sp200 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Panowie, mam problem po użyciu glinki Valet Pro Yellow. Mianowicie zrobiłem nią sam dach i zostawiła ona paskudne zacieki(prawdopodobnie zbyt mały poślizg). Próbowałem to zmywać szamponem, później zmywaczek silikonowym ale za bardzo nic nie pomaga. Dodatkowo po spłukaniu dachu wodą glinka osadza się na szybach, klapie tylnej itp. Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam z tym zrobić. Wczoraj po spłukaniu dachu wodą ufajdało całą przednią szybę-kilkukrotne spłukiwanie jej płynem do spryskiwaczy nie daje żadnego rezultatu.
Birkhof Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 3 godziny temu, sp200 napisał: Panowie, mam problem po użyciu glinki Valet Pro Yellow. Mianowicie zrobiłem nią sam dach i zostawiła ona paskudne zacieki(prawdopodobnie zbyt mały poślizg). Próbowałem to zmywać szamponem, później zmywaczek silikonowym ale za bardzo nic nie pomaga. Dodatkowo po spłukaniu dachu wodą glinka osadza się na szybach, klapie tylnej itp. Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam z tym zrobić. Wczoraj po spłukaniu dachu wodą ufajdało całą przednią szybę-kilkukrotne spłukiwanie jej płynem do spryskiwaczy nie daje żadnego rezultatu. Dodaj zdjęcie, żeby ktoś doświadczony mógł się wypowiedzieć.
RafalB Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Tak jak pisze kolega, wrzuć fotki. Możliwe ze chodzi Ci o zacieki od wody.Ja kiedyś glinkowalem w pelnym słońcu na rozgrzanym lakierze porobily się wżery od wody, pamiętam że miałem mega problem aby to usunąć, szyby wyglądały tragicznie, Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 obstawiam: 1) za duże stężenie szamponu jako poślizg 2) glinkowałeś rozgrzany lakier 3) pozostawiłeś wyglinkowany element do wyschnięcia szamponu. Powinieneś po 1-2 elementach wyglinkowanych od razu spłukać pozostałości szamponu. Jak jest na zewnątrz ciepło powyżej 25st i wieje wiatr to szybko wysycha lakier, dlatego ja na bieżąco płukam 1
S3ci0r Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 6 godzin temu, david2888 napisał: płukam płuczę
menior Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Tez mialem kiedys podobny problem z ta sama glinka,tak jakby w miejscu przejscia glinka przy niedostatecznej lubryfikacji pozostawaly mazy,nie wiem czy to ten sam problem,ja sciagnelem te mazy bez problemu cleanerem
sp200 Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Wydawać by się mogło że to z drzew ale to na bank glinka bo analogiczną sytuację miałem przed pyleniem. 4 godziny temu, menior napisał: Tez mialem kiedys podobny problem z ta sama glinka,tak jakby w miejscu przejscia glinka przy niedostatecznej lubryfikacji pozostawaly mazy,nie wiem czy to ten sam problem,ja sciagnelem te mazy bez problemu cleanerem Jakiego cleanera użyłeś?
menior Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 @sp200 nie pamietam ale kazdy lekkoscierny cleaner dobry,tyle ze sadzac po zdjeciach to jednak nie to samo,to na jakies zacieki wyglada
Rekomendowane odpowiedzi