kanar Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Tak sie koncza proby usuniecia plam vanishem, a raczej jego nadmierna iloscia W tym wypadku plam z rdzy. Z tym sie juz nic nie da zrobic, do wymiany.
zajonc Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 kanar, w sumie jakby tak cała tapicerkę wyprać to ładny kolor
kanar Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Ta zwlaszcza w miejscu pod pedalami gdzie byla przyklejona guma ochronna, taki rozowy
Thomas Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 wygląda jak sprany jeans musi być mocny ten Vanish
kanar Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Jak sie leje bez opamietania to takie sa skutki.
Marco Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Ta zwlaszcza w miejscu pod pedalami gdzie byla przyklejona guma ochronna, taki rozowy To odlazła od prania tym Vanishem?
kanar Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Nie, zostala odklejona. To taki mega hardcorowy przyklad ale daje do myslenia, zeby do pewnych rzeczy jednak podchodzic ostroznie. I nie zapominajcie o tym, ze jesli producent zaleca sprawdzic produkt w niewidocznym miejscu to sprawdzamy i czekamy na efekt, a nie od razu jedziemy po calosci
stormsystem Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 I ponownie proponuję sprawdzić zestaw Sunbeam(Raypath)mało wody ,dużo szarego mydła i furora ...ale jeśli nikt z Forum nie oświeci się w Wawie to sprzedaję firmę, rozchodzę się z żoną, i zapierdalam do Warszafki podbijać rynek... .
stormsystem Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 niedowiarki...a podobno miała być wymiana doświadczeń...Sprzęt to nie wszystko , liczy się wiedza i doświadczenie...a tak na serio szkoda Zielonej Góry,żonki,Falubazu i moich stałych od lat klientów.No i dziękuję za za winszowanie od Juliana i Macieja.PEACE
julian Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 ja tam wierze. Sam zasuwam bialym jeleniem.
stormsystem Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 ja tam wierze. Sam zasuwam bialym jeleniem....Alleluja...!Fajnie tam macie w tej Warszawie...Tyle melionerów...ale cicho... Jeleń jest pod ochroną... :
Dystrybutor m.k. Opublikowano 11 Lutego 2010 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Jeśli chodzi o czyszczenie, ja również eksperymentuję z produktami ze środkowej półki. Ale czyszczenie traktuję jako zabieg.. oczyszczający. Zaś nie mam koncepcji jak odświeżyć tapicerkę (czarną), aby nabrała głębi koloru (czyli nie była taka wypłowiała). Inna sprawa, czy jest jakiś sposób na bezpieczne jej barwienie (gdy auto stało często na słońcu to na czarnym poszyciu to widać).
Marco Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 m.k., to jest problem właśnie w oplach ze tapicerka bardzo płowieje. Nie zauważyłem aby inne marki miały z tym kłopot. Sa dwie metody aby zapobiec temu zjawisku: założyć pokrowce lub przyciemnić szyby Ale to jeszcze przed ,jeśli już wypłowiała to chyba nie da się nic zrobić...
Dystrybutor m.k. Opublikowano 11 Lutego 2010 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 No ja w swoim oplu to przeżyję ale klientowi nie doradzę przyciemnienia szyby lub pokrowców A ja myślałem, że to w każdym tak jest, iż po czasie płowieje..
kuflik Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 w mojej astrze też ten materiał nie jest taki ciemny jak kiedyś( widać pod zagłówkiem tylnym jak powinno być). chętnie poznam metodę odzyskiwania koloru:D ale wdg mojej wiedzy, to bez farbowania nie ma takiej możliwości..
jmajka Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 I ponownie proponuję sprawdzić zestaw Sunbeam(Raypath)mało wody ,dużo szarego mydła . Też używam tego systemu generalnie bardzo chwale sobie to ale jest drogie w zakupie i kurcze przy codziennym użytku po pół roku tak naprawdę do wymiany ale polecam bo do tapicerki jak najbardziej jak by ktoś chciał widzieć efekt to mam chyba zdjęcia dwóch czy trzech samochodów wyczyszczonych tym sposobem
OsTrY Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Ja do prania/odświeżania tapicerki nie tylko welurowej używam takiego specyfiku o nazwie Zoom produkowany przez Amway. Prałem Megankę, Corsę, Xsare, BMW 7'ke i elegancko wszystkie plamki większe i mniejsze spokojnie znikały. Środek w miare wydajny. Fajnie było widać efekty w BMW gdyż tam środek auta jest kremowy Rozrabiałem płyn, wlewałem do pojemnika od płynu do mycia okien, spryskiwałem tapicerkę, czekałem 2-3 minutki i suchym ręcznikiem wycierałem. Efekt ok. Ogólnie tym środkiem można czyścić w sumie wszystko co da się czyścić na mokro przy czym zaznaczam, że nie ma tutaj zastosowania zasada "coś do wszystkiego jest do niczego". Zoom by Amway środek do kupienia na allegro, cena ok 30 PLN.
kolargol Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 czy do odświeżenia tapicerki welurowej mogę użyć FINISH KARE 121 INTERIOR SHAMPOO czy lepiej użyć jakiegoś środka dedykowanego do tapicerek. tapicerka nie ma plam, wymaga tylko "odkurzenia"
kanar Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 Z powodzeniem mozesz ten srodek zastosowac. Tylko pamiętaj o rozcieńczeniu wg zaleceń producenta
Administrator Evo Opublikowano 29 Maja 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 kanar, a jak pachnie ten Finishkare ? I jakie producent zaleca rozcieńczenie ?
kanar Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Zalecane rozcieńczenie jest 1:10, ale przy tapicerce można by spróbować od 1:15 przy "welurze" nawet 1:20 jak ma być tylko odświeżenie. Zapach lekko chemiczny, nie duszący, moja żona mówi, że lekko słodki.
Rekomendowane odpowiedzi