Hubee Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Octavia RS Combi 09/2015. Mial byc Lifback i manual, a zostalo na Combi i DSG. Pierwsze mycie, Menzerna 3500 i Netshield: Niedlugo potem jakis detailing wnetrza z Poorboys Natural Look, Meg Hyper Dressing, a na skore Lexol. Potem nowy felunek i oczywiscie przygotowane do sezonu. Na felgi wpadl Netshield. Niestety pozniejsze testy pokazuja, ze kropelki na tych felgach (sa chyba malowane proszkowo) nie funkcjonuja. Obecnie mam 3 rozne ceramiki na nich, zadna nie daje jakis mega kropelek niestety. Jakies tam mycie i mala sesja w plenerze. W miedzyczasie zmiana na Eibach Sportline, a na tyle 10mm dystans. Jeszcze przed ceramikami Netshield to sama przyjemnosc: Jako, ze trzeba sie rozwijac, to wpadlo CarPro Essence i dwie warstwy EcoShield. Dodatkowo gwint. Za kazdym razem jak nisko swieci slonce upewniam sie, ze te felgi to byl dobry wybor: Po niecalym roku EcoShield Skoda przeszla kuracje z EX 04/06 oraz dwoma warstwami ServFaces Coat Ultima by HSH. Z czego pol maski z Essence, a pol bez. Poza tym Witek z R Performance zrobil 309KM / 441NM i soft do DSG. Oprocz tego jeszcze: Turini czarny mat + 2x10mm + 2x20mm dystans klejone tablice podnosniki maski GTI podstopnica siatki do bagaznika LEDy w tablicy i wnetrzu pare kodowan W planach na razie nic wiecej. Jezdzi bardzo przyjemnie, mam 45k km...a na swojego nie mam za bardzo czasu. Dwojka chlopakow, praca glowna, dodatkowo oferuje uslugi detailingowe od niecalego roku i cos tam dzialam.
zibi-M Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Nie lubię combi ale ten mi się podoba. Gwint przy takim kole daje dużo do wyglądu. Piękny porządek pod maska, nawet węże się świecą 1
keza Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 MI bardzo się podoba to kombi i te felgi też robią robotę. Fajnie że masz pomysł na wizerunek swojej Octavii 1
TfB Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Sliczna;) felgi kwesta gustu, ale w tym zestawieniu wygladaja zacnie 1
Tomek1419 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Piękna sztuka Widzę, że masz opony Yokohama advan sport, model v105? Jesteś z nich zadowolony, masz jakieś porównanie do innych? Jaki dresing siedzi na tych oponach. Bo nakladalem juz na rozne opony ten sam dresing i na kazdych siedzi i wyglada inaczej. 1
Posejdon Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2018 Jako posiadacz auta z kurą na czole będę miał tą Octę na oku.Felunek pro.Pozostaje życzyć tylko szerokości i dalszych modów na tak dobrym poziomie. 1
Hubee Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2018 14 godzin temu, Tomek1419 napisał: Piękna sztuka Widzę, że masz opony Yokohama advan sport, model v105? Jesteś z nich zadowolony, masz jakieś porównanie do innych? Jaki dresing siedzi na tych oponach. Bo nakladalem juz na rozne opony ten sam dresing i na kazdych siedzi i wyglada inaczej. Na oponach jest MEGUIARS Endurance. Opony to Yoko V105, w porownaniu do Bridgestone Potenza (seryjnych) sa mega jesli chodzi o wlasciwosci jezdne, kleja bardzo dobrze, nie zabkuja sie. Trwalosc hmm... zamieniam przod na tyl co roku i dosc ostro jezdze wiec nie mozna powiedziec, ze sa zle! Ale po tym sezonie zajade je pewnie do tych 3mm i sprobuje moze Hankook S1 Evo2. 1
Danielusinek Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2018 Świetna baza do modów, idziesz w dobrym kierunku, gwint to wisienka na torcie przy tym kole, sam jeżdżę na gwincie i jestem bardzo zadowolony. 1
Hubee Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2018 No wlasnie mialo byc jeszcze pare rzeczy robione jak wydech, lepszy dolot i downpipe, ale szczerze ta kase wladowalem w moja firme. Flexy, lampy, pady, mikrofibry, chemia, itp. Teraz staram sie dobrac koncepcje oswietlenia do hali...
KapselK Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2018 Mega mi się podobają te Octavie, a ta w szczególności. Koło i gwint dały tutaj wiele. Równych dróg bez dziur życzę. 1
Adaszek96 Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 Meeega auto, zazdro :D krople na felgach faktycznie słabeWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
sebek1993 Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 Auto mega koło super a gwint tylko dodał efektu do całości 1
Grzechu23 Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 W dniu 26.05.2018 o 12:44, Hubee napisał: sprobuje moze Hankook S1 Evo2. Jezdze na nich od 1.5 roku. Bardzo dobre opony. Ciche, dobrze trzymające zarówno na suchym jak i mokrym. Mogę śmiało polecić! A tak to ogolnie super autko. Kolejna skoda na forum 1
Danielusinek Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 W dniu 26.05.2018 o 23:25, Hubee napisał: No wlasnie mialo byc jeszcze pare rzeczy robione jak wydech, lepszy dolot i downpipe, ale szczerze ta kase wladowalem w moja firme. Flexy, lampy, pady, mikrofibry, chemia, itp. Teraz staram sie dobrac koncepcje oswietlenia do hali... Gratulacje interesu, byłem na "fejsie" twojej firmy, świetnie lecisz z tematem, też się zastanawiałem nad działalności ale lokalizacja mnie nie puszcza, w mojej okolicy niektórzy sąsiedzi to auta deszczówką myją...sam rozumiesz $$$$$$ Ale stanowisko w garażu jest 1
Crasher Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 Ladny skomponowane nadwozie. Jakie spalanie wypada przy takim setupie?
Hubee Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 Wszystko zalezy od buta. Srednio to tak 9. W miescie 11. Poza miastem na krajowkach przepisowo i bez gwaltownych przyspieszen to <7. Bardzo przyzwoite.
Crasher Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2018 Spodziewałem sie większego. Podrzuc na pw linka do strony fimrowej chetnie popatrze .
Kopersky Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2018 Wszystkie mody super, delikatne i ze smaczkiem Kiedy większe turbo? 1
Hubee Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2018 Haha nic nie ruszam. Oswietlenie do hali dobieram. zona z dwojka dzieci w domu, takze na fanaberie nie ma €€€
4diwr0c Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2018 Te koła to vossen'y? Pasują idealnie do drapieżnego charakteru auta Efekt jak już wcześniej wspominano rewelacyjny - gratulacje 1
Hubee Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2018 Niee, to tylko Keskin. SF Coat Ultima. Lakier niemyty 10 dni, lekko zakurzony. Ostatnie mycie bez splukiwania z D114. Oplukalem na bezdotyku. 2€, a tyle radosci.
Danielusinek Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2018 No panie, robi gnój, tzn nie ma gnoju, ale robi, aaaaa... miód malina 1
kamilito Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 Jaki gwint wpadł na pokład? Piękna maszyna 1
Hubee Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 Takie cos. :) https://www.kwsuspensions.de/productfinder/_/-/-/1828000U
kamilito Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Pro ;) w prawdzie ST nie mialem, ale mam KW i jest bajka. Zawsze bilstein byl obecny ale od kiedy przesiadlem sie na kw- tylko na tym mam auta. Ciekawe jak szybko ta 3ka z przodu bedzie niewystarczająca ;)
Rekomendowane odpowiedzi