Pzdr.
DZIADZIA Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 3 minuty temu, Romanesku napisał: nie wiem jak sobie poradzić z rdzą na mocowaniu fotela do podłogi demontaż, czyszczenie z rudej, r-stop, epoksyd, podkład i farba 4 minuty temu, Romanesku napisał: na jednej jest zaciek prawdopodobnie z jakiegoś środka którym była czyszczona obawiam się, że pojechane zostało czymś agresywnym i poszło w reakcję z folią.... pokaż fotę
Romanesku Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Ciężko to uchwycić aparatem ,może jak słońce przejdzie to zrobię lepsze Pzdr.
DZIADZIA Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 widzę, dwa jakby zacieki, ciekawe czy to przypadkiem nie jest pod folią, jeżeli tak to jest źle położona. Możliwe, że podczas kładzenia foli, została w tym miejscu odklejona i przygrzana do ponownego przyklejenia. Ciężki temat i nie mam pomysłu na ten klimat.
kowloonwax Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Skąd masz takie seksi końcówki do odkurzacza?
DZIADZIA Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 zakupione w sex shopie wpisz w google- Zestaw Mini Ssawek do Odkurzacza, osobiście kupiłem na miejscu za 15pln, więcej nie jest warte i gumowy przewód do wyrzucenia.
Kam_04 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Pełna profeska Przydają się te ssawki i polecasz czy nie bardzo?
DZIADZIA Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 przydają, są miejsca gdzie sprawdzają się idealnie
towi Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 szacun za to ile się napierdzieliłeś przy czyszczeniu szerszenia
radziu797 Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 Hej mam pytanie odnośnie apc. Czemu do plastików użyłeś 1do20 i jakiej to firmy ? Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
DZIADZIA Opublikowano 2 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2018 1:20 jest optymalny i nie narobi bałaganu, a firma ExceDe
DZIADZIA Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 szerszeń wrócił na woskowanko wozidło wpadło o 17:00 zaczynamy pierwsze mycie, SG citrus i szamponik Autoland atakujemy robale od razu pojechałem po plastikach z przodu jest całkiem nie źle na noc do garage i od rana niestety padało, Vasco byłem zmuszony zarzucić w garażu czas zrobić rzeź, na Vasco dorzucam PrickBort suszenie i drugie podejście z mizianiem została tylko rdza, a jest jej grubo czekałem aż wyschnie i zrzuciłem kółeczka miziamy felunek z gumiakami autko wyschło, atakujemy rdzę ruszyłem i dalej zaczęło pracować czas spłukać szuwaks, przy okazji szarpnąłem najgrubszy brud z nadkoli zrobiłem dwie takie akcje ale z takimi grubasami walczyłem łącznie 5 razy, a szczególnie prawa strona kółka wyschły czas usunąć smołę i rudego na gumiaki wrzucony ADBL lecimy z zakamarkami jedziemy z nadkolami nadkola schły, niestety spalił sie silnik przy sprężarce i nie mogłęm przyśpieszyć osuszania... miałem czas na nasmalcowanie felunku glinkujemy stał na zewnątrz i już zdążył złapać jakieś ustrojstwa z drzew ponownie umyty, wysuszony i do stajenki lakier dobity, ale mięciutki i szybko szło, nie robiłem max cięcia, M2500 i finish... lakier tak niewdzięczny, że holsów nie zostawiał tylko pad od FP waflowy w połączeniu z kochem antihologramem, M3500 i ssr1 zostawiała holsy. plac boju szyby ogarnięte Autoglym GP a ten grubas VP Blue Gel na lampy wskoczył MR-FIX a na rugi dzień uzupełniny Goldzikiem rumak przeleciałem zmywaczem i ipą, a na lakier standardowo wskoczył długodystansowiec na wnęki wskoczył F7 a tak wygląda całokształt, czas operacyjny sumując godziny 51h
paperson Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 @rygryss co tu dużo mówić. Przyzwyczaiłeś nas do mega profesjonalnego podejścia Nie inaczej było i tym razem, choć po słowach "szerszeń wrócił na woskowanko" spodziewałem się jakiś 24h, a nie 51 SG citrusa dajesz w zalecanych proporcjach do PA?
DZIADZIA Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 właścicielce zależało na oczyszczeniu lakieru, po 3 latach było co zbierać. Citrusa leję 1:10
Rekomendowane odpowiedzi