g.pajak Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 krd ostatnio chciał coś widziec chyba na temat QD Angelwax-a. Całkiem przyzwoicie ale tak jak napisał krd, Colli też mógł dołożyć swoje 3 grosze PS> Psikałeś na zagórzu czy przy Tesco na mydlicach?
kojak Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 g.pajak, hyyy. przy Tesco na MDC. a co ?
g.pajak Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 g.pajak, hyyy. przy Tesco na MDC. a co ? A tak pytam Ale Sherlock ze mnie Koniec OT
czorny27- Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Witam czy mogłby ktoś mi doradzić jakiego QD dobrać żeby nie gryzło się w woskiem natural DJ purple haze?
czorny27- Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Nie bedzie to róznicy czy wosk natural czy tez syntetyk boje sie ze po spsikaniu lakieru wosk zacznie sie mazac wolalem się upewnić
Szwejk Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Nic nie będzie sie mazało AF Finale to dobra opcja:).
czorny27- Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 tak tez właśnie obstawiałem badz clearkote jednak pierwsza myśl i decyzja są najlepsze
kojak Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Wczoraj zrobiłem maske, dach i klapę 50/50 QD Angelwax vs Sonax. W aplikacji Angel jest jak dla mnie "łatwiejszy", co nie znaczy, ze Sonax sprawia jakieś problemy. Po Sonaxie lakier jest mniej śliski niż po Angel-u, ale ma przyjemniejszy zapach, w sumie Angelwax to wogóle nie pachnie. Po lekkiej mżawce już było widac ładniejsze "kuleczki wody po stronie, gdzie leży Sonax. Zobaczymy jak będzie później i jak będą się sprawowały oba QD.
sedzia23 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Gold Class Premium Quik Detailer czy Ultimate Quik Detailer przy zastosowaniu wosku - Gold Class Carnauba Plus Premium Liquid Wax ? Chyba lepsza pierwsza opcja ?
Altay Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Premium Lepsza, Ultimate tylko pod syntetyki, do tego ten pierwszy trochę przyciemnia
kojak Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Lanie wody na Sonax-a i Angelwax-a :
W1Michal Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Panowie mam pytanie, czy CarPro Reload można używać jako zwyczajny detailer po myciu ? czytałem na forach że robi robote, aczkolwiek ma on formę zabezpieczającą lakier na dość długi czas i sie zastanawiam czy jak np gdzieś zostanie mi water spot i przykryje to Reloadem potem będę miał kłopot z usunięciem tego. W dodatku jeśli faktycznie zabezpiecza na taki czas czy można go stosować np co tydzień po myciu ? obecnie używam Megsa Ultimate
cz@rek Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Spoko możesz używać Reload to nic innego jak swego rodzaju Spray Sealant, w moim odczuciu słabo się sprawdza jako QD maże się i kiepsko usuwa water spoty po myciu
barteklwc Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Korzystam z Ultimate quik detailer od megsa i jestem zachwycony!. Odżywia, nadaje poślizgu i delikatnie przyciemnia. Czy może być coś jeszcze lepszego?
Yasiek Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 barteklwc, ominąłęś jeden z większych wątków http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=13193
dareme89 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Ktory QD bedzie lepszy dowycierania auta? AF Finale czy Sonaxowy? Chyba tylko te 2 sa w duzych opakwaniach.
Kubz Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Chyba tylko te 2 sa w duzych opakwaniach. Jest dużo QD występujących w opakowaniach galonowych i 5l, wystarczy poszukać w sklepach.
Koli_7 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Ktory QD bedzie lepszy dowycierania auta? AF Finale czy Sonaxowy? Chyba tylko te 2 sa w duzych opakwaniach. Z tych co wymieniłeś to finale i to z dużą przewagą. Dla mnie sonax jest bardziej jak sealant w płynie a nie jak QD.
Altay Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 dareme89, Sonax jest za gęsty na osuszanie, nie daje żadnego efektu, lakier tępy jak po cleanerze. Za to finale ładnie pachnie, ma rzadką konsystencję, pozostawia lakier mega błyszczący i śliski
barteklwc Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 barteklwc, ominąłęś jeden z większych wątków http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=13193 Muszę go porównać z UQD, na pewno sonax jest bardziej trwały ale ciekawe jak z resztą....
jac56 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 A ja po 2 próbach na aucie sprzedałem AF Finale. Jest OK, ale do osuszania wolę i stosuję PB Spray&Gloss-efekt i łatwość stosowania-zadziwiające! Jeśli mam LEKKO przykurzone auto, lub water-spoty, ptasie kupy, stosuję PB Spray&Wipe-doskonały produkt! Żaden z tych produktów nie zabezpiecza dodatkowo lakieru ale swoje funkcje spełniają wyśmienicie. Co kilka myć (z osuszaniem S&G) mam zamiar stosować wlaśnie detailer Sonaxa. Na razie nie mam żadnych spostrzeżen odnosnie niego (opakowanie niedawno dopiero przyjechało) Próbowałem QD+ od PB-bardzo fajny produkt z dodatkowym "wzmocnieniem" carnaubą oraz QD od CG -nie wiem, czemy tyle osób się nim zachwyca....
Sabat Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Próbowałem QD+ od PB-bardzo fajny produkt z dodatkowym "wzmocnieniem" carnaubą oraz QD od CG -nie wiem, czemy tyle osób się nim zachwyca.... Ja dzisiaj zapodałem qd+ w garażu przy 5C, bo po ostatnim bezdotyku kupe waterspotów mi zostało. Zapach rewelacja, ale mazał się strasznie widać że podbija wygląd.
dareme89 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 dzieki za opinie, szukam czegos do osuszania i do water spotow jak auto jest myte na bezdotyku w okresie - jesienno-zimowym plus ptasie kupy, dodatkowa ochrona mi nie potrzebna. czy wybor faktycznie chyba padnie na PB, chociaz caly czas mysle o Finale, bardzo polubilem kosmetyki AF. Dodatkowo jednak Finale wychodzi o wiele taniej w duzych butlach.
LM Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Luknij w DetailerShop, mają dobrą cenę na QD PB w galonach.
Rekomendowane odpowiedzi