Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sonax wosk na mokro robi robote.ja zrobilem inna miksture.opakowanie 250 ml.80 ml sonax wosk na mokro,80 ml qd od kocha i reszta woda zdemoralizowana :D .Efekt bajka.

Dodane po 1 minucie 8 sekundach:

A tego sonaxa wosk na mokro to w jakich proporcjach rozcienczyc?? Bo mam koncowke

Opublikowano

Wosk sonaxa na mokro bez qd alpikuje się na oczyszczony suchy lakier. Nazwa produktu okłamuje użytkownika :D

Na mokro maże się i tragicznie się z nim pracuje (przynajmniej bez qd) ale jak mniemam z qd też będzie zalecana aplikacja na sucho.

Opublikowano

Oczekujecie od tego BSD nei wiadomo czego z tymi kupami, a to wosk ma je zatrzymać, Największy problem w BSD jest taki że to Sonax, a nie np Zymol czy choćby AF... jako qd ma wszystko czego qd potrzebuje (nie mówie tu o aspekcie lizania lakieru ze musi byc sliski po qd bo to juz indywidualna sprawa).

Opublikowano

No ale z czym masz problem?Odpowiada Ci to uzywasz. Ja uwazam, po wypróbowaniu,że są lepsze i uzywam lepszych.Lepszych dla mnie.Nazwa Sonax nie ma znaczenia. Uzywam wosku na mokro tej firmy do rożnych celów i dla mnie również jest lepszy od BSD.

Opublikowano

Ma też wiele rzeczy których nie potrzebujemy i nie chcemy i nawet jakby by sprzedawany przez Zymola to wielu by się ośmielało nie padać na kolana przed nim jak tego niektórzy oczekują. ;)

Opublikowano
Dostałem pod choinkę wosk Kiwami od Soft 99 jaki QD możecie polecić, by się sprawdził na nim? Coś z Carnaubą np: Finale bądź Morning Dew czy raczej jakiś syntetyk?

Chemical Guys Speed Wipe Vintage :good:

Opublikowano
Jeżeli chodzi o krople i trwałość to nie. Wszystko inne na plus.

Jest zresztą test na forum, chyba Piotrka.

dokładnie ale mnie krople nie interesują :D a trwałość hmm i tak myje auto raz w tyg więc też mi tak nie zależy za bardzo :D za to mi efekt zależy :D

Opublikowano

Test widziałem. Chodzi mi o to, że skończył mi się dziś Sonax. Mam w arsenale jeszcze Finale też na wykończeniu.

Doszedł mi nowy wosk Kiwami, o którym pisałem powyżej. Przeczytałem ten temat prawie w całości i ciężko mi znaleźć złoty środek.

Chcę teraz kupić coś nowego i ciężko się zdecydować

Opublikowano
Test widziałem. Chodzi mi o to, że skończył mi się dziś Sonax. Mam w arsenale jeszcze Finale też na wykończeniu.

Doszedł mi nowy wosk Kiwami, o którym pisałem powyżej. Przeczytałem ten temat prawie w całości i ciężko mi znaleźć złoty środek.

Chcę teraz kupić coś nowego i ciężko się zdecydować

bierz po kolei każdemu co innego się podoba :D

Opublikowano
bierz po kolei każdemu co innego się podoba

Jedyna droga do tego, żeby znaleźć to czego się poszukuję.

dokładnie ja mam długą listę zapisaną c mam kupić :D i co miesiąc coś nowego biorę :D prócz wosków mam 3 i mi starczą ;) :"D

Opublikowano
Szkoda, że nie można go kupić w PL :/ Tak samo jak DG AquaWax w galonowym opakowaniu :/ No nic. W dalszym ciągu najbliżej mi do BSD. Jeszcze na wiosnę zrobię szersze porównanie z DG 921, zobaczę co lepiej wygląda bo podejrzewam, że w kwestii zabezpieczenia i trwałości lepiej wypada BSD.

Ciąg dalszy quick detailerowych dylematów :) A jakby tak wymieszać BSD z 921? :) Proporcje powiedzmy 70/30. Miało by to sens?

Opublikowano
Używał ktos z was juz Luxury gloss od soft99 ?

dopiero pare dni temu w sklepach się pojawił więc chyba dopiero ktoś zamówi :D

Opublikowano

miałem 921 i jest to dobry detailer, ale szału dla mnie nie robi, nie zabezpiecza, połysk też jest średni, ale aplikacja i zapach na plus. Osobiście wole 951, stosuje go jak detailer i jestem bardzo zadowolony, połysk super, w dodatku dość długo siedzi na lakierze

Opublikowano
miałem 921 i jest to dobry detailer, ale szału dla mnie nie robi, nie zabezpiecza, połysk też jest średni, ale aplikacja i zapach na plus. Osobiście wole 951, stosuje go jak detailer i jestem bardzo zadowolony, połysk super, w dodatku dość długo siedzi na lakierze

Też wolę 951 :) Szkoda, tylko że żaden sklep w PL nie prowadzi sprzedaży w galonowym opakowaniu :/

Opublikowano

Panowie, pod King of Gloss spokojnie mogę wrzucić Morning Dew czy raczej lepiej iść w stronę Spray&gloss ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na ciemny lakier polecam soft99 fukupika! Naprawdę robi robote na ciemnym lakierze, mocno przyciemnia i lakier nabiera śliskości...