grabek246 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Witam, oto Fiesta która została zakupiona dla żony Rok produkcji: 2009 Silnik: 1.6 TDCI 90km Kolor: Ford Morello Kilka fotek po pierwszym detailingu, reszta w dziale W&W
grabek246 Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 Fiesta jeździ i dzielnie pokonuje kolejne km. Jako że wiosna musi kiedyś nadejść trzeba było pomyśleć o komplecie felg na lato. Udało się kupić dość ładne w niskiej cenie Zima w najlepsze więc i komplet nowych dywanów musiał wpaść Auto musiało zostać umyte bo aż straszyło brudem Tak wygląda przed Robimy roztwór kolorowej piany od 4detailer tak prezentuje się w PA Pianujemy opłukujemy i szykujemy dwa kubły Fiesta umyta i opłukana. Oto widok którego się najbardziej obawiałem, barwnik w zakamarkach Piana zostawiła również ślad na ziemi Na koniec zabezpieczamy SSW Gumowe dywany również zostały umyte Korzystając z okazji wymieniłem górne mocowania chłodnicy Fiesta śmiga dalej, znowu brudna i czeka na lepszą pogodę żeby ją umyć zgodnie ze sztuką! Pozdrawiam
macmel Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 @grabek246 uuuuu zastanawiałem się czy nie wziąć na swoją autodbalnię kolorowej piany od 4detailer ale trochę mnie zaniepokoił ten barwnik w szczelinach... zakładam, że dobrze wypłukałeś? brudzi to fibrę przy osuszaniu auta? albo jakoś się maże? a jak z zapachem? bo lubię jak piana fajnie pachnie (dlatego actifoam energy od sonaxa jest jedną z moich ulubionych)
grabek246 Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Tak, dobrze wyplukana. Nie brudzi fibry przy docieraniu ani nie zostawia zadnych odbarwien na lakierze. Bardzo fajnie pachnie i ja ją osobiście polecam 1
macmel Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 no to jeszcze nie tak źle, przetestuję to sam w najbliższym czasie w takim razie dzięki!
powalla Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 3 godziny temu, macmel napisał: brudzi to fibrę przy osuszaniu auta? albo jakoś się maże? Osuszasz auto po myciu tylko pianą?
Franek Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 W dniu 25.02.2018 o 11:40, grabek246 napisał: Udało się kupić dość ładne w niskiej cenie Miałem idento felgi jeszcze jak miałem Forda Pumę. Z tego co pamiętam, to tam średnica otwor centrującego jest jakaś pod francuskie fury i trzeba piescień centrujący dokupić. Zerknij, żeby lipy nie było. Wiem, że rozstaw szpilek/śrub jest ok - ale otwór wydaje mi się jest większy.
grabek246 Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Pierścienie byly juz z felgami😉
macmel Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 4 godziny temu, powalla napisał: Osuszasz auto po myciu tylko pianą? oczywiście że nie. spytałem bo tutaj barwnik z piany został nawet po myciu szamponem.
grabek246 Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Pogoda jest jaka jest a my z Fiesta dalej szykujemy się do wiosny Tym razem wpadły dekielki do felg Tak prezentują się stare Podważamy delikatnie nożykiem i bardzo łatwo schodzą Resztki kleju usunięte T&G i dokładnie odtłuszczone. Pora na zabezpieczenie Przed aplikacją DLuxa kilkukrotnie odtłuściłem dekielki za pomocą Erassera Dekielki na gotowo Teraz leżą i schną.
paperson Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 @grabek246 takie dbanie o datale się chwali
grabek246 Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 @paperson staram sie😉 Idzie wiosna i czas pomyslec o powłoce
grabek246 Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2018 Felgi zabezpieczone na sezon, niebawem fotki z całej zabawy;D 1
grabek246 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgodnie z obietnicą wrzucam kilka fot z przygotowania felg do sezonu. Niestety zabrakło zdjęć z odtłuszczania, nakładania DLuxa i Fireballa. Użyte kosmetyki: -CleanTech co Clean Wheel -Shiny Garage D-Tox -Prickbort -Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner -CarPro Erasser -IPA -CarPro DLux -Fireball Tire Coating Wax Red Zdjęcia: Auto przed założeniem letniego ogumienia też musiało zostać opłukane. Tym razem piana 4detailer różowa a osuszanie Work Stuff Monster Drying Towel Oczywiście po spłukaniu piany auto ostało umyte na dwa wiadra szamponem ADBL Snowball. Niestety zdjęć brak;/ Pozdrawiam i do następnego. Postaram się na bieżąco aktualizować stan powłoki na felgach. Fiesta już niedługo dostanie zabezpieczenie w postaci powłoki. Mam nadzieję że uda mi się położyć bez smug Max Protect UNCR
grabek246 Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Witam, w weekend miałem więcej czasu więc postanowiłem nałożyć na Fieste powłokę. Wybór padł na Max Protect UNCR Dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów miałem okazję odkupić połowę buteleczki która starczyła idealnie na Fieste. Auto przed zabiegami brudne. Masa pyłków z drzew, przyklejona żywica i trochę robali na przodzie. Na sam początek zajmujemy się robalami z przednich partii samochodu Produkt po aplikacji od razu zaczyna rozpuszczać insekty. Po kilkudziesięciu sekundach płukam i gotowe. Następnie na lakier wpada mocny zasadowy pre wash. Auto spłukane i pozostawione do delikatnego podeschnięcia. Kolejnym krokiem jest dekontaminacja. W moim przypadku Funky Witch a potem Prickbort Funky Witch wpadł na lakier, coś tam znalazł ale niewiele Na tym kolorze bardzo ciężko było uchwycić krwawienie. Podczas gdy deiron działa ja czyszcze opony Lakier spłukany i pozostawiony do podeschnięcia. Teraz czas na Prickborta Ze względu na pogodę musiałem trochę przyspieszyć Szybkie mycie na JEDNO wiadro i spłukiwanie. Kolejno bierzemy się za glinkowanie. Tym razem glinka Brazzers Soft i poślizg do glinki ADBL Glinka miała niewiele do roboty. Kolejne mycie i tym razem suszymy. Wjazd do garażu i bierzemy się za maszynę. Jako że lakkier był w dobrej kondycji postanowiłem go tylko liznąć Po antiholo lakier kilka razy wymyty IPA a na koniec Erasserem Bohater dzisiejszego zamieszania Lakier po aplikacji Ciężkie światło i kiepskie zdjęcia. Następnego dnia chciałem wykorzystać piękną pogodę i wyjechałem żeby zrobić kilka zdjęć. Na dziś to tyle, za dwa tygodnie mycie i zobaczymy czy się udało dobrze położyć. Co do samej aplikacji uncr nie jest taka trudna jak ją niektórzy przedstawiają. Aplikowałem za pomocą kostki i ściereczek suede. Na całe auto zeszły mi 3. Maskę podzieliłem na 3, dach na 4. Nadkola całe a drzwi na pół. Docierałem na 2 fibry. Jedna z grubsza a druga na gotowo. Mikrofibry z krótkim włosiem z WaxPro. Aplikowałem w garażu od 20. Zeszło mi z 2 godziny ale robiłem bardzo spokojnie i dokładnie. Niestety wyszły mi dwie małe mazy. Jedna na masce a druga na zderzaku. Usunę je zgodnie z sugestiami po 2 tyg IPA. Jestem pewny co do tego że następną powłoką również będzie UNCR.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 12 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Bo UNCR tylko tak opisuja strasznie. A wcale nie jest taki trudny w docieraniu Dobra robota
grabek246 Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Nastraszyli i człowiek sie rok szykował do aplikacji😂 Wystarczy miec dobre fibry, latarke led i można ogarnac😉
grabek246 Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Fiesta jeździ i cieszy bardzo swoją właścicielkę Powłoka na aucie siedzi jak zła. Niedługo relacja z ogarnięcia fiesty po zimie, przygotowanie kół do sezonu. Narazie cały wolny czas poświęcam nowej dziupli. Skromne 6x4 ale zawsze coś własnego
Rekomendowane odpowiedzi