Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a najlepiej podbijający kolor i sliskość jaki polecacie ?

Polishangel Presto lub Rapidwaxx.

Z silica spray to Reload i pochodne od Gyeon i TAC - z tym, że na ciemnych rozrobione z woda, bo ich nie dotrzesz.

Opublikowano

Ronol, czyli po aplikacji DG 951 wypadałoby, żeby samochód postał trochę w garażu? Tzn. normalna procedura jak po nałożeniu wosku :D

Opublikowano
a najlepiej podbijający kolor i sliskość jaki polecacie ?

Polishangel Presto lub Rapidwaxx.

Z silica spray to Reload i pochodne od Gyeon i TAC - z tym, że na ciemnych rozrobione z woda, bo ich nie dotrzesz.

biorąc pod uwagę i DG 951, który z nich najdłużej siedzi?

Opublikowano
Ronol, czyli po aplikacji DG 951 wypadałoby, żeby samochód postał trochę w garażu? Tzn. normalna procedura jak po nałożeniu wosku :D

Ja nakłądelm w tygodniu, i wystawilem od razu na slonce...robilem jakos w poludnie o 14/15 godz wyjechalem z garazu i sloneczko i dwa/3 dni bylo upalnie wiec... wiadomo,ze wszystko zalezy od pogody/warunkow oraz przygotowania powierzchni

Opublikowano
MarcinM bierz finale, gwarantuję Ci że będziesz bardzo zadowolony.

No i w koncu wyprobowalem. Uzylem go jako wspomagania przy suszeniu, i rewelacja! Zwykle pomimo wycierania zostawaly jakies smugi, tym razem perfekcyjny lakier. Dodatkowo ukryly sie mikro-swirle odrobine. Jestem zadowolony.

Poniewaz kupilem sobie rowniez Menzerne power protect - to sobie zrobie glinkowanie, cleaner, menzerna i qd w wolnej chwili, czyli za pare tygodni. Auto mam po korekcie 1.5 roku temu i generalnie lakier jest bdb stanie, choc pare swirli sie znajdzie. Menzerna na maszynie powinna je troche usunac, a troche ukryc z tego co pisza koledzy na DW. Bedzie zabawa :)

Opublikowano

chyba wcielo posta :kox:

Chcialbym przetestowac jakis nowy QD

Panowie AF Finale vs CG pro detailer , ogolnie jak rozumiem produkty do siebie zblizone. W ktory warto inwestowac ?

Posiadal/ posiada moze ktos oba i jest je w stanie zestawic :) ?

Opublikowano
chyba wcielo posta

a jak myślisz dlaczego? :o

QD przetestowane na milion sposobów na forum, przejrzyj przy piwku kilkanaście/kilkadziesiąt stron z tego tematu wstecz i sam się przekonasz :)

Opublikowano
a jak myślisz dlaczego?

pojecia nie mam, chyba, ze oprocz rozmiaru zdjec wszedl jakis dziwny nowy zakaz, o ktorym jeszcze nie wiem

QD przetestowane na milion sposobów na forum, przejrzyj przy piwku kilkanaście/kilkadziesiąt stron z tego tematu wstecz i sam się przekonasz

to akurat robie na biezaco. Tyle, ze licze, iz moze akurat ktos cos wniesie jeszcze dodatkowego do tematu

Opublikowano

To jeszcze moze patrzac przyszlosciowo tak zapytam:

Na przyszly sezon wpadnie napewno jakis zymol`ek ( zapewne carbon )

obecnie mam na sezon letni PB Natty`s Red , ktorego wspomagam UQD .

Do rzeczy: Jako, ze cenowo mnie troche zabija/odstrasza Zymol FG :(, to czy AF Finale badz Pro Detailer nada sie do Zymola, albo , ktory bedzie lepszy, patrzac tak na przyszlosc, abym nie myslal za chwile nad nowym QD ? :)

Opublikowano

kM3, Według mnie podobnie, na chwilę obecną cześciej używam Speed Wipe. Ma według mnie lepszy zapach niż Finale, według mnie po CG wygląd jest bardziej plastikowy. Speed Wipe jest też trochę tańszy. Wybór należy do Cb, i jeden i drugi to bardzo dobry produkt. ;)

Opublikowano

piotr13, Dzięki! a pod względem trwałości i szklistości (generalnie lepszy look) możesz coś powiedzieć? plastikowy, czyli większy wet look?

Opublikowano

kM3, Co do trwałości to się nie wypowie, bo zawsze jak używam to do oświeżenia po myciu. Na goły lakier nigdy nie nakładałem. Jeżeli chodzi o wygląd to ciężka sprawa, ale według mnie efekt po Speed Wipe jest lepszy. :good:

Opublikowano

Ktoś używa/używał Tenzi Car SHINE?

Szczególnie interesuje mnie stosowanie go do wspomagania osuszania auta.

Mam VP Citrus Bling, ale on niestety zjada/zapycha mi FK1000P, więc muszę szukać czegoś innego (tanio i dużo) :)

Docelowo poluję na AF Finale 5L, ale on chyba na chwilę obecną jest nie do zdobycia w PL... :roll: