NeeRek Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Witam. Tak wiem były podobne tematy ale może ktoś odkrył jakiś super sposób na to Posiadaj czarne Renault megane 2. W sobotę umyłem auto i zauważyłem ze na masce są malutkie „burchle” z lakieru bezbarwnego. Da się to czymś naprawić czy nie da rady już nic zdziałać i tylko ponowne malowanie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gozdziu23 Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Nie ma na to jakiegoś sposobu, klar się wylewa całościowo, także tego do malowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
YOBACK Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Jeżeli chcesz to zatrzymać na jakiś czas, to zedrzyj ten klar który schodzi łatwo, potem zamaluj krawędzie lakierem bezbarwnym do paznokci i jak będziesz miał pieniądze to maluj Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeeRek Posted March 12, 2018 Author Report Share Posted March 12, 2018 Polecę do lakiernika i pewnie zedrzemy i pomalujemy tak jak mówisz, żeby na jakis czas to ogarnąć . A jaki moze być powód tego ze schodzi klar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YOBACK Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Pewnie masz kolor żółty, niebieski albo czerwony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeeRek Posted March 12, 2018 Author Report Share Posted March 12, 2018 Czarny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ogoniasty Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Auto, które było sprowadzone np. z Włoch zmagają się z tym problemem (temperatura). Element mógł być lakierowany i były stosowane produkty różnych firm, lub nieodpowiednie rozpuszczalniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaroszy_ok Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 A powiedzcie mi, czy jest możliwość żeby klar schodził po przygrzaniu go zbytnio podczas polerowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostek88 Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 2 godziny temu, jaroszy_ok napisał: A powiedzcie mi, czy jest możliwość żeby klar schodził po przygrzaniu go zbytnio podczas polerowania? Wtedy się stopi na pomrańczową skórkę, ale nie zejdzie w taki sposób odwarstwiający. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeeRek Posted March 13, 2018 Author Report Share Posted March 13, 2018 Auto było sprowadzane z Fr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaroszy_ok Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 Pytam o to przegrzanie lakieru podczas polerowania, bo zetknąłem się z przypadkiem że na jesieni była korekta robiona, przyszła wiosna i lakier klar na 20 letnim audi zaczął schodzić jak skóra po słonecznym popażeniu. Nie wiem czy to był zbieg okoliczności, ale jedyne fakty jakie skojażyłem to ta korekta robina przez "polermiszcza". Link to comment Share on other sites More sharing options...
YOBACK Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 @jaroszy_ok Pewnie za dużo klaru zjechał i warstwa była tak małą, że słońce potrafiło go zniszczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts