SJake Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 a najlepiej podbijający kolor i sliskość jaki polecacie ? Polishangel Presto lub Rapidwaxx. Z silica spray to Reload i pochodne od Gyeon i TAC - z tym, że na ciemnych rozrobione z woda, bo ich nie dotrzesz.
kamilgt Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 z tym, że na ciemnych rozrobione z woda, bo ich nie dotrzesz. albo psikanie na fibrę a nie na lakier
Tery Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Ronol, czyli po aplikacji DG 951 wypadałoby, żeby samochód postał trochę w garażu? Tzn. normalna procedura jak po nałożeniu wosku
kM3 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 a najlepiej podbijający kolor i sliskość jaki polecacie ? Polishangel Presto lub Rapidwaxx. Z silica spray to Reload i pochodne od Gyeon i TAC - z tym, że na ciemnych rozrobione z woda, bo ich nie dotrzesz. biorąc pod uwagę i DG 951, który z nich najdłużej siedzi?
Ronol Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Ronol, czyli po aplikacji DG 951 wypadałoby, żeby samochód postał trochę w garażu? Tzn. normalna procedura jak po nałożeniu wosku Ja nakłądelm w tygodniu, i wystawilem od razu na slonce...robilem jakos w poludnie o 14/15 godz wyjechalem z garazu i sloneczko i dwa/3 dni bylo upalnie wiec... wiadomo,ze wszystko zalezy od pogody/warunkow oraz przygotowania powierzchni
MarcinM Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 MarcinM bierz finale, gwarantuję Ci że będziesz bardzo zadowolony. No i w koncu wyprobowalem. Uzylem go jako wspomagania przy suszeniu, i rewelacja! Zwykle pomimo wycierania zostawaly jakies smugi, tym razem perfekcyjny lakier. Dodatkowo ukryly sie mikro-swirle odrobine. Jestem zadowolony. Poniewaz kupilem sobie rowniez Menzerne power protect - to sobie zrobie glinkowanie, cleaner, menzerna i qd w wolnej chwili, czyli za pare tygodni. Auto mam po korekcie 1.5 roku temu i generalnie lakier jest bdb stanie, choc pare swirli sie znajdzie. Menzerna na maszynie powinna je troche usunac, a troche ukryc z tego co pisza koledzy na DW. Bedzie zabawa
iljash Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 chyba wcielo posta Chcialbym przetestowac jakis nowy QD Panowie AF Finale vs CG pro detailer , ogolnie jak rozumiem produkty do siebie zblizone. W ktory warto inwestowac ? Posiadal/ posiada moze ktos oba i jest je w stanie zestawic ?
kamilgt Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 chyba wcielo posta a jak myślisz dlaczego? QD przetestowane na milion sposobów na forum, przejrzyj przy piwku kilkanaście/kilkadziesiąt stron z tego tematu wstecz i sam się przekonasz
iljash Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 a jak myślisz dlaczego? pojecia nie mam, chyba, ze oprocz rozmiaru zdjec wszedl jakis dziwny nowy zakaz, o ktorym jeszcze nie wiem QD przetestowane na milion sposobów na forum, przejrzyj przy piwku kilkanaście/kilkadziesiąt stron z tego tematu wstecz i sam się przekonasz to akurat robie na biezaco. Tyle, ze licze, iz moze akurat ktos cos wniesie jeszcze dodatkowego do tematu
kamilgt Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 w temacie tych QD już się nie da nic wnieść do tematu, wszystko zostało opisane
Bartasso Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Ja polecę AF Finale. Jak dla mnie kosmos,bardzo przyjemnie się z tym pracuje i baniaczek 5 litrów też w dobrej cenie
iljash Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 To jeszcze moze patrzac przyszlosciowo tak zapytam: Na przyszly sezon wpadnie napewno jakis zymol`ek ( zapewne carbon ) obecnie mam na sezon letni PB Natty`s Red , ktorego wspomagam UQD . Do rzeczy: Jako, ze cenowo mnie troche zabija/odstrasza Zymol FG , to czy AF Finale badz Pro Detailer nada sie do Zymola, albo , ktory bedzie lepszy, patrzac tak na przyszlosc, abym nie myslal za chwile nad nowym QD ?
kM3 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 Jak wypada CG speed wipe w porównaniu do Af Finale?
Piotrek Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 kM3, Według mnie podobnie, na chwilę obecną cześciej używam Speed Wipe. Ma według mnie lepszy zapach niż Finale, według mnie po CG wygląd jest bardziej plastikowy. Speed Wipe jest też trochę tańszy. Wybór należy do Cb, i jeden i drugi to bardzo dobry produkt.
kM3 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 piotr13, Dzięki! a pod względem trwałości i szklistości (generalnie lepszy look) możesz coś powiedzieć? plastikowy, czyli większy wet look?
Piotrek Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 kM3, Co do trwałości to się nie wypowie, bo zawsze jak używam to do oświeżenia po myciu. Na goły lakier nigdy nie nakładałem. Jeżeli chodzi o wygląd to ciężka sprawa, ale według mnie efekt po Speed Wipe jest lepszy.
kM3 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 u mnie będzie szło na "gołą" powłokę kwarcową
atvmmz Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 kM3, To nie lepiej kupić coś dedykowanego?
kM3 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 a co sie stosuje w takim przypadku? powłoka to gtechniq
atvmmz Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 Co do gtechniq to nie jest bardzo zorientowany ale chyba chodzi o http://showcarshine.pl/1007-gtechniq-c2 ... 100ml.html Musisz dopytać. Inni producenci mają środki typu Cure, Reload, rapidwax
Carire Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 czy widzicie po Reloadzie lub Cure jakieś właściwości przyciemniające i wypełniające?
MarrciN Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 Tak, i to całkiem niezłe (cure)
Carire Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 MarrciN, ale że przyciemnia czy również zakrywa?
atvmmz Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 Carire, Porządnie zakrywa i przyciemnia.
drufi Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ktoś używa/używał Tenzi Car SHINE? Szczególnie interesuje mnie stosowanie go do wspomagania osuszania auta. Mam VP Citrus Bling, ale on niestety zjada/zapycha mi FK1000P, więc muszę szukać czegoś innego (tanio i dużo) Docelowo poluję na AF Finale 5L, ale on chyba na chwilę obecną jest nie do zdobycia w PL...
Rekomendowane odpowiedzi