Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam pytanie chcę odnowić światła w moim ML ponieważ są już troszkę matowe(stan oceniam 3na5) tylko nie wiem jak się za to zabrać... w internecie jest mnóstwo poradników ale każdy inny myślę że najlepszym wyborem będzie użycie polerki(uczę się polerować mam jakąś za 200zł powinna dać radę) jaką pastę polecacie i jakiego pada a na koniec  czym najlepiej zabezpieczyć (myślę nad woskiem posiadam soft99 fusso nadaje się do tego czy raczej nie) ps wrzucę zdjęcie reflektora za jakąś godzinę dwie bo teraz nie mam jak 😄 z góry dzięki za pomoc 

Opublikowano

@Fredi88 wiem ale jedni mówią ze można usunąć jakąś powłokę papierkiem inni żeby nie pokrywać bezbarwnym itp tylko woskiem i mam już mętlik w głowie myślę że meguiars plast-x załatwi sprawę tylko malować bezbarwnym czy pokryć woskiem ? 🙂

@Fredi88 

20180727_202957.jpg

U góry trochę matowy ale nie żółty 

Opublikowano

Też stoję przed tym dylematem, ale to chyba jak że wszystkim - opcji i możliwości jest kilka i trzeba wybrać któraś... 🙂

Opublikowano

Jak nie chcesz specjalnie kupować jakich zabezpieczeń to stosuj Soft99 Fusso. Co 2-3 miesiące umyj / odtlusc klosze i nałóż nową warstwę. Najbardziej trwałe będzie polakierowanie kloszy lakierem bezbarwnym - pod warunkiem, że będzie to lakier z utwardzaczem (są takowe w sprayu oznaczone jako 2K).

Dość trwałe będzie także nałożenie  powłoki kwarcowej dedykowanej do plastików. Ja stosuję Gyeona TRIM.

Można się także pobawić w oklejanie folią bezbarwna ale to też musi być produkt dobrej jakości.

Co do papierów i past to nie będę pisał bo opisów na ten temat jest na kilogramy więc nie ma co dublowac.

Pzdr.

• Okay 1
Opublikowano

Jak bedziesz lakierowal lampy to najlepiej wyciągnij je za auta i połóż tak aby klosz był poziomo - jak polakierujesz to klar się powinien ładnie rozlać i powierzchnia będzie gładka.  Lakierujac na aucie licz sie z tym, że może Ci zostać "skórka pomarańczowa" od sprayu. wtedy trzeba to po wyschnięciu (24 godziny) ściąć trochę papierem 2000 lub 2500 i wypolerowac pastami na błysk.

Pzdr.

• Lubię to 1