Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Dzisiaj pierwszy raz użyłem POORBOY'S WORLD QUICK DETAILER PLUS . 

Auto umyłem wcześniej dwukrotnie, osuszyłem, postawiłem w cieniu. Spsikałem maskę i od razu zacząłem polerować mikrofibrą. Niestety, nie mogłem dotrzeć. Cały czas były mazy widoczne po mojej ściereczce. Efekt końcowy jest gorszy niż przed rozpoczęciem pracy. 

Auto miało nakładany twardy wosk collinite jakieś 2 miesiące temu. Czytałem jednak, że to nie powinien być problem bo QD to dobre uzupełnienie do wosku.

Co robię źle?

Pozdrawiam

IMG_20180609_143922.jpg

Opublikowano

@hipodrom zmień je jak najszybciej, są do d***. One pewnie nic nie chłoną. Do progów i wnęk jeszcze ujdzie, ale do docierania qd kup np. Work Stuff Gentleman'a, zaś do szyb ADBL Goofer Towel ...i będziesz mega zadowolony. Zero mazów, a czas pracy skróci Ci się do minimum :good:

Opublikowano

@paperson, pięknie dziękuję. tak zrobię. Postaram się zrobić z nimi drugie podejście i podzielę się efektami.

Teraz się zacząłem zastanawiać, czy te mikrofibry nie miały negatywnego wpływu gdy.... użyłem ich do polerowania wosku Collinite 😭

• Okay 1
Opublikowano

Jeśli ich po polerowaniu nie wyprałeś, to miały duży wpływ 😉

Fibry po użyciu piorę w ADBL micro wash lub budżetowo w Białym Jeleniu do tkanin delikatnych.

Opublikowano

Koledze chyba chodziło czy nie miały wpływu na colinite.

Chyba nie powinny mieć,wosku raczej nie zdarły 😕 Chyba że jakoś krótko czekałeś czy coś 

Opublikowano
4 godziny temu, paperson napisał:

One pewnie nic nie chłoną

100% poliester stąd obniżona chłonność + do tego niska gramatura samej fibry. wydaje mi się też że trochę za dużo produktu dałeś na lakier. co to za QD?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Rozpocząłem temat więc w miłym tonie jest go zakończyć.

Chciałem podziękować za rady w tym temacie. Umyłem szyby ADBL Goofer Towel i jestem pod wrażeniem tej szmatki. Jednak jest prościej niż mikrofibrą z tesco 🙂

Kupiłem mikrofibrę 390GSM do docierania i bez problemu dotarłem QD. Poszły ok 2 strzały na element jak sugerowano.

Dzięki za pomoc, podzielę się jeszcze fotką, bo takie coś zawsze cieszy oko 🙂

IMG_20180703_115345.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobny problem. Czy mozecie polecic jakas microfibre ale z Ebay uk? Ma ktos z Was doswiadczenie co i gdzie kupowac ale na wyspie? 

Takie cos znalazlem. https://www.ebay.co.uk/itm/16-X-16-Plush-600gsm-Dark-Grey-Korean-Microfibre-Edgless-Car-Detailing-Cloth/262916740787?hash=item3d370f16b3%3Ag%3AYBkAAOSwlE5bNqzn&LH_PrefLoc=1&_sacat=0&_nkw=600gsm+microfiber&_from=R40&rt=nc

Work Stuff Gentleman tej firmy nie potrafie znalesc. 
Dzieki