Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Czy ktos moze napisac czy za pomoca maszyn DA takich jak das-6 itp mozemy nakladac woski czy nie? Na jakich obrotach nakladamy np produkty AIO takie jak: AG Ultra Deep Shine, PB Polish with Sealant itp i do ktorego momentu pracujemy maszyna?

Posted
Witam

Czy ktos moze napisac czy za pomoca maszyn DA takich jak das-6 itp mozemy nakladac woski czy nie?

Można, ale po co ? Nie lepiej ręcznie - przecież to sama przyjemność tym bardziej, że maszyną tak nie dojdziesz we wszystkie zakamarki ;)

Oczywiście nie wspomnę, że nakładanie dłońmi odpowiednich do tego wosków to rewelacja :kox:

Na jakich obrotach nakladamy np produkty AIO takie jak: AG Ultra Deep Shine, PB Polish with Sealant itp i do ktorego momentu pracujemy maszyna?

Tabela na podstawie produktów Megsa powinna coś Ci wyklarować ;)

productpadspeed1.th.gif

Posted

Ja uważam że płynne sealanty i różnego typu AIO jeżeli producent nie podaje żadnych przeciwwskazań węcz nalezy aplikować za pomocą DA :) można bardzo dobre efekty osiągnąć dużo lepsze niż w przypadku aplikacji ręcznej w szczególności AIO którym możemy zorbić delikatną korektę .

W większości jest zalecany niski bieg w przypadku Da żeby pracowała maszyna tak jak powinna bieg 2 , choć znów ostatnio spotkałem się z produktem InstaFinish którego testował Przemek zalecają go aplikować przy obrotach sięgających 1500 obr/min.

Posted
Ja uważam że płynne sealanty i różnego typu AIO

Mi chodziło bardziej o woski - sealanty można, a AIO to raczej jest wskazane jak już ktoś posiada maszynę ;)