Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Moze ktos na ten temat siewypowiedziec? Jakies doswiadczenia? Generalnie cena jest podobna. Interesują mnie właściwości i efekt czyli, który lepiej wybrać
michallus Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 to dwie różne emulsje. UC stała cząsteczka, #84 rozpadająca się cząsteczka. #84 bardzo nie typowa -strasznie rzadka jak na taką ścieralność. Generalnie #84 jest słabsza od UC, ale uważam że nie można jednogłośnie stwierdzić która lepsza, każda ma inne troszkę zastosowanie -o ile tak można powiedzieć. Mam obie, jak chcesz mogę dać przetestować.
michallus Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Osobiście uważam że UC wymaga wykończenia np taką #82.
Łukasz Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Osobiście uważam że UC wymaga wykończenia np taką #82. A ja uważam, że nie jest to konieczne i da się np. maszyną DA+UC zrobić tak żeby nie było hologramów, ale oczywiście zdecydowanie lepiej byłoby jednak wykończyć to czymś słabszym
przemas22 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 W temacie czy będzie duża róznica gdy użyje do UC zamiast żółtego pada 3m, kolor pomarańczowy czy zielony. http://www.gory.pun.pl/ Na żółtym nie widziałem hologramów.
Łukasz Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 W temacie czy będzie duża róznica gdy użyje do UC zamiast żółtego pada 3m, kolor pomarańczowy czy zielony. Na żółtym nie widziałem hologramów. Będzie zdecydowana różnica gdyż pomarańczowy czy też zielony są padami typowo CP - są twarde i płaskie. Siła działania zwiększy się znacząco.
Administrator Evo Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 przemas22, jeśli mówimy o DA, to różnica jest gigantyczna,przynajmniej jeśli chodzi o żółty i pomrańczowy pad.
przemas22 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Tak mówimy o DA, ale czy hologramy wtedy wystapia na 100%. Nie wiem czy pracowac dłużej niebieskim żółtym padem bez ryzyka hologramów. Czy bawić się w pomarańczowym na UC + niebieskim Swirlx. A co do pomaraćzowego i zielonego 3M. To czy jest różnica twardośći miedzy nimi
Łukasz Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Tak mówimy o DA, ale czy hologramy wtedy wystapia na 100%. Przy DA raczej nie powinno być - zawsze na końcu pracy nad elementem możesz zrobić kilka przejazdów zupełnie bez dociskania maszyny. Nie wiem czy pracowac dłużej niebieskim żółtym padem bez ryzyka hologramów. Czy bawić się w pomarańczowym na UC + niebieskim Swirlx. Też tak możesz, ale spróbuj opcji napisanej przeze mnie wcześniej. Nie powinno zostać żadnych hologramów. A co do pomaraćzowego i zielonego 3M. To czy jest różnica twardośći miedzy nimi Podobno praktycznie niezauważalna. Miałem raz obydwa w dłoniach, ale nie analizowałem różnic szczegółowo - dla mnie na szybko w dotyku i twardości były praktycznie identyczne.
Administrator Evo Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 przemas22, u mnie na pomarańczowym w połączeniu z UC nie było hologramów, ale wiadomo że co auto to inny lakier więc musisz sam spróbwać.
przemas22 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Dzięki panowie bardzo mi rozjaśniliście sytuacje.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 przemas22, Ja często szczegółowo się przyglądam tym padom i ani razu nie zauważyłem różnic poza kolorem, jak ktoś mnie pyta o zdanie to mówię : bierz ten który jest aktualnie tańszy
kuflik Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 przemas22, Ja często szczegółowo się przyglądam tym padom i ani razu nie zauważyłem różnic poza kolorem, jak ktoś mnie pyta o zdanie to mówię : bierz ten który jest aktualnie tańszy czyli zielony, bo nie kosztuje 32 jak pomarańcz tylko 29:D
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 kuflik,
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Osobiście uważam że UC wymaga wykończenia np taką #82. A ja uważam, że nie jest to konieczne i da się np. maszyną DA+UC zrobić tak żeby nie było hologramów, ale oczywiście zdecydowanie lepiej byłoby jednak wykończyć to czymś słabszym DC1 starczy czy potrzebny będzie Swirlx? Moje finanse już tego nie wytrzymają
Łukasz Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 DC1 starczy czy potrzebny będzie Swirlx? Moje finanse już tego nie wytrzymają DC1 powinien dać radę, ale on jest w podobnej cenie co SX także aż tak strasznie tego nie odczujesz
malkolm Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 ja w tamtym tygodniu czyściłem astrę i DC1 extra się spisał po schollu s17, różnica była powalająca.
przemas22 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Ja jeszcze w temacie gąbek 3m, dostałem w ręce ta pomarańczową. I w porównaniu z żółta czy niebiska to skała: http://usterki.hobby-elektronika.eu Rozumie, że nacisk na maszyne duzo mniejszy niż przy żółtej czy niebieskiej
Administrator Evo Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 przemas22, też miało takie samo odczucie Ale w praktyce nacisk był podobny, gąbka po przyjęciu odp ilości pasty polerskiej robi się dużo bardziej miękka i elastyczna niż na sucho.
Łukasz Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Ja jeszcze w temacie gąbek 3m, dostałem w ręce ta pomarańczową. I w porównaniu z żółta czy niebiska to skała Rozumie, że nacisk na maszyne duzo mniejszy niż przy żółtej czy niebieskiej Żółta to PP, a niebieska to FP więc normalne, że pomarańczowa jako CP będzie twarda jak skała
przemas22 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Łukasz wiem wiem, tylko dotykając zółta niebieską miedzy nimi róznica jest praktycznie niewyczuwalna. Pomarańczowa jest cieńsza i czuć , że twarda. Ale jak piszecie to normalna sprawa. Trzeba bedzie sobie potestować z delikatnym naciskiem.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 przemas22, Ja na początku myślałem że żółta czyli PP jest taka sama jak niebieska i czarna czyli FP, ale jeżeli chcesz sprawdzić jaka jest między nimi różnica to połóż żółtą na płaskiej powierzchni np stole i obok niebieską albo czarną i całą powierzchnią dłoni naciśnij na pad tak żeby go zmiażdżyć, jednocześnie obiema dłońmi czyli np lewą ręką żółtą a prawą ręką niebieską zobaczysz jaka jest różnica w sile nacisku żeby zmiażdżyć te pady. Przy sprawdzaniu jednym palcem wydają się takie same
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 DC1 starczy czy potrzebny będzie Swirlx? Moje finanse już tego nie wytrzymają DC1 powinien dać radę, ale on jest w podobnej cenie co SX także aż tak strasznie tego nie odczujesz odczuje odczuje, bo dc1 już mam a SX nie
Łukasz Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 odczuje odczuje, bo dc1 już mam a SX nie To jak masz DC1 to bierz i do dzieła - jak nie da rady to będziesz myślał co dalej zrobić
Rekomendowane odpowiedzi