kaktusPL Posted July 27, 2018 Report Posted July 27, 2018 Witajcie mam pytanie chcę odnowić światła w moim ML ponieważ są już troszkę matowe(stan oceniam 3na5) tylko nie wiem jak się za to zabrać... w internecie jest mnóstwo poradników ale każdy inny myślę że najlepszym wyborem będzie użycie polerki(uczę się polerować mam jakąś za 200zł powinna dać radę) jaką pastę polecacie i jakiego pada a na koniec czym najlepiej zabezpieczyć (myślę nad woskiem posiadam soft99 fusso nadaje się do tego czy raczej nie) ps wrzucę zdjęcie reflektora za jakąś godzinę dwie bo teraz nie mam jak z góry dzięki za pomoc
kaktusPL Posted July 27, 2018 Author Report Posted July 27, 2018 @Fredi88 wiem ale jedni mówią ze można usunąć jakąś powłokę papierkiem inni żeby nie pokrywać bezbarwnym itp tylko woskiem i mam już mętlik w głowie myślę że meguiars plast-x załatwi sprawę tylko malować bezbarwnym czy pokryć woskiem ? @Fredi88 U góry trochę matowy ale nie żółty
zielkq Posted July 28, 2018 Report Posted July 28, 2018 Też stoję przed tym dylematem, ale to chyba jak że wszystkim - opcji i możliwości jest kilka i trzeba wybrać któraś...
audicoupe Posted July 28, 2018 Report Posted July 28, 2018 Poczytajcie posty @Manolito77on jest mistrzem w sprawie lamp.
Manolito77 Posted July 28, 2018 Report Posted July 28, 2018 Jak nie chcesz specjalnie kupować jakich zabezpieczeń to stosuj Soft99 Fusso. Co 2-3 miesiące umyj / odtlusc klosze i nałóż nową warstwę. Najbardziej trwałe będzie polakierowanie kloszy lakierem bezbarwnym - pod warunkiem, że będzie to lakier z utwardzaczem (są takowe w sprayu oznaczone jako 2K). Dość trwałe będzie także nałożenie powłoki kwarcowej dedykowanej do plastików. Ja stosuję Gyeona TRIM. Można się także pobawić w oklejanie folią bezbarwna ale to też musi być produkt dobrej jakości. Co do papierów i past to nie będę pisał bo opisów na ten temat jest na kilogramy więc nie ma co dublowac. Pzdr. 1
kaktusPL Posted July 28, 2018 Author Report Posted July 28, 2018 @Manolito77 dzięki za pomoc kupie ten lakier a na niego dam jeszcze wosk jak zrobię to się pochwale
Manolito77 Posted July 28, 2018 Report Posted July 28, 2018 Jak bedziesz lakierowal lampy to najlepiej wyciągnij je za auta i połóż tak aby klosz był poziomo - jak polakierujesz to klar się powinien ładnie rozlać i powierzchnia będzie gładka. Lakierujac na aucie licz sie z tym, że może Ci zostać "skórka pomarańczowa" od sprayu. wtedy trzeba to po wyschnięciu (24 godziny) ściąć trochę papierem 2000 lub 2500 i wypolerowac pastami na błysk. Pzdr. 1
Recommended Posts