Dareek79 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 Witajcie! W tym wątku przedstawię swoje aktualne autko jakim jest Alfa Romeo Giulietta. Jednakże 2 słowa o poprzedniku którym była ...Alfa Giulietta MY 2015. Cóż - doszedłem do wniosku że nie zmienia się zwycięskiej drużyny czyli kompletnie bezawaryjnego i bezproblemowego samochodu. Oczywiście jak każdemu autku tak i w obecnym zawsze coś się "pomodzi"- podobno z tego się nie wyrasta. Pierwsza Julka zaczęła tak potem było tylko "gorzej " i po wielu modach skończyła tak: Autko od samego zakupu zabezpieczone powłoką Kube Bond Diamond 9H która spełnia moje oczekiwania i po 90 tkm auto lakierniczo jak nowe. Od końca września auto cieszy nową właścicielkę a poprzednią GIuliettę zastąpiła...kolejna Jak poprzedniczka wersja Super TB 120 Zakup Sobiesław Zasada Automotive Kraków - sprzedawcy poproszeni aby tylko opłukać po rozklejeniu i nie myć z wiadomego powodu. Ponieważ nie było specjalnie czasu tymczasowo wpadł na lakier C 1.5 Silo Seal Gtechniq po 2 tygodniach kompleksowe zabezpieczenie- 2 warstwy Kube Bond Diamond 9H łacznie z felgami plastikami i ....podwoziem. efekt: Dlaczego aż takie zabezpieczenie? aby przy myciu nawet zimą samą wodą mieć taki oto efekt: Miedzyczasie kolejne zmiany - i tak nówka kierownica Veloce ścięta dołem - oczywiście zabezpieczona przed wybłyszczaniem (nie cierpię błyszczących skór) powłoką do skór Choose NanoTech Potem czas na wydech- lekko polerka menzerna FG 500 i Autosol a uchwyty i spawy cynk wysokotemperaturowy i 2 warstwy Kube bond Do plastików używam : Niedaleko mam ciekawą myjnie która generuje super pianę aktywną neutralną dla powłoki Międzyczasie wpadł nowy dyfuzor zderzaka zabezpieczony oczywiście powłoką jak i tylna ściana grodziowa przy okazji Do autko wpadło troszkę gadżetów a katalogu akcesoriów jak - aluminiowe korki oleju i wlewu paliwa, podświetlenie drzwi z napisem Alfa Romeo siatka na tunel środkowy satynowe lusterka mata bagażnika Na wiosnę autko dostało nowe felgi z katalogu akcesoriów 18 cali i oponki Michelin pilot sport 4. no i jeszcze jena rzecz - wisienka na torcie - Brembo 4 ro tłok 330 mm czekająca na montaż. Fele jak i zaciski - 3 warstwy Kube Bond Podsumowując- autko jeździ sporo - już ponad 15 tkm oczywiście bezawaryjnie i wciąż gęba mi się śmieje jak wsiadam do tego autka. Będą Kolejne zmiany- w planach fotele Veloce i navi oryginał Harmann Kardon. na wiosnę przegląd powłoki ale jak się zrobi ciepło ;-) Pozdrawiam 3
Pływak Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 Autko fajne ale musze zapytac bo mnie to zastanawia... Czym podyktowana byla zmiana na takie samo auto z tym samym silnikiem tylko 2 lata mlodsze? Skoro i tak pchasz w nia kasę na gadzety z Veloce nie lepiej było brac od razu Veloce?
Dareek79 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 cena czyni cuda- ale różnica do Veloce to ok 35 tys troszke za dużo- gadżety jak się poszpera nie kosztowały dużej kasy.
Pływak Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 No ale veloce to coś więcej niz tylko kilka gadżetów Mialem dwie alfy i tez pakowalem kase w mody aż w końcu powiedzialem pas bo w ostatnią AR wpakowalem z 10k na felgi, zawieszenie, audio i inne duperele, a na koniec stwierdzilem, ze to auto i tak nie jedzie
kolo100 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 Maniak Taki sam jak ja Doposażanie to choroba, znaczy coś więcej niż kupienie sporo droższej na wstępie Veloce.... Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka 1
Dareek79 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 To auto ma wyglądać, być bezawaryjne, bezpieczne i w miarę sprawnie się przemieszczać - na autostradzie - oczywiście niemieckiej- leci bez kłopotu nieco ponad 200 (pomiar na zimówkach), w mieście tez daje radę. Pod kątem relacji ceny mocy i wyposażenia spełnia oczekiwania na 100%. Wszystkie dodatki kosztowały niezbyt wiele (np brembo kompletne z nowymi OE tarczami klockami przewodami Oe, OE płynem ok 1500 pln) @kolo100 może potwierdzić ;-) wydech zimę też przeżył w bdb stanie - lekka polerka i odbarwienie od temp zniknie. 1
kolo100 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 Oczywiście, że potwierdzam. Sam kupiłem listwy progowe, tłumik, dokładkę w śmiesznych pieniądzach.... Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Pływak Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 Ależ ja doskonale wiem, ze część z "demobilu" do Alf kosztują gorsze sam przecież przez 8 lat śmigałam Alfami z tym, ze jak pisałem wyżej parę gadżetów nie uczyni z auta Veloce no ale jeśli komuś osiągi w 100% wytaczają to pozostaje życzy bezawaryjności bo naprawdę fajny dupowóz Po prostu ciekawiła mnie przesiadka z Giulietty 1.4TB na Giuliette 1.4TB nic więcej Mi niestety w Brerze przeszkadzało to, że wyglądają na "pińcetkoni", a ledwo w 8s się bujała do setki bo 200km/h na autostradzie to nie wyczyn Fabia 1.0 TSI też wg. danych producenta wyciąga tyle samo ile TB
Dareek79 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza auto ma być bezawaryjne i lekko cieszyć oko moje i miło jak komuś się podoba ;-) TB było świadomym wyborem z racji Ma w mocniejszych wersjach i większej bezawaryjności. zawsze można wrzucić garett-a 1446 za śmieszny piniondz na dniach chce kupić coś do opon- Obecny Endurance Megs-a się kończy. Chętnie coś trwałego i z e sporym wet look-iem. za jakieś 2-3 tygodnie porządnie pucowanie podwozia i jego zakamarków i kolejne zabezpieczenie.:-)
kolo100 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 Do opon kupuj GYEON... Bezapelacyjnie najlepszy dressing Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
dudek_t Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2018 Świetne auto! Bardzo fajne letnie felgi. Orientujesz się czy od cen "allegrowych" coś jeszcze dealerzy opuszczają czy traktować je raczej jako ostateczność?
Dareek79 Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2018 jeszcze do urwania kilka tyś - im droższe autko tym więcej
DaV Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2018 Jak nie przepadam za nowymi autami to taka Alfa mi się podoba
Dareek79 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 2 warstwy kube bond i hebel 330 mm czterotłoczkowy na miejscu- jutro mycie
kolo100 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 2 warstwy kube bond i hebel 330 mm czterotłoczkowy na miejscu- jutro mycie Też chcę do dla mojej piękności Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Dareek79 Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2018 Dawno mnie nie było ale czas na kolejne podsumowanie- samochód łyka kilometry bezproblemowo- ma ich 38 tkm. Coś się doposazyło, coś sie zmodziło miedzy czasie . Z interesujących tematów- nałożona 13 miesięcy temu powłoka Kube Bond 9H ma się dobrze i spełnia zadanie. no i myjnia by gender
DudeBad Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2018 W tym różu jej do twarzy, musisz się zastanowić nad zmianą lakieru.
Dareek79 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Historia Giulietty dobiegła końca -niemal bezawaryjnie w 2 lata zrobione 62 tkm następca jest też biały 2 1
BarKoz Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 @Dareek79 Piękne Stelvio! Nie pozostało mi nic innego, jak tylko pozazdrościć, pogratulować i życzyć szerokości.
Rekomendowane odpowiedzi