radziu797 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witajcie. Kupiłem kemping, przyczepa długo stała ma na sobie zacieki których apc i preparat do zanieczyszczeń metalicznych nie bierze. Jak podejść do tematu może ktoś z Was już przerabiał taki problem? Ewentualnie czy to można polerowac? Jaki to może być materiał i czy to w ogóle jest pokryte bezbarwnym ? Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Berd Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Myślę, że jakiś degreaser lub tenzi truck powinien to ruszyć,ale bez mechanicznego czyszczenia nie obędzie się
kicaj Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Jesli zaciek jest mocno wżarty w sstrukturemateriału to moze byc problem to usunac. Poczytaj o preparacie cosmofen. Moze tutaj pomóc. Tylko trzeba z nim ostroznie.
radziu797 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Wypróbowałam na kawałku tego materiału paste tempo bo tylko to miałem na razie pod ręką i mikrofibre. Po 3 ruchach ręką efektem ukazał się czysty biały już nie żółty plastik czy nie wiem co to jest. Tak sobie myślę że po prostu ją całą umyje piana aktywna później normalnie rękawica i w przyszłym tygodniu będę miał megasa 205 i 105 i właśnie tą 205 przelece ją na miękkim padzie. Co o tym myślicie? Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Moderator BiałyGTi Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Ja to bym lecial raczej na padzie z MF
ktm950 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 @radziu797 spróbuj jeszcze magiczną gąbką z apc.
radziu797 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Znalazłem na Internecie że jest jakaś chemia która usuwa Te czarne zacieki z przyczep kempingowych ogólnie tego laminatu. Jak myślicie co to jest ? U nas nie widzę takich produktów. Nazywa się ten problem po angielsku Black streak remover. Z telefonu nie wiem jak udostępnić filmik z yt ale jest ich cala masa. Apc pro 1 do 10 nie bierze Tych zaciekow w ogóle.
radziu797 Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 Chodziło mi o coś takiego. Gdzie w polsce można dostać odpowiednik takiej chemii? Przecież nie będę co sezon polerowal przyczepy bo to chore.. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
YOBACK Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 To co zostało użyte na filmie to APC/degreaser. Różni się to tym, że degreaser jest bardziej odtłuszczający. Polecam mocne APC, albo środek do czyszczenia silnika i powinno bez problemu zejść. Na filmie masz APC/degreaser Gąbka "rysująca" - dokładnie chodzi o gąbkę kuchenną z tą ostrzejszą stroną wiadro mokra szmata suchy ręcznik Jeżeli chcesz koniecznie ten sam środek: LA's Totally Awesome All Purpose Concentrated Cleaner poszukaj na amazon. Masz z wysyłką do Polski.
Tomas-sg Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 Spryskaj prickbortem i zobacz. I mnie tylko on ruszył brud na białych krawędziach drzwi w aucie
Rekomendowane odpowiedzi